Módosítottunk az oldalon, ha nem jön be jól, frissítsd Ctrl F5-tel!

Harry Potter: Hogwarts Battle


Játékidő60 perc  Játékosszám2-4  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Éppen kipróbáláson van

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Kami Mandell
Andrew Wolf
Forrest-Pruzan Creative

Kiadó: USAopoly
Kiadás éve: 2018
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Sorozat: Harry Potter: Hogwarts Battle játékok
Címkék: Harry Potter, Kártyajáték, Típus: Pakliépítő
15490,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 80*80 mm Standard (150 db-os) 1 db

Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1980,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 80*80 mm Prémium (80 db-os) 1 db

Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2970,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


Hogwarts BattleEgyszerű kooperatív pakliépítő játék, melynek célja, hogy végigvigyük a könyvek alapján megírt 7 küldetést, leszámolva a halálfalókkal. A hét küldetést egy-egy dobozban találjuk, amiket sorrendben nyithatunk fel (csak ha az elsőt megcsináltuk, mehetünk a másodikra).

Harry Potter rajongók készüljetek a játékra! A játék menete

Mindenki választ egy már jól ismert karaktert, akik saját paklijukkal és egyedi képességeikkel vágnak neki a kalandnak. Ha leharcoltuk egymással ki akar Harryvel vagy esetleg Hermioneval lenni, jöhet a halálfalók illetve a sötét varázslatok pakli összeállítása, melyet az adott küldetés szabályai szerint tudunk összerakni. A halálfalók paklijának alján természetesen mindig Voldemort (bocs, Tudjukki ;)) áll. Az aktuális helyszín kártya lesz, amit ki kell még rakni, mert ide fogjuk helyezni a sötét jegy tokeneket, ahogy erősödnek a halálfalók. Ha túl erősek lesznek, vagyis megtelik a helyszínünk a tokenekkel, kikerül a játékból és egy rettenetes büntetést kapunk. Vigyáznunk kell a sötét tokenekkel, mert ha az összes helyszínt beterítjük velük, sajnos elvesztjük a játékot.
Mindenkinek adott mennyiségű élete van,ha elég sebzést rakunk rájuk, meghalnak. Ez valamilyen jutalommal jár. Ha végül Voldemortot is sikerül legyőznünk, nyertünk és mehetünk a következő könyv küldetésére.

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Rimóczi Attila
Dátum: 2018-01-18 09:47:03

Kissé elfogult vagyok a játékkal kapcsolatban, mivel HP fan vagyok, de szerintem pont a magamfajtának találták ezt ki.
A csomagolás nagyon rendben van, nagyon jól néz ki, és van is súlya. A bel tartalom rendezett. Minden dizájn megfelel a HP világának.
A kicsomagolás után hamar feltűnt a 8 db Villaint Control tokenek, amiknek súlyuk van. Nem a szokványos papír/műanyagok, hanem fémek (szerintem). Kb 5 percig csak azokat nézegettem és örültem neki, hogy végre valami „tartós”. :D
Egyetlen hátránya számomra, hogy a kártyákon a képek a filmekből lettek kiszedve, én jobban örültem volna, ha rajzolva lettek volna, de így is nagyon hangulatosak.
A doboz alap kibontása után nem fogad túl sok spoiler, hiszen az egyes évek külön-külön vannak csomagolva (Game1-7 névvel). Nehéz volt megállni, hogy ne nyissam ki az első dobozt, hogy átnézzem, de megálltam az első játékig, amire csak pár órát kellet várnom. Addig is tudtam tanulmányozni a szabálykönyvet, amely alig 15 oldal, de inkább képek a felhelyezésről, és rövid ismertető az adott dolgokról pár sorban. Nagyon egyszerűek a szabályok, így akár gyerekkel is játszható.
A játék ugyan angol nyelvű, de nem szükséges hozzá mindenkinek „jó” angollal rendelkezni, hiszen a legtöbb kártyán csupán rövid szöveg van képpel. „Gain 2 (token ikon)” vagy „Remove 1 (token ikon)”. S csak néhány kártyán van ennél hosszabb/bonyolultabb szöveg. „Harry Potter angol” nem árt hozzá szerintem, bár a nélkül is játszható. Hiszen ha nem ismerjük fel a varázslatot a nevéről, attól még értelmezhető a hatása. Pl.: Stupefy, ami magyarul azt hiszem Stupor vagy kábító átok.
Igazából csak egy teszt játékot játszottunk asszonnyal, hiszen azon dolgozok, hogy szervezzek egy csapatot, akikkel végig lehet játszani „normálisan”. Hiszen ez lenne a játék egyik nagy előnye/lényege, hogy a hét éven keresztül ugyan azokkal a játékosokkal ugyan azoknak a szereplők bőrébe bújva küzdötök. Ha sikeresen teljesítettétek az első évet jöhet a második, stb.
A „Game1” ben a karakterek képei az első filmből vannak, s ahogy láttam a neten az évek múlásával az aktuális filmből raktak hozzájuk képeket, illetve „fejlődnek” a karakterek. Game1-ben senkinek nincs különlegese alap képessége (abillity), de később lesz.
A szabálykönyv csupán a „Game1” en keresztülmutatja be, de a többi évben sem változnak a szabályok, csupán újabb ellenfelek, újabb megtanulható varázslatokkal bővül a játék, de a szabályok maradnak. Neten néhányan nehezményezik, hogy az évek között reset van, s mindig ugyan avval a 10 lappal kezdtek. De ez szerintem logikus, hiszen ha ugyan onnan folytatnánk, akkor lehet, hogy úgy kezdünk új évet, hogy mindenki 1 életerőn van, s indokolatlanul hamar kihalna a csapat…
Az első tesztjáték egyszerűnek tűnt, s nem éreztük annyira, hogy meg lennénk szorulva. Bár kellet tenni is érte. Ez rendben is van, hiszen az első év (és talán a második is), amolyan gyakorlás, bemelegítés, de ahogy haladunk az időben egyre durvább lesz. S lesznek olyan évek, amik elsőre nem igazán fognak sikerülni.

