Caylus (második kiadás)


Játékidő150 perc  Játékosszám2-5  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
William Attia

Kiadás éve: 2005
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: Angol
Kiadó: Ystari Games
Sorozat: Caylus játékok
Címkék: Gazdasági stratégia, Ajándék társasjáték jediknek, Városépítő, Típus: Stratégia
14990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Röviden a játékról, játékismertető


Változtatások az első kiadáshoz képest: minimális szabályfrissítés, új érmék és illusztrációk a dobozon és a táblán.


1289-et írunk. Szép Fülöp, Franciaország királya elhatározta, hogy új kastélyt építtet birodalmában. Ekkor Caylus még csak egy szerény falucska, de nemsokára munkások és mesteremberek árasztják el utcáit, akiket a remek kilátások csaltak oda. Az építkezés körül a kisfalu lassan várossá emelkedik…

A játékosok építészmesterek. Azáltal, hogy építik a kastélyt és fejlesztik a körülötte levő várost, presztízs pontokat gyűjtenek, hogy elnyerjék a Király tetszését. Amikor a kastély elkészül, az nyeri a játékot, akinek a legtöbb presztízs pontja van.

A játék 2-5 fős, a játékidő 1-2 óra, családi játéknak és baráti társaságoknak egyaránt ajánlom.

Tartalom:

  • 1 játéktábla,
  • 1 végrehajtó bábu,
  • 1 felügyelő korong,
  • 40 karton érme,
  • 30 munkás bábu,
  • 100 ház,
  • 35 jelölő korong,
  • 140 jelölő kocka,
  • 40 épület lap,
  • szabálykönyv

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Sass Lóránt
Dátum: 2009-12-12 12:48:26

A játékidő inkább 2-3 óra,a szabályrendszere viszonylag bonyolult ,ezért inkább csak 12 éves kortól ajánlom.Hasonló az Agricolához (sokat \"loptak\" a Caylusból az Agricola szerzői),csak attól izgalmasabb,illetve nem lett kilúgozva belőle a játékosok közötti interakció lehetősége.Mindent egybevéve nem túl agresszív 2 személy esetén is izgalmas játék.

Értékelés:

írta Zemen Zsolt
Dátum: 2011-01-10 13:49:39

A Caylust mindenkinek ajánlom, aki szereti a stratégiát. Nagyon jól súlyozott játék, sok taktikával lehet győzni. Minél többen játszottuk annál izgalmasabb volt (amúgy nem rossz ketten sem játszani). A játékszabályon annyit módosítottam, hogy a várépítésnél nem 3 nyersanyagot kell beadni, mert úgy nem érné meg, hanem kettőt (egy élelmiszer + egy szabadon választott), valamint a kapu funkciójának semmi értelme nincs ahogy le van írva, ezért úgy módosítottam, hogy aki egy munkását ide helyezi az a speciális épületek kiértékelésekor bármelyik épületre leteheti a munkását, még oda is ahol már áll egy munkás. A barátaimmal ezekkel a módosításokkal szoktuk játszani és így sokkal élvezetesebb a játék. Teljesen meg vagyok elégedve a játékkal, így nem tudok kevesebb pontot adni csak a maximumot.

Értékelés:

írta Szabó Attila
Dátum: 2011-01-13 19:17:48

Először öten próbáltuk ki. Azóta játszottam vele párat. De már az első játék után kialakult a véleményem. Remek játék! A játékélmény nagyszerű. Szinte minden körödet végig izgulod, hogy vajon sikerül e az amit terveztél. Legjobb játék amivel játszottam eddig. Azóta tudom, mi a különbség a 3-as és a 4-es erősségű játékok között.
Ha remekül akarsz szórakozni, szereted, ha csak az utolsó másodpercben derül ki, hogy ki a győztes, és stratégiára vágysz, ez a te játékod!!!!

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.