Vigyázat, vadnyugat! (Flick ‘em Up!)


Játékidő30 perc  Játékosszám2-10  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Éppen kipróbáláson van

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Gaëtan Beaujannot
Jean Yves Monpertuis

Kiadó: Z-Man Games
Kiadás éve: 2016
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: MAGYAR
Sorozat: Flick ‘Em Up! játékok
Címkék: Vadnyugat, Ügyességi, Típus: Családi
8190,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


A vadnyugati élet korántsem biztonságos. Főleg nem a Flick ‘Em Up! társasjátékban, ahol cowboyok, banditák bőrébe bújva kell likvidálnunk ellenségeinket, megmérgezni a helyi ivóvizet, bankot rabolnunk, vagy épp eltenni láb alól a sheriffet.
Mindezt egy csodaszép városban tehetjük meg, ahol rengeteg kaktusz, hordó, szalon, bank, vegyesbolt és egyéb érdekesség található. Dinamitok robbannak, pisztolyok dördülnek, lovak nyerítenek ebben a porfészekben. Tíz különböző forgatókönyvet találtok a dobozban, amivel még tovább fokozhatjátok az izgalmakat!

Hogyan zajlik a játék?

Először választunk egy forgatókönyvet, aztán csapatokba szervezzük magunkat. Az egyik csapat alkotja majd a banditákat, a másik csapat pedig a jók táborát népesíti.
A játék körökből áll, amit a városházán álló óra állása mutat: egy óra egy forduló. Persze ez csak szimbolikus, egy forduló nem egy óráig tart, csak amíg minden karakter végre nem hajtja az akcióját. Ha egy karakter akciózott, a kalapját stílusosan átfordítjuk ezzel jelezve, hogy ő már volt ebben a körben.

Amikor ránk kerül a sor három dologból választhatunk:
Mozgunk
Lövünk
Felveszünk/ledobunk/elcserélünk tokeneket más játékosokkal

Alapvetően minden akció abból áll, hogy egy korongot el kell pöckölnünk megfelelően (igen, a játék nagyban épít az ügyességre). Oda mozgunk ahova sikerült pöckölnünk a korongot, vagy ha be akarunk lépni egy épületbe, akkor a korongot bizony be kell pöckölnünk a karton épület bejáratán. Sőt a fegyverünk elsütését is a korongok megfelelő elpöckölésével szimbolizálhatjuk. Ha sikerül feldöntenünk egy ellenfél bábut, akkor eltaláltuk és alaposan megsérül.

A játék tehát nagyban épít az ügyességre, és nagy vízszintes felületet igényel, de előnye, hogy akár 10 játékos is részt vehet a kalandban és a karton játékelemek által igazi vadnyugati hangulatba kerülhetünk. Ha meguntátok a gombfocit, ideje lehet kipróbálni a Flick ‘Em Up-ot!

Mi van a dobozban?

12 Figura
12 Kalap
10 Cowboy lapka
6 Épület (Bank, Sheriff, Üzlet, stb.)
1 Bitófa
72 Jelölő (dinamit, pisztoly, puska, stb.)
36 Műanyag játékelem (kaktusz, hordó, stb.)


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjáték:


18990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Kiegészítők:


10490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


Nem rendelhető,
nem tudjuk lesz-e