Spoils of War


Játékidő60 perc  Játékosszám3-5  (5 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Bryan Pope
Jason Medina

Kiadó: Arcane Wonders
Kiadás éve: 2017
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Friss leírások, Blöffölős játék, Deduktív játék, Típus: Party játék
10990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


Véget értek a portyázások és a viking seregek hazautaztak, de a lényeg csak most jön! Szét kell osztani a kincseket és javakat, ami viking társadalomban nem megy olyan egyszerűen.

Minden játékos egy klánvezető és meg kell tennie mindent, hogy a lehető legtöbb kincset hozza el a nagy összejövetelről. Ehhez dedukciót, blöffölést, licitálást és néhány kockát fognak használni. Óvatosan kell navigálni a viking intrikában, nem egy életbiztosítás itt rossz döntést hozni vagy túl sokat akarni. Kezdődjék a Spoils of War!

Mi van a dobozban:

126 db. kincskártya, melyek a felosztásra váró fegyvereket, ékszereket, páncélokat, mágikus tárgyakat, és egyéb csecsebecséket ábrázolják.
1 db. viking főnök jelző
35 db. hatoldalú dobókocka
5 db. viking kockapohár
5 db. viking paraván, hogy a kincseid és kockáid elrejthesd más vikingek elől.
93 db. aranyérme 3 féle típusban
5 db. fogadás lemezke mindegyiken kék kijelentő és piros kihívó oldallal.
4 db. jelölő ( egy "másolás" és 3 "visszavonás")

Spoils of warA Spoils of Warban a játékosok azonos típusú kincsek összegyűjtésére törekszenek.
Azonos típusból három fajta kincs hat bónusz aranyat ad a játék végén, ha pedig mind a négyet sikerül megszerezni egy típusból, tizenkét arany üti a markunkat.
A kincsválasztás előjogáért minden körben mindenki egyszerre dob, de ezt kockapoharának biztos rejtekében teszi. Ezt követően egy licitálás veszi kezdetét melynek során a játékosok becsléseket tesznek a játékban lévő kockák számára és értékére, beleértve minden játékban részt vevő viking összes kockáját. Ez a fázis egész az első kihívásig tart.

Ha megtörtént egy kihívás, a játékosoknak titokban és egyszerre meg kell tenniük tétjeiket. Mindenki aki nem kijelentő vagy kihívó volt, fogja a fogadás lemezkéjét és a megfelelő oldallal felfelé az asztalra helyezi attól függően, hogy szerinte a kijelentőnek (kék) vagy a kihívónak (piros) van igaza. Mindenki tesz fel aranyat az alapján, mennyire biztos a tippjében.

Spoils of war kártyákHa az oldalválasztáson túl vagyunk és a téteket is mind megtettük, felfedjük a kockákat. Elsőként a kijelentő majd mindenki más, hogy lássuk melyik oldal nyeri a jogot a kincs birtoklására. Ebben a fázisban kerülnek kijátszásra a mágikus tárgyak is, hogy a mérleg nyelvét az őket kijátszó viking felé billentsék.

Ha megvan a nyertes oldal, az ott legtöbb aranyat feltevő játékos válik főnökké. Ez a rang engedi eldönteni ki tesz elsőként tétet a következő körben. (Ráadásul 3 kincset ad 2 helyett.) A kincskártyákat pedig szétosztjuk a győztesek között.
 
Összesen kilenc környi kockadobálás, és fogadás után a legnagyobb összértéknyi kinccsel rendelkező játékos győz.

A szabályt megnézheted a kiadó olalán.


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.