Módosítottunk az oldalon, ha nem jön be jól, frissítsd Ctrl F5-tel!

Five Tribes (magyar)


Játékidő60 perc  Játékosszám2-4  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Éppen kipróbáláson van

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Bruno Cathala

Kiadó: Gém Klub Kft.
Kiadás éve: 2018
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Szabály a dobozban: MAGYAR
Sorozat: Five Tribes játékok
Címkék: Könnyű stratégia, Új megjelenés, Típus: Stratégia
14990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 45*70 mm Standard (160 db-os) 1 db

Kártyavédő - Swan 80*80 mm Standard (150 db-os) 1 db
Össz ár: 1980,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 80*80 mm Prémium (80 db-os) 1 db

Kártyavédő - Swan 45*70 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 1980,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


A szultanátus uralkodó nélkül maradt, a sivatag kincsei pedig szabadon hevernek mindenfele. A jóslat szerint egy idegen érkezik, aki egyesíti a birodalmat az Öt Törzs segítségével. Vajon te leszel a kiválasztott, aki a dzsinnek kegyét élvezve meghódítja Naqala földjét?
 

Az Öt Törzs

 
A Five Tribes egy nagyon egyszerű stratégiai játék, melyben vándorokat alakítotok, akik épp’ most érkeztek a legendás Naqala városállamába. Célotok a törzseket irányítva és a mágikus dzsinneket felébresztve minél nagyobb befolyást szerezni, így jutva győzelmi pontokhoz. Aki a legtöbb pontot gyűjti össze, az lesz az új szultán.
 
A sivatag világa
 
A sivatag egy folyton mozgó tömeg, épp’ ezért minden játék első lépése a játéktér összeállítása. A lapkákból összeállítjátok a terepet oázisokkal, városokkal, majd a figurákat szét kell osztani. Minden lapkára pontosan három bábu kerül.
 

 
A bábuk színe a törzsi hovatartozást jelenti. Az öt törzs mindegyike más képességekkel rendelkezik. A sárga vezír győzelmi pontot ad, a zöld kereskedő nyersanyagot, a fehér bölcsek a dzsinnek hatalmát teszik elérhetővé, a kékek az építőmesterek, míg a pirosak az orgyilkosok. Minden csoport segítségére szükségetek lesz a felemelkedéshez.
 
 
Ahogy az embereknek, úgy a sivatag helyszíneinek is van különlegessége. A homoktengerben utazva oázisokra leltek, ahol pálmák nőnek, városok, ahova palotákat emeltek, piacok, ahol kereskedhettek. Szent helyekre is eljuttok majd, ahol a dzsinnek tanyáznak.
 
 
A törzsek utazása
 
A soron következő játékos kiválaszt egy mezőt, amelyről felveszi az összes figurát. A figurák egyikét le kell helyeznie a szomszédos mezők valamelyikére. Ha van még a kezében bábu, akkor ismét csak le kell rakni egy következő mezőre és így tovább. Ami lényeges, hogy a legutolsó lerakott figura színe meg kell egyezzen egy ott lévő másikéval. Ez azt jelenti, hogy a lerakott utolsó figurából legalább kettő azonos lesz az utolsó érintett lapkán.
 
Az utolsó színnek megfelelő bábukat megkapja a játékos, aki aktiválja a képességüket, ahogy a területét is, majd jöhet a következő vándor. Addig folyik így a játszma, amíg el nem fogynak a bábuk, vagy valaki fel nem használja az utolsó tevéjét, amivel az üres lapkákat kell megjelölni.
 

A doboz tartalma

 
30 területlapka, 4 készletnyi teve és körjelző, 90 fabábu, 12 pálmafa, 10 palota, 22 dzsinn kártya, 54 erőforráslap, 96 győzelmi érme, 1 pontozótábla, 1 licittábla, 1 sorrendtábla, valamint 5 segédlap.
 

Az 1001 éjszaka csodái

 
A Five Tribes hangulata varázslatos, amit a dzsinnek szerepeltetése tesz csak még jobbá. Habár a fatartozékok igen egyszerűek, az illusztrációk mesések. A játékmenet könnyen lesajátítható mind fiatalabbaknak, mind felnőtteknek, így akár olyanokkal is játszható, akik nem ismerik a társasjátékok világát.
 
Ha egy kellemes stratégiai játékot kerestek az arab világot megelevenítve, akkor ez a ti játékotok!
 
 
 

Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjáték:


14490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kiegészítők:


Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz.


1990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


6990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap