Munchkin (második kiadás, magyar)


Játékidő60 perc  Játékosszám3-6

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Steve Jackson

Kiadás éve: 2001
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Szabály a dobozban: MAGYAR
Kiadó: Delta Vision
Sorozat: Munchkin eredeti játékok
Címkék: Fantasy, Humor, Kártyajáték, Ajándék társasjátékos padawanoknak, Típus: Kártyajáték, Munchkin játékok,
6790,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 60*90 mm Standard (160 db-os) 2 db
Össz ár: 1980,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 60*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 1980,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


2000-ben, több mint egy évtizedes asztali szerepjáték múlttal a hátam mögött találkoztam életem első modern társasjátékával, a Munchkin-nel. Olyan tökéletesen parodizálta azokat a játék-, film- és olvasmányélményeket, melyek ismerősek és kedvesek voltak számomra, hogy egyből függővé váltam. Kovalic rajzai és Jackson humora eltalált valamit bennem, és sokáig a kedvenc játékom volt. Azután jöttek a kiegészítők sorban, és lett számomra a játék egyre kezelhetetlenebb; a kártyák jók voltak, de akkora kazamata- és kincs-paklik jöttek létre, amelyek megkeverése felért egy kínszenvedéssel. Egyre-másra jelentek meg más játékok is, és egy idő után nem tudott senki rávenni, hogy Munchkin-t játsszak, bár maga az ötlet továbbra is kedves volt számomra.

Évekkel később egy társaságban előkerült a Munchkin Cthulhu, ami a korábbi kiegészítőkkel ellentétben önállóan is játszható volt, és újra azt az élményt tudta nekem nyújtani, mint az alap játék annak idején. A Steve Jackson Games sorra jelenteti meg az önmagukban is játszható Munchkin kiegészítőket, amelyek keverhetőek az alap játékkal, de játszhatóak külön-külön is. A kiválasztott témákban mindig ott van Jackson zseniális humora, legyen szó a lovecraft-i rettenetekről, sci-fi- ről, kung-fu filmekről, vagy Conanról, a Barbárról.

Az önállóan is játszható kiegészítők – mint a Munchkin Booty vagy a Munchkin Zombies - 168 lapot tartalmaznak, és 2-4 saját kiegészítőjükkel együtt járják körül az adott kiegészítő témáját. Némelyik új szabályokat hoz be a játékba, más néven használja az alapjáték fogalmait, de lényegében semmit sem változtat azokon.

Aki rendelkezik a Munchkin szabályainak ismeretével, két perc alatt tudni fogja játszani az önállóan játszható kiegészítőket is. A Zombies a szerepeket cseréli meg; a játékosok zombiként lépnek szinteket, és az ajtó berúgása után nem szörnyeket kell legyőzni, hanem többé-kevésbé ártatlan emberek agyát megenni. A kiegészítői újabb „szörnyeket”, felszereléseket, kincseket hoznak a játékba, a Munchkin Zombies: The Walking Dead pedig a népszerű képregény szereplőit és tárgyait teszi játszhatóvá. A kalóz-témájú Munchkin Bootyban a játékosok hajóskapitányok bőrébe bújnak; lehetnek kalózok, tengerésztisztek, vagy kereskedők. Fejleszthetik a karaktereiket, a hajójukat, de a cél még mindig a tízedik szint elérése. A kiegészítői új hajókat, új kasztokat adnak a játékhoz.A magyar nyelvű játékszabályok megtekintéséhez kattints ide!


Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Tormási Tivadar
Dátum: 2011-11-19 10:34:42

Szerintem ez a játék csúcs!
Mindenkinek ajánlom aki szeret röhögni!

