Dogs of War


Játékidő75 perc  Játékosszám3-5  (5 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Paolo Mori

Kiadó: CMON Limited
Kiadás éve: 2016
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Fantasy, Harci stratégia, Típus: Stratégia
19990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Röviden a játékról, játékismertető


A CoolMini or Not kiadótól nem meglepő, hogy részletgazdag figurákkal dúsított társasjátékkal állnak elő. A Dogs of War társast öten játszhatjátok, célotok pedig az lesz benne, hogy a játék végéig több hatalomra tegyetek szert, mint a többiek. Győzzétek le az ellenfél kapitányait, szerezzetek jutalmat, halmozzatok fel aranyat és egységeket, hogy kiderüljön ki lesz a legbefolyásosabb a játék végére!

Steampunk hadviselés

A játékban az lesz a célotok, hogy a legtöbb befolyást szerezzétek négy forduló, vagyis négy játékév alatt. Ez alatt az idő alatt összesen három csatára kerül sor, ami már előre sugallja, hogy a játékban a csata szerepe meghatározó lesz ugyan, de nem feltétlenül csak ez lesz az elsődleges forrása a győzelmi pontoknak. Ezeket a harcokat a játék elején véletlenszerűen kell meghatározni a frakciók között, viszont a játék elejétől lehet tudni, hogy melyik frakció ki ellen fog küzdeni, így ennek megfelelően lehet alakítani majd a stratégiát.

A játékot bizonyos mennyiségű kezdő aranykészlettel indítod. Ebből a saját körödben vehetsz különböző erősségű zsoldosokat, melyek a csatákban játszanak majd fontos szerepet. Ez után kapitányaidat az aktuális évi csatához rendelheted hozzá a küzdő felek valamelyikét támogatva. Ha támogatod valamelyik sereget, akkor jutalmakat kaphatsz a részvétedért cserébe. Minden csatában több jutalom közül is válogathatsz, ráadásul ezek harcról harcra eltérők. Ha a kapitányodat hozzárendeled valamelyik küzdő félhez, akkor zsoldost is kell a csatába küldened. A zsoldosok az erősségüktől függően különböző mértékben járulnak hozzá a csata végkimeneteléhez.

A köröket lezáró csata végén az az oldal lesz a győztes, ahol a legmagasabb a zsoldosok össz ereje. Ilyenkor a nyertes játékosok annyi győzelmi pontot kapnak, ahány ellenséges kapitányt legyőztek a harcban. A játékot persze alaposan megszínesítik a fordulók közben szerezhető intrikakártyák is. Ezekkel harc közben borsot törhetsz az ellenfél orra alá, vagy különleges képességeket adnak, melyeket javadra fordíthatsz a forduló során. A játékot végül az nyeri majd, aki az utolsó év csatája után a legtöbb győzelmi ponttal rendelkezik. Győzelmi pontokat lehet szerezni a csaták bónuszaiból, kapitányok legyőzésével, pénz felhalmozásával, és a különböző küzdő frakciók támogatásának megszerzésével.

Összegzés, ajánlás

A játék nem egy nagy figurás harci játék, sokkal inkább egy terület foglalós játékra hasonlít. A játékkomponensek gyönyörűek, a szabályok egyértelműek és nem nehezek. A különböző játékosok által irányítható seregek sajátos képességekkel rendelkeznek. Nagyon jó döntési lehetőségeket szül a játékban, hogy minden csatánál eldöntheted, hogy beállsz a győztes oldalra kapitányoddal és megnyered a csatát, vagy inkább a vesztes oldalra állsz és választasz onnan egy szabad jutalmat a támogatásért. További fejtörésre ad okot, hogy a játék erőforrása, a pénz a játék végén 2:1 arányban győzelmi ponttá alakítható, így egy-egy vásárlást kétszer is meg kell gondolnod majd, hogy kiderüljön melyik döntéssel jársz jobban. Összességében egy könnyű, de mély stratégiával rendelkező játékról van szó, amit a CoolMini kiadó bújtatott kellően szép köntösbe. Akik szeretnének szép figurákat és egy kicsit gondolkodósabb stratégiai játékot, azoknak mindenképp megéri kipróbálni a Dogs of Wart.

Mi van a dobozban?

Moduláris játéktábla
30 műanyag mellszobor
5 játékos paraván
82 kártya
Tokenek, jelölők és pénz
Szabálykönyv

Az angol nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.