Broom Service


Játékidő30-75 perc  Játékosszám2-5  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.


Kiadás éve: 2016
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Kiadó: Ravensburger Spieleverlag GmbH
Címkék: Fantasy, Típus: Családi
Nem rendelhető,
nem tudjuk, hogy lesz-e

Röviden a játékról, játékismertető


Boszorkányság

A Broom service a Witch's Brew nevű társasjáték újra kiadott verziója. A játékban boszorkányokat, druidákat és más varázslókat alakíthattok, akik célja hogy minél több bájitalt készítsenek el és szállítsanak ki a megrendelőknek. A felújított kiadás új grafikával, játéktartozékokkal és a már jól bevált játékmenettel rendelkezik. Ezúttal ráadásul a párok is kipróbálhatják magukat boszorkány szerepben, mert a Broom service immár rendelkezik kétjátékos móddal is.

A játéktábla mindkét oldalán egy-egy mesekönyvbe illő grafikával megrajzolt világ található. A tábla két különböző pályája a nehézségi szintet is befolyásolja, így a játék ugyan annyira élvezhető lehet a hobbiban újaknak is, mint a tapasztaltabb társaságoknak. A játék alap mechanizmusa kártyavezérelt. Mindannyian 10 kártyával kezditek a játékot, melyek segítségével gyűjthettek nyersanyagokat, mozoghattok a táblán, kézbesíthetitek a bájitalokat és így tovább.

Minden lapot kétféle képpen lehet használni. A kártyáknak van egy gyengébb, de rizikó mentes hatása valamint egy erősebb, de rizikós változata. A rizikó azt jelenti, hogy ha más játékos a körben utánad ugyan ennek a lapnak az erős verzióját használja, akkor te nem hajthatod végre a kör végén a kártyád képességét. Így tehát a játéknak van egy tervezgetős, lapkijátszós fázisa, amit a kör végi végrehajtás követ. Ilyenkor a boszorkányok mozognak, kézbesítenek és egyéb akciókat vállalnak a siker érdekében.

Egy marék villám

Nem csak bájitalok szállításával szerezhetsz győzelmi pontokat, a játéktábla számos más akcióra is lehetőséget ad. Ha elég varázspálcával rendelkezel begyűjthetsz villámokat is vagy szerezhetsz amuletteket, melyekért a játék végén győzelmi pontokat kapsz. Bizonyos mezőkön teleportálhatsz is, de mindig figyelj arra, hogy maradjon elég erőd esetleg újra teleportálni. A játéktábla bizonyos (jól jövedelmező) pontjai ugyan is egy folyóval el vannak választva a többi területről, így ha nem tudsz onnan kijönni, akkor lehet hogy az egyik futárod a játék hátralévő részére használhatatlanná válik.

Összegzés, ajánlás

A Broom service egy kiváló családi játék, szép grafikával és könnyed játékmenettel. A társas számos játékmóddal, valamint könnyebb és nehezebb fokozattal teszi lehetővé, hogy mindenféle társaság jól érezze magát amíg végigjátsszák a játék mind a hét körét. Ajánljuk a játékot a könnyedebb társasjátékok kedvelőinek, családoknak vagy olyan játékosoknak akik néhanapján szeretnek kicsit eltávolodni az igazán komoly agymunkát igénylő játékoktól.


Mi van a dobozban?

1 játéktábla
60 kártya
Tokenek és jelölők

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Szűcs Ferenc
Dátum: 2018-07-29 13:53:40

Kiváló, kellően összetett játék. Rejtély hogy magyarul miért nem adják ki, illetve hogy angolul is miért olyan nehezen hozzáférhető. Főképp német vagy francia nyelven szerezhető be.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.