Sherlock Holmes Consulting Detective - The Thames Murders & other cases


Játékidő60 - 120 perc  Játékosszám1-8  (2 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Raymond Edwards
Suzanne Goldberg
Gary Grady

Kiadó: Space Cowboys
Kiadás éve: 2017
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Sorozat: Sherlock Holmes Consulting Detective játékok
Címkék: Kooperatív, Típus: Nyomozós
13490,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Röviden a játékról, játékismertető


A Sherlock Holmes Consulting Detective játékkal teljesen megeggyezik ez a kiadás, csak egy kis szépítésen esett át.

Gondolkoztál már azon milyen lehet Sherlock Holmesszal együtt nyomoznod? Végigsétálhatunk a Baker Streeten Moriarty professzor nyomában. Ebben a játékban nyomokat kell kutatnunk, gyanúsítottakat kell kihalgatni, és a tényekből rakjuk össze, hogy mi a rejtély megoldása. A játék kevésbé a kockadobási képességünket, mintsem inkább a logikai készségeinket teszi próbára.
 
A játék 10 bűnügyet tartalmaz, egy játéknak akkor van vége, ha egy bűnügynél Holmes összes kérdésére helyes választ tudunk adni. Lehet akár kooperatívan is játszani ez esetben együtt mozog a csapat és hangosan olvassuk fel a találkozásokat. Illetve kompetitíven, ekkor mindenki a saját nyoma után mozog.

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Kőszegi Tamás
Dátum: 2017-12-27 11:00:03

Ez egy szuper játék, de nem mindenkinek és nem minden helyzetben.

A barátnőmmel kezdtem el játszani, és kb egy óra múlva már annyira utálta, hogy nagyon boldog volt, amikor megnyugtattam, hogy kiszállhat ha akar. Utána viszont én csodálatos órákat töltöttem el vele egyedül. Összességében szerintem ez tipikusan az a game, amit az ember hideg téli estéken olvasás helyett játszhat, én nagyon megszerettem. Ugyanakkor el nem tudom képzelni azt a partit, amit ez a game életben tudna tartani.

Maga a játék mechanizmusa nagyon egyszerű, 2 perc megérteni. Viszont van benne valami "clunky" érzés, főleg mert sima füzetekben sorolja fel az encounter-öket, hasonlóan a régi "kaland-játék-kockázat" könyvekhez, és miközben elolvasod az egyiket, tilos ránézni a többire. Oké, de ha ott van mellette rögtön a következő encounter, nincs az az isten, hogy ne pillants rá véletlenül, és ha azt látod, hogy az egy kilométernyi szöveg, akkor azonnal tudod, hogy érdemes lesz odamenni. Ezt jobb lett volna kártyákkal megoldani.
Újrajátszási faktora igen alacsony lehet, mivel ha egy case-t megfejtettél, elég értelmetlen újra elővenni.
Összességében nekem egy nagyon nagy élmény ez a játék, de egészen biztos, hogy nem mindenkinek való.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.