7 Csoda: Párbaj (7 Wonders: Duel)


Játékidő30 perc  Játékosszám2  (2 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Antoine Bauza
Bruno Cathala

Kiadás éve: 2016
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: MAGYAR
Kiadó: Gém Klub Kft.
Sorozat: 7 Wonders Duel játékok
Címkék: Rövid játék, Csak ketten játszható, Ajándék a másik felednek, Top25, Típus: Stratégia,
7190,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 45*70 mm Standard (160 db-os) 1 db

Kártyavédő - Swan 65*100 mm Standard (165 db-os) 1 db
Össz ár: 1980,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 45*70 mm Premium (100 db-os) 1 db

Kártyavédő - Swan 65*100 mm Premium (85 db-os) 1 db
Össz ár: 1980,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


Ha csak ketten vagytok, és mégis 7 Csodát szeretnétek játszani, akkor megoldás a Duel! Már magyarul!

7 csoda párbajhoz házilag készített vezetők kiegészítő, az alapjáték Leaders kiegészítője alapján

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Balogh Máté
Dátum: 2016-11-05 18:42:15

(1-10 között)
előkészület: 9 (néhány perc)
tanulhatóság: 8 (nem társasjátékosnak beletelhet kis időbe, mire összeáll, egyébként pofonegyszerű)
játékos spektrum: 7 (fixen kétjátékos hátrány, és nagymamával nem biztos, hogy játszanám, egyébként nagyon játékosbarát)
interakció: 8
játékmenet: 8
megjelenés: 9 (szép grafika, jó minőség)
hangulat: 9 (a játékmenet és a világ együtt igazán erős játékélményt ad)
ár/érték: 8
szavatosság: 10 (sokszor előkerül, könnyen játszható, gyors, és változatos)

átlag: 8,5
személyes összkép: 8,5

Pozitívumok: Kellemes hangulatos világ és játékmenet, elegánsan megtervezett játék. Szinte bárkivel és sokszor játszható.

Negatívumok: Behatárolt játékosszám, és aki nem társasjátékos, azzal nem biztos, hogy ezt venném először elő.

7 Wondershez képest: Sokkal jobban szeretem az alapjátéknál (az alapjáték értékelés ~7), mert ott kisebbnek érzem az interakciót (mindenki inkább a sajátjával van elfoglalva, néha kikacsint a másik lapjaira), valamint ott néhány játék után hiányzott a változatosság. Itt a lapok vásárlásának új mechanikája mindig változatos játékmenetet ígér, és a csodák játék eleji kiválasztása stratégiai töltetet ad a játéknak.

Értékelés:

írta Fábián Eszter
Dátum: 2016-11-13 17:43:41

Mint aki örök rajongója az ókori kultúráknak, monumentális építészetüknek és művészeti sokszinűségüknek ez egy must have játék volt a számomra az első pillanattól kezdve :) Mindig is ki akartam próbálni a 7 csoda játékot, de mivel mi a barátommal, jobbára kettesben vagyunk már nagyon vártuk a párbaj verzió megjelenését. A hódítás sikeres volt! Egy könnyed és élvezetes páros játékot kaptunk a pénzünkért! A kártyák és a tartozékok nagyon szépen kidolgozottak és jó alapanyagokból készültek. A doboz lehetne egy kicsit stramabb, viszont talán ez az egyetlen negatívum, amit a külleme ellen fel tudok hozni :)
A játêkban mint két birodalom vezetői vannak jelen a játékosok, 3 történelmi koron keresztül fejleszthetik a városukat, törekedhetnek a végső győzelemre. 1-2-3 korban egyaránt lapokat húzunk fel és általuk különbőző épületeket emelhetünk a városunkban, vagy éppen válthatjuk tallérokra azokat ellenfelünk bosszúságára. Míg Rómába bármely úton eljuthatunk, itt a győztesek babérkoszorújához háromféle út vezet...
1. Katonai győzelem. ( Az a játékos győz, aki a konfliktusjelzőt még a 3. kor lezárta elött az ellenfele térfelén áthaladva, annak városába juttatja)
2. Tudományos győzelem. ( Az a játékos győz, aki összegyűjt 6 különböző tudományos szimbólumot. )
3. Több győzelmi pont gyűjtése. ( A harmadik kor lezárása után kerül összegzésre. )
Kártya húzás alkalmával lehetőségünk nyílik a 7 csoda felépítésére is. A játékosok kezdéskor 4-4 csodát húznak, viszont egy játék alkalmával csak hetet építhetnek fel összesen! Ahogyan a kisebb korkártyáknak, a csodáknak is megvan a nyersanyag- vagy tallér-költségük, és építésük után különféle előnyökhöz vagy nyersanyagkészlethez juttatnak minket. Így biztosítva a lehetőséget, városunk bővítésére.
Egy hete vettük meg ezt a társast és azóta több partin is túlvagyunk már. Ajánlom mindenkinek, aki szeret kettesben játszani, szereti a logikai és stratégia játékokat, de ezúton egy könnyedebb szórakozásra vágyik ;) Nekünk nagy felüdülés volt egy GoT LCG party után :D Kevésbé akarod áthúzni a másikat az asztal fölött egy balszerencsés kör után! Remek páros szórakozás! :)

Eszti

Értékelés:

írta Győri Zoltán
Dátum: 2017-01-07 23:38:56

A kedvenc csak ketten játszható játékom. Eszméletlen eresztés, minden értelemben. Gyönyörűen emeli át a 7 Csoda világát egy újított játékmenettel, fantasztikus ötlet, hogy többféleképpen nyerhetsz, komolyan oda kell figyelni az ellenfél mesterkedésére. Erősen kéri a kártyavédőt, de szerintem nem hiányozhat semmilyen párbajkedvelő gémer kollekciójából.

Értékelés:

írta Csikós Gergely
Dátum: 2018-05-11 11:31:44

Nagyon szép a játék. Viszont, ha ki akarjátok zárni a szerencsefaktort akkor ne legyenek letakart kártyák. Amúgy a szabályzat 1-2 ponton hiányos, vagy nem fogalmaz egyértelműen a sárga lapokkal kapcsolatban. Ebből volt egy kisebb szóváltás a párommal :) emiatt a mínusz 1 pont

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Kiegészítő:


5990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap