Módosítottunk az oldalon, ha nem jön be jól, frissítsd Ctrl F5-tel!

Android: Netrunner LCG (Revised Core Set)


Játékidő60 perc  Játékosszám2

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Richard Garfield
Lukas Litzsinger

Kiadó: Fantasy Flight Games
Kiadás éve: 2018
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Sorozat: Android: Netrunner LCG játékok
Címkék: Sci-fi, Kártyajáték, Csak ketten játszható, Típus: LCG
11990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Röviden a játékról, játékismertető


Az FFG újra kiadja az alapjátékot főleg azoknak, kik most szeretnék belevetni magukat az Android világába. A kártyák ugyanazok, mint a régi kiadásban, néhány grafikai újításon esett át. Szabályok és mechanikák minimális fejlesztésen mentek keresztül és a kártyák mennyisége némely esetben nőtt. Továbbá a Genesis és Spin egyes lapjai is bekerültek az alapdobozba.

Az Android és az Infiltration társasjátékok világán játszódó kétszemélyes kártyajáték. Az egyik játékos egy nagyvállalatot irányít, míg a másik egy magányos "Netrunnert".
Richard Garfield korábbi Netrunner játékának újra feldolgozása, immár LCG-ként hangulatos sci-fi környezetben.

Egy újabb LCG

Az FFG egyre ontja magából az újabb és újabb gyűjtögetős kártyajátékokat. Ezúttal egy az Android társasjáték világán játszódó, különböző cégek, és az azokat feltörni akaró hekkerek küzdelmét elmesélő változatról van szó. Egy kétszemélyes játékról van szó, amely aszimmetrikus volta miatt kitűnik a többi LCG közül. Az egyik játékos egy céget irányít, a másik pedig egy hekkert, akinek a világ legértékesebb kincsére van szüksége: információra.

A cég, és a hekker
A már említett két fél teljesen különböző játékstílust igényel. A céget irányító játékos feladata az, hogy védelmi programokat telepítsen, és megakadályozza a támadót, hogy megszerezze a számára szükséges adatokat. Ennek elérése érdekében védelmeket reprezentáló lapokat játszik ki lefelé fordítva, így a hekker sohasem lehet biztos benne, hogy mi vár rá a következő feltört tűzfal mögött. Csak amikor odaér, akkor fordíthatja fel az adott lapot, és ekkor hajtódnak végre a számára általában negatív következményekkel járó események. A céget irányító játékos győz, ha összegyűjti a szükséges mennyiségű Agendapontot, vagy elegendő sebzést kioszt a hekkernek. Emellett a hekker feladata feltörni az útjába kerülő falakat, és megszereznie időben a szükséges információkat.

A szerencse szerepe
Ha a teljesen aszimmetrikus paklik nem bizonyulnának elégnek, nézzük meg a többit, ami megkülönbözteti ezt a játékot a többi gyűjtögetős kártyajátéktól. A szerencse szerepét megpróbálja lecsökkenteni, amennyire csak lehet. Igen, ez talán furának tűnhet egy kártyajátéknál, de egy érdekes szabállyal mégis képesek voltak rá. A hekker körének kezdetén 4 akcióval rendelkezik, amit különböző cselekedetek végrehajtására fordíthat. És ezen akciók egyike a laphúzás. Túl sok jó lap van a kezedben, és bánod, hogy nem játszhatsz ki többet egyszerre? Ne húzz ebben a körben, hanem csak lapokat játssz ki! Máskor az az eset áll elő, hogy nem tudsz kijátszani egy lapot sem? Akkor most húzz több lapot. Egy ilyen egyszerű szabállyal sikerült elérniük, hogy kevésbé legyen fájó, ha nincsenek használható lapok a játékos kezében.

Interakció
A szerencse csökkentésén kívül növelték az interakciót a játékosok között, egy kis blöfföléssel kiegészítve azt. A hekker sohasem lehet biztos, hogy vajon a következő lapnál megtalálja-e, amit keres, vagy csak egy újabb csapda várja, amelyet a cég szakemberei állítottak a számára. Más játékokban előfordulhat, hogy egy-egy vereség után a játékos nem tud rájönni, mit csinált rosszul, mert rajta kívülálló okok okozták vesztét. Itt ez nem fog előfordulni. A vereséget mindenki csak saját magának köszönheti, és a legközelebbi próbálkozásra tanulhat belőle.

Pakliépítés
A pakliépítést is egy újabb szintre emelték az FFG-nél. Nem csak azt korlátozták, hogy egy-egy pakli 3 azonos lapot tartalmazhat, hanem ezen kívül a cég paklijának egyéb megkötései is vannak. Minden egyes lap rendelkezik egy úgynevezett Loyalty pontszámmal, ami 0-tól 5-ig terjedő értéket vehet fel, és a pakli összesen 15 pontnyi lapot tartalmazhat. Vagyis léteznek igazán erős lapok, amelyekből mégsem tudunk túl sokat használni. Ezzel a változtatással kevésbé várható, hogy egyes lapokat kitiltanak például versenyekről, hiszen az erős lapok csak korlátozott számban kerülhetnek a paklikba. Ez egy kiváló újítás azon LCG rajongók számára, akik félnek a játék egyensúlyának megdőlésétől.

Konklúzió
Elég sok újdonság került a játékba ahhoz, hogy még mindig azt mondjuk: Még akkor is érdemes lehet kipróbálni a játékot, ha valaki az összes többi LCG-t ismeri, és szereti, s mégis, olyannak, aki csak most ismerkedik a pakliépítéssel, illetve az LCG / CCG műfajjal, talán nem ajánlott, mivel az eddigiekhez képest egy kissé bonyolultabb szabályrendszerrel rendelkezik. Az aszimmetrikus felekhez tartozó szabályok, a pakliépítés további szigorítása, és a rengeteg játékbeli kulcsszó használata miatt a formátummal már valamennyire ismeretségben levő játékosoknak ajánlott.


Pozitívumok:
- Aszimmetrikus, kiegyensúlyozott felek
- Szerencse szerepének csökkenése
- Interakció
- Pakliépítés szigorítása

Negatívumok:
- Egyelőre még 2-nél több játékos nem játszhatja
- Bonyolult kulcsszó-rendszer
- Két céges, illetve két hekker paklit összeállító játékos értelemszerűen nem tud játszani egymás ellenPapdeák Jánosnak köszönhetően ide kattintva megtekinthetsz egy magyar fordítást a "szótár" és "alapok" részekről.

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Papdeák János
Dátum: 2017-11-19 17:59:47

Pontosítanék: ez az újragondolt alapjáték a régi alapjáték néhány lapjából és az első két ciklus néhány lapjaiból áll, összességében több lap van benne, mint a régi alapjátékban. Néhány lap grafikáját újrarajzolták, tartalmilag azonban annak érdemes megvennie, akinek nincs meg a régi alapjáték + a Genesys és a Spin ciklusok.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Kiegészítők:


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz


Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz


4590,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz


4590,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


4590,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz