Aranyásók


Játékidő30 perc  Játékosszám3-10

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Frederic Moyersoen

Kiadó: Piatnik
Kiadás éve: 2005
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Szabály a dobozban: MAGYAR
Sorozat: Aranyásók játékok
Címkék: Partyjáték, Kártyajáték, Csapatépítő játékok, Apró ajándékok, Top25, Februári top
 
2190,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 1980,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


A játékosok törpéket személyesítenek meg. Mindegyikük vagy aranyásó vagy szabotőr. Az aranyásók mélyítik az alagutat, egyre mélyebbre vájva a hegybe, keresve a kincseket, a szabotőrök megpróbálják ezt minél jobban akadályozni. A csapatok tagjai próbálják segíteni egymást, bár gyakran nem tudják, hogy ki kicsoda. Ha az aranyásóknak sikerül eljutni a kincshez, akkor aranyhoz jutnak, míg ha a szabotőrök ezt megakadályozzák, üres kézzel távoznak. Ha az aranyásók sikertelenek, akkor a szabotőrök kapnak aranyat. Az aranyat a szabályok szerint osztják szét egymás közt. Akinek a 3 forduló után a legtöbb aranya lesz, az nyer.

Magyar szabály a Ketaklubról.


Szabályok, tartozékok:

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Pop (Jocó) Iosif Aurel
Dátum: 2009-03-29 16:13:23

Epp tegnap este jatszottunk es be kell valanom hogy ha tobb jatyekos vesz reszt akkor nagyon erdekes lehet a jatek. Amit tapasztaltunk az az hogy ha Saboteur vagy es ketszer megnyered a kort akkor eleg nagy eseljed van a jatek vegen gyoznod.egyszeru erdekes jatek ajanlom figyelmetekbe.

Értékelés:

írta Elter Éva
Dátum: 2009-11-18 14:24:17

Izgalmas, vicces játék, gyerekeknek kifejezetten ajánlom 7-8 éves kortól. ők élvezik igazán a labirintus építést, és nekik okoz igazi örömöt, hogy gyűjtögethetik az aranyrögöket, ha nyertek a játékban. Ami mindenkinek nagyon vicces, de persze ez is különösen a gyerekeket izgatja, hogy nem tudjuk, ki a szabotőr és ki az aranyásó, de közösen építjük, illetve romboljuk az alagutat, ami a kincshez vezet, és néha a fejünket fogjuk, amikor kiderül, hogy az \"ellenség\" keze alá dolgoztunk. Maga a labirintus építés a gyerekek készségeit is fejleszti, hiszen nem mindegy, hogy az egyes útkártyákat hogyan illesztjük egymáshoz. 6-nál több résztvevőnek nem ajánlom, mert nem férnek oda a labirintushoz, és nagyon hamar vége a játéknak is.

Értékelés:

írta Vanyó Krisztina
Dátum: 2009-12-27 20:00:18

Fantasztikus játék! Minél többen játsszák, annál izgalmasabb. Nagyon pörgős, nagy nevetésekkel, jó hangulattal. Soha nincs két ugyanolyan forduló, izgalmas. Ajánlom mindenki figyelmébe!

Értékelés:

írta Őri Barnabás
Dátum: 2011-12-04 12:19:37

nekünk nagyon bejött ez a játék, bár négyen szerintem kicsit kevesen voltunk hozzá. minél többen játsszák annál élvezetesebb lehet.

Értékelés:

írta Tari Vencel
Dátum: 2010-01-12 08:00:16

Eddig ez a legszórakoztatóbb játék, amivel játszottam. Stratégia, kombináció és nem utolsó sorban konspiráció szükséges az eredményes játékhoz.
5-65 éves korig mindenféle társaságban élvezetes volt
Optimális játékszám: 7 fő. 3 szabotőr, 4 építő.
A népszerűségéről csak annyit, hogy a második készletem is igencsak elnyűvődő félben van és az ismeretségi körömben közel 20-an boldog használói a játéknak.

Értékelés:

írta Ancsa Molnár Dóra
Dátum: 2010-11-28 16:21:37

Néha a kollégákkal összejárunk társasozni estékre. Ilyenkor vagy az Activity, vagy ez a játék kerül terítékre. Órákig játsszuk unás nélkül! Meg fogsz lepődni, hogy egyes emberek mennyire jól blöffölnek, és jól taktikáznak, kivel érdemes vigyázni az életben is. :D A játék hatalmas nevetésektől, izgalmas agykerék kattogásoktól hangos. :)

Értékelés:

írta Zemen Zsolt
Dátum: 2011-01-10 13:54:44

Nagyon jó játék. Minél többen játszottuk, annál izgalmasabb volt. Nagyon tetszik a játékban az, hogy az elején nem lehet tudni ki az aranyásó ki a szabotőr. Ha jók a játékosok akkor kb. a játék felénél derül ez ki. Izgalmas, humoros játék. Mindenkinek ajánlom.

Értékelés:

írta Hauszknecht Imre
Dátum: 2011-01-30 16:50:31

Tegnap volt szerencsém egy-két partyt játszani az Aranyásókkal.
A játék kivitele elég szerencsés, hiszen egy pici doboz amely két pakli kártyát rejt, így bármilyen közösségi programra, táborokba könnyedén elvihető, hiszen alig foglal helyet.
Maga a játék nem kiemelkedően gyönyörű, de azért szép, és talán ezeknél a játékoknál, nem is ez a lényeg, hanem inkább a könnyű szabályok, a rövid játékidő, a magas újrajátszhatóság, és ezeknek a játék eleget is tesz. A kis konfrontáció a gonosz szabotőrök és a szorgalmas törpék között, még izgalmasabbá teszi a játékot
Összességében egy nagyon kellemes szórakozás, és elég jól működött 9 emberrel. Aki könnyed partyjátékot, sok nevetést magas résztvevőszámot szeretne, az fontolja meg a vételt, vagy várja meg a Saboteur 2 idei megjelenését...

Értékelés:

írta Fazekas László
Dátum: 2011-04-25 08:54:15

Nagyon jópofa izgalmas könnyed játék. Alapvetően Munchkinozni szoktunk, de ezentúl ezt is elővesszük társaságban. Ár/ érték arányban csillagos 5ös!

Értékelés:

írta Rév Emma
Dátum: 2011-07-21 14:36:41

Tavaly tavasszal került a családba ez a játék, azóta nagyon sokat nyúztuk:) Mindenki szereti, rengeteget lehet röhögni rajta, családdal és barátokkal is nagyon jó!
Negatívum: egy idő után nagyon megunható. Mi eljutottunk arra a pontra, hogy a baráti társaság még kéri, de családban nem szívesen játszunk vele. Vagy ha igen, akkor a kártya megnézése nélkül néha szabotőrök, néha aranyásók vagyunk, és hasonló okosságok:)
Ennek ellenére mindenkinek ajánlom, ár/érték arányban jobbat kívánni sem lehetne!:)

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Kiegészítő:


 
2190,- Ft
Azonnal kapható
a boltban