Gum Gum Machine


Játékidő30 perc  Játékosszám2-4  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Ralf Zur Linde
Stefan Dorra

Kiadó: Huch! & Friends
Kiadás éve: 2016
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Friss leírások, Típus: Családi
9990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


A Gum Gum Machine társassal megpróbálhatjátok a világ legfinomabb cukorkáit létrehozni. Ehhez azonban meg kell építenetek a megfelelő masinát, és megfelelően kell kezelnetek azt. Stefan Dorra játékában maximum három barátoddal versenyezhettek, hogy kiderüljön kié lesz a legsikeresebb gumicukor a piacon.

Gum Gum style

A játék egyik különlegessége, hogy a játéktábla sokféleképpen összerakható. A Gum Gum gépezetnek számos lehetséges tartozéka van, amit szabadon variálhattok a játékok között. Ha felépítettétek a gépet, akkor fel kell tölteni a különböző rekeszeket véletlenszerűen kiválasztott korongokkal, melyek a gumicukor hozzávalóit jelképezik.

A saját körödben valamelyik kapcsolót aktiválva beindíthatod a gép egy részét. Csövek hálózatán vezet keresztül ilyenkor az utad, miközben a különböző rekeszekből a táblán látható utasításoknak megfelelően korongokat vehetsz el. Ezeket a hozzávalókat (csak különböző színű korongokból állhat a gumicukrod) egymásra halmozva egy ízletes gumicukor tornyot alkothatsz, ami a magasságától függően ér egyre több győzelmi pontot. Egy gumicukrot akkor lehet lepontozni, ha sikerül egy fekete korongot szerezned a gépből és ezzel lezárod az adott édességet. Aki a leghamarabb elér 30 győzelmi pontot, az fut be leghamarabb gumicukor gyárosként és nyeri meg a játékot.

Összegzés és ajánlás

A Gum Gum gép változatossága nagyon jó ötlet volt, eléggé kiszámíthatatlanná teszi a játékot. Mivel egy-egy játékos köre abszolút átalakíthatja a gép útvonalainak működését, a saját köröd előtt nem igazán tudsz előre gondolkodni. A játék másik specialitása, hogy bár az útvonalak könnyen megváltoznak, aki kicsit jobb memóriával rendelkezik, hamar megjegyzi, hogy melyik útvonalon milyen ikonok rejtőznek az összetevők alatt, így ki tudja választani a legjobb útvonalat mind közül és ráhajthat arra, hogy csak azt az egyet használja. A játék igazi varázsa a hangulatában rejlik, de nem szabad egy komoly stratégiai játékra számítani. Rövid idő alatt lejátszható családi játék, mindig változatos táblával.

A játékot azoknak ajánljuk, akiket nem zavar egy kis kiszámíthatatlanság és valami mókás, gyorsan lejátszható játékra vágynak.

Mi van a dobozban?

Játéktábla
Táblaelemek
Szabálykönyv
Gum Gum korongok

Az angol nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Boga László
Dátum: 2016-08-16 12:16:42

Szép, színes játék, nagy kedvvel álltunk a kipróbáláshoz. Sajnos nem hozta azt, ami miatt érdemesnek tartanám megvásárolni. A dobozon a korhatár 8-99, én inkább módosítanám 5-10-re (bocs). Lehet, hogy túl szigorú vagyok (tuti!), de ez a játék túl egyszerű és rövid (persze miután elolvasod a szabályokat és sikerült érelmezni - ez tovább tartott, mint maga a játék); ahhoz képest viszont túl sok helyet foglal (az asztalon is).

Mindenki a körében átkapcsol egy kapcsolót, majd elkezd "folyni" egy irány mentén a gépben, és az útbaeső korongokat felveszi (persze csak ha még nincs olyan színű) addig, míg egy feketét talál (vagy nem tud/ akar tovább gyűjteni) és kiértékel, vagy pedig bekövetkezik egy esemény (a korong alatti szimbólum). Ennyi. Ez az esemény néha csak annyi, hogy máshol lehet tovább "folyni" és gyűjteni a korongokat, vagy egy egyszerű akciót végrehajtani és vége a körnek.

Kb. két partit játszottunk (ketten), összesen nem hiszem, hogy fél óránál tovább tartott (a kettő összesen); szépen vissza is csomagoltuk.

Mindenképpen ki kell próbálni vásárlás előtt, mivel eléggé zsákbamacska érzést váltott ki belőlem. A kivitelezés ötletes, maga a játék is nagyon szép (a szabálykönyv még vicces is itt-ott), de ez sajnos számomra kevés.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.