Gloomhaven


Játékidő120 perc  Játékosszám1-4  (3 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Isaac Childres

Kiadás éve: 2017
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Kiadó: Cephalofair Games
Sorozat: Gloomhaven játékok
Címkék: Fantasy, Összetett stratégia, Kalandjáték, Nem kipróbálható, Típus: Stratégia, Legacy játék,
42990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 5 db

Kártyavédő - Swan 45*70 mm Standard (160 db-os) 7 db
Össz ár: 11880,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 8 db

Kártyavédő - Swan 45*70 mm Premium (100 db-os) 10 db
Össz ár: 17820,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


Gloomhaven egy egyedülálló taktikai, harci stratégiai társasjáték, ami nem mellesleg a legacy típusú játékok sorai között foglal helyet. Kalandorok bőrébe bújva alakítjátok a történetet egyéni képességekkel és célokkal. Együtt kell működnötök, hogy felfedezzétek a világ kazamatáit és elfeledett romjait. A zsákmányok és a tapasztalat növeli majd a képességeiteket (mint egy RPG-ben) és új helyeket jártok majd be úgy, hogy minden döntésetek hatással lesz a játék és a sztori végkimenetelére.

Ez egy hosszú történet….

Igen, ez nem az a játék, amit egy este alatt fogtok lejátszani. Több alkalom szükséges, hogy végig játszátok, akár egy év is (ha nem több) mire befejezitek a sztorit. Ez is mutatja, hogy a játék nem áll távol a szerepjátékok világától… De visszatérve a játékidőre, attól függ, hogy meddig tart a játék, hogy ki milyen tempóban halad a társasággal vagy önmagával, mert ezt a játékot is lehet egyedül játszani. Egy biztos, csak kitartó csapattal vágjatok bele és ne sajnáljátok az időt, megéri.

Ha a játék újrajátszhatatlansága zavarna, ne aggódj, már erre a problémára is találtak megoldást. A Gloomhaven Removable Sticker Set a kulcsa az újrajátszásnak, ezt a szettet kell használni az első játékhoz, mert ezt le tudjátok utána szedni és megint mehet előröl az egész.

A kezdetek

A játék elején hat hős közül választhattok, majd magatokhoz veszitek a hőshöz tartozó akciódecket és ezzel együtt megkapjátok a képességeket is, amivel majd végrehajthatjátok a cselekedeteiteket a játék folyamán. Emellett még minden karakter kap egy életcél kártyát.(Egy karaktert idővel ki tudtok cserélni, ha úgy érzitek, hogy kihoztátok belőle a maximumot.)

Gloomhaven városában kezditek meg a játékot, ahol minden küldetés előtt húzhattok egy eseménykártyát, amin két választási lehetőség közül dönthettek az egyik mellett. A városban csinálhattok mindenfélét, vásárolhattok, templomba mehettek és itt tudtok csak szintet lépni.
A városból kiérve újabb esemény következik ugyan úgy két választható opcióval.Küldetések

A küldetések elején húzzuk ki az adott kalandra vonatkozó célokat. Ilyenkor még változtathatunk a saját paklinkon. Ezután összerakjuk a küldetés térképét és felpakoljuk karaktereinket a kezdő pontra és kihúzzuk a szörnyek lapjait. Kezdődhet a harc!
Ezek a küldetések elég változatosak és általában a cél, hol legyőzzük a szembejövő gonosz teremtményt. Azért azt hozzá kell tenni, a küldetéskártyák és egyéb leírások miatt, nem árt egy erős angoltudás.

Összegzés

A Gloomhaven egy nagyon jó szerepjáték jellegű legacy játék. Kell minimum egy angolul jól beszélő ember a csapatba és minimum egy, aki a játékszabályt kívülről tudja, az elakadás elkerülése végett. Ezen felül sok-sok időre lesz szükségetek és jó együttműködésre.


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Kiegészítők:


4290,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


10990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban