Vigyáz(z)6!


Játékidő45 perc  Játékosszám2-10

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Wolfgang Kramer

Kiadás éve: 2001
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: MAGYAR
Kiadó: Piatnik
Címkék: Típus: Kártyajáték,
2290,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 1980,- Ft

Röviden a játékról, játékismertetőEz egy könnyed szórakozást nyújtó partijáték, amit nagyon könnyen és egyszerűen megtanulhattok, így hamar belekezdhettek a játékba. Bátran ajánlom olyan társaságoknak, akik nem szeretik vagy ismerik az összetettebb játékokat és csak egy gyors partit szeretnének játszani. No de mi is ez a játék? Lássuk csak…

Célotok a kezetekben lévő kártyák kijátszása és a minél kevesebb lap felhúzása. A kártyákon szereplő ökörfejek a játék végi pontozásban kapnak szerepet, ahol az nyer, aki a legkevesebbet gyűjtötte össze.
Mindenkinek ki kell osztani 10-10 lapot. Szükségetek lesz egy papírlapra is, amin vezetni tudjátok a pontokat. A megmaradt lapokból egy paklit kell képezni ami az asztal közepére kerül. A felső négy lapot egymás alá felfordítva ki kell tenni az asztalra. Ezután kezdődhet az első kör.
Az összes játékosnak ki kell tennie maga elé egy kártyát a kezéből lefordítva. Mikor mindenki választott egy lapot, egyszerre fel kell fednetek.
Minden kártyán szerepel egy számérték. Aki a legkisebbet játszotta ki, az helyezi el először a lapját valamelyik kártya mellé a négy közül, amit a játék előtt kihelyeztetek a pakli mellé. Az elhelyezésnek két szabálya van: a kártyáknak növekvő sorrendben kell következniük egymás után, valamint oda kell lerakni, ahol a legkisebb a különbség az utolsó laphoz képest.
Egy idő után biztosan elő fog fordulni olyan eset, hogy nem tudtok lehelyezni lapot.
Ha olyan sor végére kell lehelyezned lapot, ami már öt lapból áll, sajnos magadhoz kell venned a teljes sort és a lapoddal egy újat kell indítanod. A kártyákat ki kell tenned magad elé. Ezektől nem tudsz megszabadulni. A kártyákon lévő ökörfejekkel egyenlő mínuszpontot kapsz a játék végén.
Másik eset, ha túl kis értékű lapot választott a játékos. Ha nem tudja behelyezni semelyik sorba, magához kell vennie valamelyik sort és a lapjával egy újat kell képeznie. Ilyenkor érdemes a legkevesebb ökörfejes sort választani.
A forduló akkor ér véget, ha valaki mindenki kijátszotta az összes lapját. Ilyenkor összeszámoljátok a kártyáitokon szereplő ökörfejeket, az eredményt felírjátok és kezdődhet a következő forduló. Addig játsszátok a játékot, míg valaki el nem éri a 66 ökröt. Aki a legkevesebb ökörfejjel fejezi be a játékot, az a győztes.


Vigyáz(z)6! magyar szabálykönyv a Ketaklub honlapjáról

Tartalma:   104 kártya

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Gyulay Dávid
Dátum: 2009-12-24 23:35:24

Szerintem nagyon jó, ajánlom mindenkinek. Gyors és ketten vagy akár tizen is lehet játszani, de szerintem minél többen játszák annál jobb és izgalmasabb.

Értékelés:

írta Kelemen-Szebeny Olga
Dátum: 2010-10-28 21:46:11

Nagyon jó játék játszottuk már többen is és ketten is. Pörgős, nem kiszámítható játék. Csak ajánlani tudom, minden korosztály számára aki ismeri a számokat.

Értékelés:

írta Haász Ervin
Dátum: 2011-05-15 11:35:41

Nem szabad ittas embereket bevezeti a játék szépségeibe, mert nem fog menni. Egyébként meg tökéletes partyjáték, kis dobozában egyszerűen hordozható, gyorsan lemegy egy játék, 1-2 kör után mindenki bele tud rázódni, és utána sok-sok röhögés vár a játékosokra. Minél többen játszák, annál nagyobb a szivatásfaktor, de ketten is élvezetes. Mindenképpen megéri az árát.

Értékelés:

írta Kis Szabolcs Máté
Dátum: 2012-11-08 17:51:13

Nagyon jo jatek... foleg olyan tarsasagban jo, ahol lehet ugratni a masikat. Ketten is jatszottuk, de sokan is... 4 főtől kezd elég jó lenni.

Értékelés:

írta Baráth Alexandra
Dátum: 2014-02-16 11:27:50

Nagyon jó játék, az első kör után bárki megérti a szabályokat. Egyszerűen tűnik, de a stratégiától függően nagyon meg lehet szívni ;)

Értékelés:

írta Rab Eszter
Dátum: 2015-12-22 14:46:45

Ősrégi kedvenc. Egyáltalán nem bonyolult, könnyen tanulható. Nagyon szórakoztató az egész játék menet, jókat lehet nevetni azon, ha egyikünk éppen beszerez egy halom bikát. A kötött szabályok miatt nem annyira könnyű taktikázni, de azért van rá lehetőség és nagyon jó, hogy kevesen és nagyobb társaságban is játszható.

Értékelés:

írta Budai Miklós
Dátum: 2017-07-22 00:59:52

Amikor sikerül rávenni a társaságot, hogy kártyázzon veled... Na akkor előkerül a Vigyáz(z) 6! és az első oktatókör után egyből arra megy mindenki, hogy szívassa a másikat.. Eszméletlen partyjáték lett, amit az első sörpadon el lehet kezdeni. De ne lepődjetek meg, ha egyszercsak vadidegenek állnak be játszani! :D

Értékelés:

írta Szűcs Ferenc
Dátum: 2018-07-29 10:12:36

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Matematikai fejszámításokkal jól becsülhetők a valószínűségi kimenetelek.

Értékelés:

írta Borbély Boglárka
Dátum: 2019-01-01 17:30:20

Egyszerű, de nagyszerű! Minden megvan benne, amit kerestem: kicsi, egyszerű, gyors, nyelvfüggetlen, változatos létszámmal játszható, ugyanakkor nagyon szórakoztató játék, ami pillanatok alatt függőséget okoz ("Naaa, csak még egy kört!" - Aztán másnap jön egy üzenet: "Mi is megvettük!").

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.