Victorian Masterminds


Játékidő45 perc  Játékosszám2-4

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Antoine Bauza
Eric M. Lang

Kiadás éve: 2019
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Kiadó: CMON Limited
Címkék: Munkás lehelyezős, Típus: Stratégia, Eltérő játékos képességek,
17490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 43*65 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 43*65 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


Sherlock Holmes halott! Így, hogy London legnagyobb nyomozó zsenije kikerült a képből, a bűnözők úgy döntöttek, hogy átveszik az irányítást London felett és terrorban tartják a lakosságot. Most éri meg igazán bűnözőnek lenni. Még szerencse, hogy te az vagy!

Ügynök tokenek

Ebben a munkás-lehelyezős játékban mindannyian a már említett bűnözők oldalán próbáljuk végbe vinni terveinket, és ezzel a legtöbb győzelmi pontot szerezni. Persze, ahogy a stratégiai játékokban ez lenni szokott, itt is több út vezet a győzelemhez: az ördögi gépezeted befejezése? A világ leghíresebb épületeinek ellopása? Küldetések teljesítése? Esetleg tudósok elrablása? Ez csak rajtad múlik.

A bűnöző zseniktől sem várhatjuk el azonban, hogy egyedül dolgozzanak (ezt már a Gru óta tudjuk). Itt csak unalmas ügynökeink vannak, de legalább dolgoznak. Minden ügynöknek van ráadásul speciális képessége, amivel a gonosz tervünket tudja segíteni.

A játék során felváltva helyezzük el az ügynökeinket az öt nagy európai város mezőinek egyikére lefordítva. Amint egy helyen három token összegyűlik, felfordítjuk és aktiváljuk őket. Ekkor minden egyes ügynök begyűjti nekünk az ott szerzett fontos nyersanyagokat és megpróbálja az egyedi képességét is használni. De vigyázni kell a szabotőrrel, akit ha valaki ideküldött, akkor bizony nem fogja az ügynökünk végrehajtani a különleges képességét.

A játék során felváltva helyezitek el az öt ügynök jelzötöket az öt cselekvési terület egyikére lefordítva. Amint egy helyen három token összegyűlik, felfordítjátok és aktiváljátok őket. Ekkor minden egyes ügynököt az adott akción kívül egyéni akciót végez.

Victorian Masterminds masina

Miről álmodik egy gonosz lángelme? Nyilván egy ördögi masináról, ami elhozza neki a világuralmat. Mindannyian már eljutottunk ennek a masinának az alaprajzáig, ezzel kezdjük a játékot, ami ad egy kezdeti képességet. De a befejezéséhez kellenek nyersanyagok, hogy valósággá váljon. Minden befejezett szekció további jutalmakkal kecsegtet,ami egy csodás aszimmetrikus stratégiai játékmenetet ad. Az ördögi gépezetünkben tarthatjuk fogva az elrabolt tudósokat is, akiket különleges akciók végrehajtására tudunk felhasználni.

Tábla

Igaz, hogy a Titkosszolgálat csak gyenge pótléka a nagy Sherlock Holmes-nak, de azért próbálkoznak. Valahányszor egy ügynök megpróbál ellopni egy híres épületet, összehasonlítja az erejét a Titkosszolgálattal, ha az övé a magasabb már vitte is az épületet. De a jó bűnüldözők tanulnak a hibáikból és erősödnek.

Amikor egy gonosz lángelme befejezi a rettenetes gépét vagy a Titkosszolgálat végre felnő a feladathoz (az erejük eléri a legfelső szintet), a játék véget ér és a legtöbb győzelmi pontot gyűjtő lángelme nyer.


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.