My Village


Játékidő60 perc  Játékosszám2-4  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Markus Brand
Inka Brand

Kiadó: Eggertspiele
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Gazdasági stratégia, Friss leírások, Típus: Stratégia
9990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Röviden a játékról, játékismertető


Ezzel az önállóan játszható társassal új fejezet nyílik a Village széria történetében. Most ugyanis mindannyian a saját falvaitok boldogulásáért fogtok küzdeni. Ismert helyek és karakterek találkoznak új mechanikákkal, hogy egy ismerős, de mégis sok újdonságot nyújtó játékot formáljanak. A Village kedvelőinek néhány elem ismerős lehet a régebbi társasból, de számukra is felüdülés lesz majd a játék számos új mechanizmusa! Lássuk, melyek ezek!

Alapíts saját falut

A játék lényege, hogy felépítsd a legszebb falut. Ennek a kérdésnek az eldöntésére szolgálnak a presztízs pontok, amiket épületek felépítésével és számos más módon szerezhettek a játék során. A játék egy igen összetett euro. Alapvetően kockadobás mechanikán alapszik, az első játékos dob egy marék kockával, amiből aztán minden játékos sorban kiválaszt kettőt. A két kiválasztott kocka eredménye határozza majd meg, hogy milyen gyorsan telik az idő a faluban, illetve, hogy milyen épületeket lehet felhúzni vagy épp aktiválni a segítségükkel.

Az idő teltével azonban a falusiak is megöregszenek, és jobb létre szenderülnek. Ilyenkor a temetőbe kerül a jelölőjük, ami eleinte még történet pontokkal jutalmazza a munkást irányító játékost (melyek a munkás élettörténetét jelképezik és később győzelmi pontokká alakíthatók), később viszont a játék végét határozza meg, ugyanis ha betelik a temető, a játék is véget ér. A temető szabad helyeinek csökkenésével viszont egyre több patkány is elszaporodik a faluban, így ha egy játékos falvában túl sok elhalálozás történik, akkor a falu presztízse hamar lecsökkenhet.

A játék során tehát lehetőséged van épületek felhúzására, melyek megfelelő kockadosásba, időbe, és nyersanyagba kerülhetnek, de aktiválhatod is az épületeket, hogy nyersanyagot termeljenek. Ezen kívül nagy utazásokra küldheted a falu egy-egy lakóját, aki hazatérve mesés történetekkel emelheti a falud a fényét. Vethetsz a környező földeken, építhetsz templomot és más különleges épületeket. Ezek a speciális épületek általában különleges képességeket adnak, amikkel kivédheted a patkányok kártékony hatását, befolyásolhatod a kockadobásokat, vagy más hasznos bónuszt adnak.

Összegzés, ajánlás

A játékban sokkolóan sok minden hajtható végre, ami a kezdők számára igen elrettentő lehet. Akik viszont a nehezebb euro játékokat kedvelik, azok élvezni fogják, hogy a játékban sok döntési lehetőség van, és rengeteg életképes stratégia. A kockadobásos akciómechanizmus és az idő telésének szimulálása is rendkívül hangulatos a játékban és sok stratégiára ad lehetőséget. Aki szerette a Village játékot, az biztosan nem fog csalódni a My Village-ben sem!

Mi van a dobozban?

1 fő játéktábla
4 falu tábla
108 kártya
Jelölők és tokenek
Szabálykönyv
Pontozó füzet

Az angol nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.