51st State: Master Set


Játékidő60-90 perc  Játékosszám1-4  (2 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Ignacy Trzewiczek

Kiadás éve: 2016
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Kiadó: Portal Games
Sorozat: 51st State játékok
Címkék: Sci-fi, Gazdasági stratégia, Városépítő, Típus: Stratégia
Nem rendelhető,
nem tudjuk, hogy lesz-e

Röviden a játékról, játékismertető


Amerika, 30 évvel később. 30 éve, hogy megszűnt az a világ, amit ma ismerünk. Nincs gazdaság, nincs kormányzat, nincs civilizáció. Azonban most a kezetekben van a lehetőség, hogy kialakítsatok egy új rendet, ami összefoghatja, irányíthatja a megmaradtakat.

Az 51. Állam rengeteg lehetőséget rejt a stratégiai játékok kedvelőinek. A játék maga egy kártyajáték, ahol különböző helyszíneken, különböző vezetők kijátszásával tudtok nyersanyagot szerezni vagy építkezni, amivel tovább erősíthetitek a hatalmatokat.

A játék tartalmazza az alapjáték, a New Area és a Winter kiegészítő lapjait is, így tehát ez a Master Set igazán megéri a pénzét, amiért cserébe 200 lapot, rengeteg figurát és tokent ad. Na, kiből milyen vezető lenne?

Szabályok, tartozékok:

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Papdeák János
Dátum: 2018-05-03 15:44:06

A játék nagy előnye, hogy viszonylag kevés mechanizmus van benne (de elég ahhoz, hogy megossza az ember figyelmét). Ez a kis számú mechanizmus azt eredményezi, hogy egy kezdő játékos is sokféle kombinációt ki tud találni, ugyanakkor a legtöbb pontot jelentő kombót kihívás meglelni. A játékosok között kevés, de jelentős interakció van: leginkább a másik épületének a lerombolása (meg persze kisebb részben a draftolás a lapszerzésnél, illetve az Open Production).

A Mad Max téma ellenére ez inkább egy sima városépítő játék. Külön dicséretet érdemel, hogy a más épületének a lerombolása nem jelent drasztikus veszteséget az épület tulajdonosának, mert kap érte valamennyi kárpótlást, annak viszont, aki lerombolta sok erőforrásba kerülhet a művelet.

Geek és kezdő játékosok is megtalálják a maguk számítását, jó szívvel ajánlom.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Kiegészítő:


4290,- Ft
Azonnal kapható
a boltban