The Prodigals Club


Játékidő60 perc  Játékosszám2-5  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Vladimír Suchý

Kiadó: Czech Games Edition
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Gazdasági stratégia, Típus: Stratégia
8990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


Üdv a klubban! Te és barátaid gazdag családok leszármazottai vagytok. A nemesi élet kényelme számotokra már unalmas, úgy döntöttetek, hogy csatlakoztok a pórnép sokkal mókásabb soraiba. Ebből az apropóból versenyt tűztetek ki, aminek a célja, hogy minél jobban lejárassátok magatokat a többi gazdag polgár előtt. Veszíts el mindent, csinálj magadból bolondot és élvezd az életet! A Last Will készítőjének újabb játékában ezt most mind átélheted.

Indulhat a züllés

Jó híredet a játéktábla három fő területén veszítheted el. A játékban munkáselhelyezős mechanizmussal tevékenykedhetsz. Minden körben egy marék jelölőt oszthatsz ki a tábla különböző pontjain, annak érdekében hogy a társadalom mihamarabb kivessen magából. A jelölőkkel általában vagy végrehajthatsz valamilyen akciót, vagy olyan kártyát kaphatsz amit minden körben aktiválni tudsz és segítségükkel még mélyebbre süllyedhetsz a szégyenben.

A tábla első helyszínén értékeidtől foszthatod meg magad. Minden játszma elején kapsz néhány értéktárgyat melyektől meg kell próbálnod megszabadulni. Tárgyaidat eladhatod vagy el is cserélheted. Ezeket az akciókat számos tényező befolyásolja, melyeket megfelelően figyelembe véve kiokoskodhatod, hogy mikor add el értékeit úgy, hogy a lehető legkevesebb vagyont kapd értük. A második helyszín a park, ahol beszédeket kell mondani. Természetesen a cél a leghangosabb mikrofon megszerzése, hogy mindenki kellő képpen jól értse ahogy lejáratod önmagad. Minél nagyobb bolondot tudsz csinálni magadból, annál több szavazatot veszíthetsz itt, ami jótékonyan érinti majd a társadalmi süllyedésed.

Végül az utolsó helyszínen más gazdag embereket bosszanthatsz fel, sérthetsz meg vagy inzultálhatsz. A célod, hogy a családod minél több ismerősét megbotránkoztasd. Az egyes körök végén azonban ezek az emberek hajlamosak kissé szemet hunyni pimasz tetteid felett, ezért nem árt őket időről időre felbosszantani.

Trollkodás felsőfokon

A játék mindhárom területén arra kell törekedned, hogy a lehető legkevesebb ponttal rendelkezz. Nem elég azonban egy helyszínen lejáratnod magad, ugyanis a kör végén annyi pontot kapsz amennyid a legnagyobb pontértéked a három terület közül. Így például hiába szabadulsz meg minden értékedtől és szavazatodtól, ha közben egyáltalán nem bosszantottál fel senkit, mert pontokat mindig a számodra legkevésbé helyszín alapján kapsz. Fontos tehát, hogy a játéktábla mindhárom területén egyenlően sok presztízst veszíts.

Összegzés, ajánlás

A játék grafikája nagyon szép, a témája humoros, a megvalósítás pedig tökéletes. A játékmenet egyszerű, mégis sok döntés hozható meg benne, de ez nem teszi túl komplikálttá a dolgotokat. A társast önállóan is használhatjátok, de slussz poén, hogy a Last Will nevű játékba is beintegrálhatjátok, ha valami összetettebb és nagyobb lélegzetvételű euróra vágytok.

Mi van a dobozban?

játéktáblák
100 kártya
tokenek és jelölők
szabálykönyvÍrd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.