Értékelés:

írta Sziklai Oszkár
Dátum: 2009-04-01 18:05:35

Az egyik legjobb/legviccesebb kártyajáték, amit valaha próbáltam. Olyan 4 játékos körüli az ideális játékosszám. Leírhatatlan élmény a másikkal kitolni, összedolgozni valakivel, átverni, majd jól megszívni az egészet duplán. Tud kemény összeveszéseket is okozni azért, de 2 perc múlva a nevetés elnyomja az egészet.
Nyüzüge hősök, gyilkos cserepes virágok, véraranyhalak...
És a játék komolyságát egy a szabálykönyvből vett idézet mutatja be legjobban: \"ha valami nincs leírva a szabályban, akkor az dönt, akié a játék...\"

Értékelés:

írta Szárnyasi Janka
Dátum: 2011-12-01 14:47:08

Maga a játék eszméletlenül jó,csak pár db d10-t hiányolok a dobozból.Aki szeretne a haverjaival pár órát végig röhögni annak csak ajánlani tudom.

Értékelés:

írta Sashalmi György
Dátum: 2009-11-19 12:57:16

Mi olyan hat és nyolc játékosszám mellett próbáltuk, és bár tény órákig tart ilyenkor egy parti, azért megéri. Hihetetlen vidámság szokott uralkodni ezeken az összejöveteleken. :) Azért megjegyezném ennyi ember esetében már szükséges az eddig megjelent kiegészítők megléte is, mert gyorsan fogynak a katakomba lapok (a kincsek nem annyira).

Értékelés:

írta Kis Ferenc
Dátum: 2010-01-04 11:43:44

Jó kis szerepjátékos paródia. Segíts a másiknak de csak akkor ha a kincs a tied, ha nem adja, hátráltasd, ölesd le :D
Sajnos csak 3-4en tudtunk eddig játszani, de így is élvezetes nagyon.

Értékelés:

írta Ladányi Csaba
Dátum: 2013-07-29 20:23:24

Fergeteges játék, bár elvileg 6 játékos játszhatja, kiegészítőkkel bármennyi. 2 kiegészítővel 9 játékossal mondjuk elhúzódik, nyolc és fél óra lett belőle.
Pontszámoló lapot és korongokat mellékelhettek volna, de meg lehet oldani. Papír, ceruza, aprópénz. Kockát meg úgy is kapsz:)

Értékelés:

írta Szeip Krisztián
Dátum: 2010-04-06 22:55:34

Volt már sok kártyajáték a kezemben és bár ez egy paródiajáték, itt éreztem a legjobban, hogyha az elején nincs kis szerencséd, akkor végén esélyed sincs a győzelemre. Vagy gyenge maradsz vagy az erőset erősíted tovább, aki neked segít. Öten játszottunk le olyan 4-5 partit és sajnos erre a véleményre jutott mindenki. Még azok is, akik nyertek.

Értékelés:

írta Kiss Beáta
Dátum: 2010-08-19 17:22:17

szerintem nagyon szuper játék! annak ellenére, hogy a társaidat kell szívatnod, mégis mindenki tudja, hogy ez is a játék része, sőt sokszor a lényege is :)

Értékelés:

írta Gergely Báthori
Dátum: 2011-02-15 17:02:30

Eddig is hallottam erről a játékról,de csak ma sikerült kipróbálni.
Négyen játszottuk.
...A kártyákon is lehet szakadni,mert nagyon beteg,és a játék lényege,hogy a másikat megszívasd és bármi áron nyerj!
Pl a másik harcol? Vesztésre áll? Kit érdekel? Szúrd hátba,ha tolvaj,vagy és lopd el a kincseit! :D Maga az alapjáték is nagyon jó,de a kiegészítőkkel együtt fenomenális!

Értékelés:

írta Toldi Bence
Dátum: 2011-03-29 21:16:46

franya a játék abból a szempontból, hogy szépen ki lehet tolni a másik játékossal, így vidámságot vagy barátságok szétbomlását okozva...:D viszont hátránya szerintem, hogy nem túlzottan elgondolkodtató vagyis tipikus party, kocsma játék, kicsit fejlettebb mint a beethoven!

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Kiegészítők:


4890,- Ft
Várható érkezés:
1-2 nap


4890,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4890,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4890,- Ft
Várható érkezés:
10-14 nap


4890,- Ft
Várható érkezés:
1-2 nap