Gaia Project


Játékidő150 perc  Játékosszám1-4  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Helge Ostertag
Jens Drögemüller

Kiadás éve: 2017
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Kiadó: Asmodee
Címkék: Sci-fi, Összetett stratégia, Típus: Stratégia
31990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


Építsd fel galaktikus birodalmadat a nagy sikerű Terra Mystica szellemi nyomdokaiba lépő Gaia Projectben.

A roppant méretű galaxisban értékes nyersanyagokban dúskáló bolygók várják, hogy rettenthetetlen űrutazók megkaparintsák őket. Civilizációd évszázadok óta vágyakozik a csillagok felé, hogy ismeretlen világokat fedezzen fel. Most végre kifejlesztettétek az első lépések megtételéhez szükséges technológiát.
gaia project
Ragaszkodva az alapokhoz, melyek a Terra Mysticát kitörő sikerré tették, a Gaia Project akár négy játékos számára teszi lehetővé, hogy bátran kovácsolja saját galaktikus birodalmát.

Irányíts egyet a tizennégy egyedi frakció közül,foglalj el új bolygókat,növeld a termelésed, fejlessz új technológiákat, és segítsd frakciódat a riválisaid előtt távoli bolygók kolonizálásában. Az új technológiák felfedezésével és kifejlesztésével birodalmad folyamatosan növekszik. Mind rengeteg új lehetőséget biztosítanak számodra, így rajtad áll, hogy minden körben a lehető legnagyobb mértékű növekedést érd el akcióid megfelelő kombinálásával. Végül  a legfejlettebb frakció fogja uralni a galaxist.

Hódításra váró világok

Sosem tudhatod mibe futsz bele miközben a galaxis különböző zugaiban barangolsz. Sok van belőlük,nyersanyaggal teli bolygóból pedig még több. Hogy ezt a változatosságot megfelelően tükrözzük, a Gaia Projectben a táblát a játékosok illesztik össze, hogy minden egyes alkalommal más galaxist teremtsenek melyet felfedezhetnek a játék során.
Ha sikeresen elkészítettünk egy galaxist, rátérhetünk a civilizációnk előremozdítására, és a Terra Mysticához hasonlóan a Gaia Project is bőven biztosít erre lehetőséget. Sok nyersanyagra lesz azonban szükséged, hogy meglátogass és meghódíts bolygókat,így az egyértelmű kezdő lépés, hogy bányákat építesz. Azzal, hogy bányát építesz egy bolygóra megszerzed azt a frakciód számára,és megkezded a nyersanyagok termelését is. Galaktikus birodalmad jövőjének meghatározásában döntő szerepet játszik, hogy milyen módon használod fel ezeket a nyersanyagokat a későbbiek folyamán.
gaia project
Amint birodalmad növekedésnek indul talán továbbfejleszted bányáidat egyéb stratégiai struktúrákká, kutatásokba fektetsz,vagy bolygóid összekötésével federációt hozol létre, hogy nagy területekre terjedjen ki a befolyásod az űrben. A rivális frakciók veled versengve fognak valami hasonlót művelni. Egy bolygó megszerzése a riválisok elől folytonos kihívást fog jelenteni, mivel először az adott planéta nem feltétlen barátságos körülményeivel kell megbirkóznod. Ambícióidnak így határt szab majd, hogy mennyi bolygót tudsz gyorsan a frakciód számára lakhatóvá alakítani. Ahhoz, hogy a frakciód irányítása növekedjen a galaxisban, bölcs döntésekre, és nyersanyagaid praktikus felhasználására lesz szükséged.

Élvonalban

A játék kezdetén frakciód már rendelkezik csodás fejlesztésekkel. Viszonylag könnyedén tudsz bolygók között utazni, és képes vagy a planéták terraformálására is, hogy frakciód számára élhetővé tedd azokat. Ahhoz, hogy a többiek előtt maradj folyton törekedned kell új mérföldkövek elérésére.
A technológiák alkotják frakciód lehetőségeinek gerincét, épp ezért a kutatásokba való befektetések kulcsfontosságúak a sikeredhez. Attól függően, hogy milyen területet kutatsz leginkább, megkönnyítheted a gazdasági problémák megoldását, felgyorsíthatod a tudományos előretörést, vagy akár a bolygók terraformálását is. A játék korai szakaszában tudományos mérföldkövektől függetlenül körülbelül azonos szinten vagytok a riválisokkal, így például a quantum intelligencia kockák segítsége nélkül csak olyan bolygót kolonizálhatsz ami közvetlenül egy már általad kolonizált mellett van. Viszont ha a "Navigáció" fejlesztési területre koncentrálsz, fokozatosan  egyre távolabbi bolygókat is elérsz majd egyre könnyebben.
gaia project
Ahogy hatalmad egyre növekszik és új bolygók kerülnek a látóteredbe, talán felbukkan majd a sok lehetséges világ között egy a rejtélyes transzdim bolygók közül. Ezek a lila planéták a többihez hasonlóan rendelkeznek nyersanyagokkal, azonban nem lehet közvetlenül rájuk építkezni. Ahhoz, hogy elfoglalj egyet, előbb bele kell kezdened egy Gaia Projectbe az átalakításához. A Gaia Project kutatási terület biztosít számodra Gaiaformereket. Amint van a birtokodban egy ilyen nagy erejű masina, már meg is kezdheted a Transdim bolygókat átformáló folyamatot. Egy Gaia Project befejezése hatékony módszer arra, hogy megvessük a lábunkat a galaxisban. Így lesz lehetőségünk a költséges terraformáló procedúra nélkül birtokba venni olyan bolygókat, melyek alapesetben nem lakhatóak frakciónk számára. A Gaia Projectek megkezdése és a kutatásod összpontosítása erre a területre részét képezhetik a galaxis meghódítására irányuló hosszú távú terveidnek.


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.