Café International


Játékidő45 perc  Játékosszám2-4

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Rudi Hoffman

Kiadó: Amigo
Kiadás éve: 1999
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: Német
Sorozat: Café International játékok
Címkék: Ketten és többen is játszható, Rövid játék, Könnyű stratégia, Könnyű játék, Év játéka (nyertes/jelölt)
Nem rendelhető,
gyártása végleg megszűnt

Röviden a játékról, játékismertető


A kávézó mindig nyitva áll. A vendégek pedig csak jönnek.

A Café International-ben pedig igazán sokszínű a vendégsereg. Az egyik asztalnál egy francia hölgy beszélget egy spanyol úrral, amott pedig egy indiai társaság iszogat. Menedzserként a te feladatod, hogy úgy helyezd el a folyamatosan érkező vendégeket, hogy azok jól érezzék magukat.

A kávézóban található négyfős asztaloknál kell leültetned a vendégeket úgy, hogy nem csak nemzetiség szerinti eloszlásukra figyelsz, de az egyes asztalokon belüli nemek arányára is. Vannak egyes nemzetekhez tartozó asztalok – a legtöbb pont azért jár, ha egy ilyen asztalhoz csak az ilyen nemzetiségűeket ülteted. Ha ez nem megy, de olyan asztalhoz ültetsz valakit, ahol honfitársai üldögélnek, az még mindig sok pontot ér, ha egy kevert asztalhoz, az már kevesebbet – ha pedig nem tudod sehová sem ültetni, akkor marad a bárpult. Itt azonban csak az első öt vendég érzi jól magát – a többi ide elhelyezett emberért már pontlevonás jár.

A Café International hatalmas előnye, hogy a szabályok öt perc alatt megtanulhatók, és a játékhoz nyelvtudás sem szükséges. Bármilyen korosztálynak bátran ajánljuk, ha egy könnyed, de mégis gondolkodtató játékra vágyik.

Mi van a dobozban?

 

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Czeller Péter
Dátum: 2013-01-27 23:04:02

Ezt a játékot nem lehet megunni. A kombinációkban való gondolkodás, a párok több módon történő elhelyezése, a nemzetiségeken való ártatlan viccelődések ebben a sztereotipikusan ábrázolt kávézóban garantáltan megalkotja a felhőtlen szórakozást.

Mivel minden játékot a maga nemében kell értékelni, így a Café International-tól sem kell elvárni, hogy komplikált stratégiát, kézműves bábúkat vonultasson fel, ugyanakkor nem is szabad lebecsülni, mert néha a legegyszerűbb dolgok is lehetnek elgondolkodtatóak. A maga nemében tökéletes, egy 15 percnyi "jó buli", ami több játékossal ugyanolyan élvezetes, mint ketten.

Kihívás: 5
Újrajátszhatóság: 5
Kivitelezés: 4
Hangulat: 4

Értékelés:

írta Pifli
Dátum: 2015-03-19 13:41:32

Az ev jateka 1989-ben, es meg mindig lehet kapni. Ez szerintem sok mindent elarul, en egy even keresztul minden unnepre ezt a jatekot vettem ajandekba a kulonbozo baratoknak, rokonoknak.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.