EladLak


Játékidő30 perc  Játékosszám3-6

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Stefan Dorra

Kiadás éve: 2016
Szükséges nyelvismeret: Magyar
Szabály a dobozban: MAGYAR
Kiadó: Compaya (Gamer Café)
Címkék: Kártyajáték, Apró ajándékok, Típus: Party játék
Nem rendelhető,
nem tudjuk, hogy lesz-e

Röviden a játékról, játékismertető


Vásárolj olcsón, adj el drágán!
Ez az alapgondolata a sokadik kiadást megélt EladLak kártyajátéknak. Ebben a gyors, licitálós és blöffölős játékban egyaránt fontos, hogy mennyiért sikerül megszerezni a legmagasabban értékelt ingatlanokat, ahogy az is, hogy mennyiért sikerül majd eladni. Kezeld okosan a pénzed a licit és ingatlanszerzés fázisban, majd tippelj jól és járj túl a többi ingatlanmágnás eszén az eladásfázisban. A győzelemhez Te legyél a leggazdagabb ingatlanmogul a játék végére.

A játékmenet két fő fázisból áll. Az első fázisban a játékosok ingatlanokat vásárolnak, természetesen minél értékesebbet, minél olcsóbban. A vásárlás alapja a licitálás, aki a legkésőbb szál ki a licitből (passzol) az szerzi meg a legértékesebb ingatlant. A játékosok addig licitálnak, amíg az összes ingatlan gazdára nem talál.

A második fázisban a megszerzett ingatlanokat próbáljátok a lehető legjobban értékesíteni. A játékosok kiválasztanak egy-egy ingatlan kártyát, majd egyszerre felfordítják. Aki a legértékesebb lapot választotta az szerzi meg a legnagyobb értékű lapot.


Vélemény
Az EladLak igazán pörgős, élvezetes játék. Könnyen tanítható, mégis meglehetősen sokat lehet benne taktikázni. Kiválóan alkalmas baráti társaságba és családi körbe egyaránt. A kinézetre sem lehet panasz, a kártyák grafikája igazán szépre sikerült, a pénz jelzők is praktikusak. Negatívumként a kártyajátékhoz képest kissé húzós ára róható fel, valamint semmiképpen nem érdemes minden este csak ezzel játszani, mert elveszti a varázsát.

Kiknek ajánljuk?
A játék sokadik kiadását éli meg, nem véletlenül. Igazán népszerű, mert gyors, egyszerű és szórakoztató. Alkalmas bevezető vagy két játék közötti kikapcsoló játéknak is. Kifejezetten ajánljuk Monopoly rajongóknak, hiszen az ingatlan vásárlásért folytatott versenyhangulatot tökéletesen visszaadja, mindezt 20 percben. Rövidsége és egyszerűsége miatt kiválóan alkalmas bevezető/levezető játéknak is és akár 6 fővel is játszható!

Szabályok, tartozékok:

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Győri Zoltán
Dátum: 2017-01-07 23:23:38

Ár-érték arányban az egyik legjobb játék a piacon. Fantasztikus szórakozás az egész családnak, amennyire egyszerű, annyira nagyszerű. Egyetlen kicsi hátránya van, hogy nem játszható ketten, de 3 főtől 6-ig bárhogyan. A legmelegebb szívvel ajánlom mindenkinek. Nem mellesleg nagyon jó a bemutató videó! :)

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.