A Mars Terraformálása (Terraforming Mars)


Játékidő120 perc  Játékosszám1-5  (5 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Éppen kipróbáláson van

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Jacob Fryxelius

Kiadó: Reflexshop Kft.
Kiadás éve: 2017
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Szabály a dobozban: MAGYAR
Sorozat: Mars Terraformálása játékok
Címkék: Sci-fi, Gazdasági stratégia, Félkooperatív, Típus: Stratégia
12990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 2 db
Össz ár: 1980,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 3 db
Össz ár: 2970,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


A Mars Terraformálása stratégiai társasjátékban a küldetésünk nem kevesebb, mint élhetővé tenni a vörös bolygót, és közben sikeresen működtetni a vállalatunkat. Ezzel a társasjátékkal egy különleges környezetben próbálhatjuk ki magunkat vállalatvezetőként és tesztelhetjük stratégiai érzékünket is. A Mars Terraformálása, avagy eredeti nevén Terraforming Mars nem véletlenül kapta meg BGG-en a stratégiai társasjátékok ranglistáján a 11., az összesített toplistán pedig a 18. helyet.

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Török Attila
Dátum: 2017-05-31 14:15:09

Remek játék, szuper igényes kialakítás! Egyedül játszva is kiváló! A szabálykönyv elolvasása lehet, hogy másnak sem lesz elégséges. Javaslom a youtube-on a játékbemutatók megtekintését hozzá. Ezzel együtt hamar elsajátítható. Jó választás volt ez a játék!

Értékelés:

írta Dankó Éva
Dátum: 2017-06-18 20:44:03

Szólójátékhoz vettem, túl is vagyok az első kipróbáláson. Az Agricolához és a Dicsőség Rómának! játékokhoz tudnám hasonlítani: fontos, hogy olyan lapokat játssz ki,amelyek kombinációja a legtöbb előnyt biztosítja a számodra. Hogy melyik lap hasznos,melyik haszontalan - ehhez, legalábbis nekem, kell majd pár játék még. Én egészen jól boldogultam a szabályokkal, bár az egyik lapon rögtön felfedeztem egy nyomdahibát (ellentmondásos információk...). A lapok nagyon igényesek, rengeteg van belőlük. Bár még nem volt rá szükségem, de nem tudom, hogyan fogom egymásra pakolgatni a termelési sávban a jelölőket. A játék igen helyigényes,a lapokat áttekinthetően le kell tudni rakni. Szóló játékban az interaktivitás nem jut szerephez, de az a benyomásom, hogy amúgy a játék erre nem sok lehetőséget nyújt. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a réz-, arany-, ezüstkockák festése máris sérült, de inkább nem néztem meg közelebbről, hogy érezzek csalódottságot. Hiányolom, hogy a dobozban nincs semmiféle elválasztó, mindent csak úgy beszórsz, semminek nincs fix helye. Az első játékot amúgy elveszítettem, mégpedig azért, mert bár a hőmérsékletet, és az oxigénszintet kimaxoltam, óceánból nem tudtam letenni elegendő lapkát. Tetszik a játék, örülök, hogy megvettem.

Értékelés:

írta törölve
Dátum: 2017-08-30 22:06:29

Barátokkal 4-en, majd 5-en játszottuk.
Jó agytorna, ahogy az előttem szólók is említették, kipróbáltuk teljesen kooperatív, és egymást szívató hozzáállással is, mindkét esetben jó játékot eredményezett.
Sajnos az arany-ezüst-bronz jelölőket a maximum 5 játékos nem tudja kihasználni, magas valuta- vagy hőtermelésnél (volt, hogy +26-ig jutottunk) hamar elfogynak, mi a saját színes játékos jelölőinket használtuk a vége felé arany helyett.

Értékelés:

írta Szöllősi Rita
Dátum: 2018-04-18 10:22:32

Több száz társasjátékunkból ez a TOP 5-ben van. Szerintem 2-en, 3-an a legélvezetesebb, 5 embernél már sokat kell várni a sorodra, én emiatt jobban szeretem kevesebb emberrel játszani. Az alapkoncepció fantasztikus, tényleg úgy érzi az ember, mintha küldetése lenne. Minden kártya egyedi, így sokadik játékra sem unalmas!

Értékelés:

írta Kovács Ferenc
Dátum: 2018-05-12 15:40:10

Nagyon jó játék, teljes átélést biztosít. egy nagy hibája van csupán, hogy a pénz jelölő kockákból annyira kevés van, hogy még két játékos esetében is elfogynak, legalább is nálunk mindig elfogy. Reméltem hogy talán a kiegészítőkkel orvosolják ezt a problémát.

Értékelés:

írta Bolla Zsolt
Dátum: 2018-05-18 18:55:38

sziasztok.
szerintem ez egy remek ötleten alapuló játék,a kártyák nagyon tetszenek benne.rögtön a kiegészítőkkel együtt vettem meg,már túl vagyunk minden elem bevonásán a játékmenetbe.
a hellas/elysium olyan hatalmasat nem dob a dolgon szerintem,de abszolút nem rossz.de én nem éreztem hatalmas változást,kicsit csak megszínezi,megváltoztat pár apróságot.azonban a vénusz már más,nagyot lendít az egészen :)
az alapjáték szerintem egy nagy hibával rendelkezik,mivel bevételt úgy számolsz(ha nem rontottunk el semmit),hogy TR+Mcredit bevétel összege.ez szerintem egy állatság,iszonyat összegek folynak be,a világon mindent kifizetsz creditből,spórolnod sem kell és a titán és acél elveszíti a jelentőségét teljesen,persze,hogy elfogy a kocka.így mi csak úgy csináljuk,hogy csak a creditbevétel a jövedelemforrás,így van benne kihívás és rengeteg lehetőség van a bevétel növelésére.rászorulsz az acél és titán termelésére,szerintem ennek így van értelme.
amin eléggé ki voltam akadva az a mefogalmazás a hőmérsékletet illetően:ezekkel a max. és legalább/legfeljebb dolgokkal sírba lehet kergetni,mert bizony van olyan lap,amin szerintem ellentmondásos információk vannak.lehet agyalni,hogy mire gondolhattak.hideg vagy meleg kell,mert ugye a legtöbb lap arra törkeszik,hogy melegebb hőmérséklet legyen,de persze van pár aminél a magasabb hőmérséklet meg már nem jó.nekem csak ennyi nem tetszett.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.