Doom: A társasjáték (angol)


Játékidő120 perc  Játékosszám2-5  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.


Kiadás éve: 2016
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Kiadó: Fantasy Flight Games
Sorozat: Doom játékok
Címkék: Sci-fi, Horror, Harci stratégia, Számítógép játékosoknak, Típus: Stratégia
24990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Röviden a játékról, játékismertető


társasok egyik legelső példánya, mondhatni úttörője. A történet hasonló a számítógépes játékból, vagy filmből ismerhető történetszálhoz: egy, a Marson lévő kutatóközpontot elárasztják a szörnyek hordái, és a fent rekedt tengerészgyalogosok magukra utalva kell kijussanak a pokollá vált bázis romjaiból.

Menekülj az életedért

A játék a műfajtól megszokottan egy „kalandmester” játékossal és az ellene kooperáló játékosok csapattal dolgozik. A játékosok tengerészgyalogosokat irányítanak, akiket a játék elején felhúzott speciális kártyákkal lehet egyedivé formálni. Ezek a kártyák növelhetik az életerőt, a közelharci vagy éppen távolsági szakértelmeket, de segítségükkel például felcserré is avanzsálhatsz, így gyógyíthatod a csapattársaidat a küldetések során.

A Megszállók mindenütt ott vannak

A Megszállókat irányító játékos az előkészítés során felépíti a kezdő termet, ahol a tengerészgyalogosok kezdenek. Ebből a szobából kell majd felderítenetek az adott pályát, de gyakran találhattok itt fegyvereket, páncélt sőt gyakran még elpusztítandó szörnyeket is. A saját körödben mozogni, támadni, vagy parancs jelzőket tudsz kiosztani. Mozgás segítségével lehet haladni a pályán, ajtókat kinyitni, vagy küldetéstárgyakkal kapcsolatba lépni. Támadás során közelharci vagy távolsági fegyverrel próbálhatod meg eliminálni a feléd tartó szörnyeket, míg parancsjelzőkkel speciális akciókat hajthatsz végre. Ilyen akció többek közt a megszakítás is, ami lehetővé teszi a szörnyek körében, hogy tengerészgyalogosod támadást adjon le.

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Máté Dávid
Dátum: 2017-10-22 11:32:44

A játékot minden tekintetben dicsérni tudom csak. Kezdjük ott ami a doboz kibontásánál is azonnal szemet szúrt: a figurák. Az FFG-nél már mind megszokhattuk, hogy a tartozékok, kártyák és tokenek a legjobb minőségűek de ezek a figurák példátlanul szépek és kidolgozottak, ritkán látni ennyire minőségi figurákat.
A játékmenet meglehetősen egyszerű ebből kifolyólag a szabály sincs nagyon túlbonyolítva viszont a fegyverek kombói miatt illetve az aktuális pálya/terep adottságai okán a taktika és minimális tervezés megvan a játékban.
Nem egy világmegváltó játék de mindenféleképpen ajánlani tudom mindenkinek akihez a Doom vagy a dungeon crawler stílusú játékok köze állnak.
Összességében a könnyű és izgalmas játékmenet illetve a fantasztikus minőségű tartozékok miatt azt gondolom jár az 5 pont :)

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjáték:


Nem rendelhető,
nem tudjuk, hogy lesz-e