Már nagyon várom, hogy végigjátszhassam. :)

Értékelés:

írta Medvey Tamás
Dátum: 2018-01-28 13:54:21

Nagy Harry Potter és kooperációs társasjáték kedvelőként nagyon vártam a játékot.

Csomagolás, kinézet:
- nagyon kompakt csomagolás, mindennek megvan a helye. Van lehetőség ,,elmenteni" az állást is.
- a design a filmekből vett képek. Nekem bejött, tudok olyanokról, akinek nem.
- a fém tokenek kellemes meglepetést okoztak :)

Játékmenet:
- évekre van bontva a kaland, évente jönnek be új szabályok, kártyák, mindig egy új dobozt kell kinyitni
- játékmenet kicsit furcsa, néha nem teljesen egyértelműen lehet értelmezni a szabályokat, alapvetően egyszerű, gyorsan tanulható. Minimális angol tudás nem árt.
- nekem kicsit furcsa, hogy minden kör elején a gonoszok jönnek, és csak utána a hős, és nagyon nincs ráhatása az embernek a különböző effektusokra. Megtörtént, hogy még nem jött a hős, de már az életének a felét elveszítette.
- furcsaság, hogy az első kalandban használt gonoszok ugyanúgy felbukkannak később is (remélhetőleg nem nagy spoiler, hogy az első évben a ,,főgonosz", Mógus professzor ugyanúgy ott van a későbbi kalandokban is, így a ,,történeti hitelességéből" eléggé veszít)
- ami igazán nem tetszett nr1. hogy nem lehet túl sokat taktikázni a körök között, gyűjteni az erőforrásokat, hogy egy nagyobb dolgot megvegyünk, stb.
- ami igazán nem tetszett nr2. kooperatív játék lévén túl sok ráhatásunk nincs a többi játékosra, csak nagyon kevés, az is csak későbbiekben. Míg a gonoszoknál van rendszeresen olyan negatív effekt, ami mindenkit érint.
- ami igazán nem tetszett nr3. nincs skálázva, hogy ha kevesebben, mint 4-en játszunk. Akkor is ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenkire. Nekem szerencsére 4 fővel sikerült kipróbálni, más a 2 fős játékot kimondottan rosszul élte meg.
- van, akit zavarhat, hogy elveri a ,,pálya", nem pedig egy másik, élő játékos. Ez simán előfordulhat itt (először már a 3. kalandban kaptunk ki, igaz nem sokkal, de kikaptunk)

Összességében jópofa, könnyen tanulható, szép játék, megéri a pénzét, de kedvenccé nem fog válni.

Értékelés:

írta Szakács Balázs
Dátum: 2018-02-19 11:26:48

Sziasztok!

Tapasztalat:
Végigjátszottam 2, 3 és 4 fős verzióval, mind a 7 játékot. Más deck building kooperatív játék ismerete.

2 játékossal végig nagyon könnyű, még akkor is, ha a Store nem a legkézenfekvőbb lapokat kínálja.

3 játékossal szintén könnyűnek találtuk, csak a 7es Game-et kezdtük 2szer.

4 játékosra lett ez a játék kitalálva. Ennyi emberrel játszva a 4-es és 7es Game-ek igazi kihívást jelentettek, tehát nincs kibalanszolva a játék, bár különböző házi szabályokkal érdekesebbé lehet tenni (Store manipulálás, Horcruxok megszerzési szabályánának módosítása).
Sokszor éreztem, hogy 10-20 percen belül eldől, hogy van-e esélyünk győzni, vagy a játék nyert és vice-versa, de amikor 4-en játszottunk a Game 7-tel, akkor az utolsó pillanatig nem tudtuk, hogy meg tudjuk-e nyerni, vagy sem (majd 2 gonosz maradt a végén és kikaptunk).

Az Alien hasonló "Legendás" játékával játszottam a kooperatív, deck building játékok sorából, de a Harry Potter sok szempontból a tükörképe az előbb említett játéknak (Saját körben támogathatunk másokat <=> mások támogatnak saját körben; Állandó képesség <=> a lapok adják a képességed; játékosonként eltérő kezdőkéz, de a Store 85%-a mindenkinek jó <=> minimálisan eltérő kezdőkéz, a Store teszi változatossá a játékosok képességeit).

A kiegészítő még több kihívást rejt, amihez ez a játék izgalmasan épít fel az "alapkövet".

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Kiegészítő: