Arkham Horror - Dunwich Horror


Figyelem: önállóan nem játszható!

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.


Kiadás éve: 2006
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Kiadó: Fantasy Flight Games
Sorozat: Arkham Horror játékok

Nem rendelhető,
nem tudjuk, hogy lesz-e

Röviden a játékról, játékismertető


Hallottál már Dunwich városáról?

A Dunwich Horror a Rettegés Arkhamban játék második kiegészítője, mely az eddigiektől eltérően immár az alapjátékkal egyező méretű és ezáltal több minden is fér el benne. Lássuk mik is ezek.

Alapvető újdonságok

A kiegészítő az alapvető törvényeknek engedelmeskedve mindenből (Nyomozók, Nagy Öregek, Szörnyek) tartalmaz újakat, tovább bővítve az alapjáték sokszínűségét. Ráadásul a készítők nem szerénykedtek és mindenből elég nagy mennyiséggel láttak el minket.

Új kártyaípusok

Két új kártyatípus található a kiegészítőben:
Injury (Sérülés) - Ilyen kártyát akkor kapsz, ha az egészséged nullára csökken és a korházba kerülsz. A különböző fizikai sérülések tovább szinesítik a játékot, amellett, hogy nehezebb is lesz teljesíteni egy nem teljesen egészséges nyomozóval.
Madness (Őrület) - Az "Injury" kártyához hasonlóan működik, csupán ez az épelméjüséget befolyásolja és akadályozza nyomozónkat.
Tasks and Missions (Feladatok és küldetések) - Az egyszerű és különleges tárgyak közé kell őket keverni. Helyszínek vannak felsorolva rajtuk, amiket meg kell látogatnod sorrendben és ha mindez skerült, akkor a jutalmad sem marad el, ami a kártyán van feltüntetve.

Új térképA legnagyobb újdonságot az új tábla jelenti, amely szervesen illeszkedik az eddigi Arkham városához és meglepő módon Dunwich községét ábrázolja.
A két város közt vonattal lehet utazni, azaz amikor a vasútállomásra lép egy nyomozó akkor elkölthet egy dollárt és egy mozgás pontot és máris a másik város pályaudvarára érkezik.
Dunwich városán kvül helyett kapott még a táblán két új dimenzió is, melyek újabb szörnyeket szülhetnek.

Az új tábla és az új kártyák újabb órák tucatjaira szegezhetnek a játék mellé. Cthulhu fanatikusoknak kötelező!

Az angol nyelvű szabályt ide kattintva megtekintheted!

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Oláh Imre
Dátum: 2009-09-11 10:23:44

Tegnap vettem meg ezt a kiegészítőt, ami kronológiaiag a második plusz kiadvány az alapjátékhoz, de ez az első, ami új várost tartalmaz. Nagyon izgalmas az egész, rengeteg új dolog van a dobozban, és a tartozékok megjelenése még az alapjáték színvonalát is felülmúlja. Az új Vének különleges képességei, illetve a kisebb-nagyobb változtatások a játékmenetben mind-mind sok új stratégiai lehetőséget nyitnak a játékosok előtt. Összetettebbé, nehezebbé, de színesebbé teszi a játékot ez a kiegészítő, szerintem kötelező mindenkinek, aki szereti az Arkham Horror-t. Csak lassan nem fér el sehol a játék, de ez legyen a legkisebb baj...:)

Értékelés:

írta Hauszknecht Imre
Dátum: 2011-01-19 10:50:41

Ha van valaki, aki szerint az alapjáték túl könnyű volt, annak itt van Dunwich faluja, ahova átvonatozhatunk Arkhamból, hogy új táblán próbáljuk ki képességeinket, és megpróbáljuk egyben tartani az univerzumunkat. Egyszerűen hangzik mi? Hát nem az! A Dunwich Horror képbe kerülésével, újabb veszedelemre kell figyelnünk, cserébe viszont kapunk jó pár új karaktert (a fejvadász a kedvencem :) ), és akinek már elkoptak a mérhetetlen vénjei, azok örülhetnek az újaknak. Új helyszínek, új helyszínkártyák (a régebbi helyszínekhez is), új tárgyak, tulajdonságok, stb. Azoknak, akiknek tetszett alapjáték, azok ebben sem fognak csalódni...

Értékelés:

írta Czagány Tamás
Dátum: 2015-04-20 11:25:59

Az egyik legjobb kiegészítő, sőt talán a legjobb. Elsők között érdemes beszerezni, mivel az alapjáték mellett könnyen elsajátítható és nem okoz különösebb nehézségeket. A kis tanyavilág mesés kis környezet és ajánlott ott lennie egy nyomkozónak mindig.
Csak ajánlani tudom!

Értékelés:

írta Kőszegi Tamás
Dátum: 2017-05-11 09:54:29

Meglehetősen jó kiegészítőnek gondolom, a mindenből egy kevés mindenhová elvet követi. Ha már kicsit ráuntunk az alapjátékra, alapvetően képes azt felforgatni.
Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy Dunwich városa gyakran nem igazán jut szerephez, most már sok játék után is van rajta olyan mező, amin soha az életben nem volt egy encounter-ünk sem. Ilyen szempontból az Innsmouth szerencsésebb, mivel ott a Deep One track miatt folyton kajtatnunk kell valami után, Dunwich elég jól megúszható, még akkor is, ha felébredt a Horror.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjáték:


17990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kiegészítő:


Nem rendelhető,
nem tudjuk, hogy lesz-e