Ticket to Ride USA - 1910


Játékidő60 perc  Játékosszám2-5  (4 játékossal a legjobb)
Figyelem: önállóan nem játszható!

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Alan R. Moon

Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: Német
Kiadó: Days of Wonder
Sorozat: Ticket to Ride játékok

4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 60*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 60*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 1980,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


 Ebben a kiegészítőben Amerika vasútvonalai megújulnak, nagyobb lehetőségekkel szállhatsz fel a vonatokra, hogy megelőzd társaidat és elvidd a fődíjat. Amerika ismét rád vár!

Újvilág
Ez a kis kiegészítő új menetjegykártyákat ad az alapjátékhoz, valamint három új játékmódot ismertet, amik apró változtatásokkal színesítik a társast. Ezek az új játékmódok a következők:
1910: csak az új, 1910-es kártyákat használjátok a játék során, valamint az új bonusz kártyát, a Globetrottert. Ezt az a játékos kapja, aki a legtöbb kártyát teljesítette. A játékszabályok megegyeznek az alapjátékéval.

The Mega Game: ebben a változatban az összes kártya a játékban marad. A játék kezdetekor öt lapot kell kiosztani, amikből legalább hármat meg kell tartani. Ha valaki menetjegykártyát akar felhúzni, négyet kap, amik közül legalább egyet magánál kell tartania. Minden eldobott menetjegy a pakli aljára kerül, így a későbbiekben újra feljöhet. Ez a játék egy hosszú változat, így jó előre felkészülni rá!
The Big Cities: itt azokat a kártyákat kell használni, amik valamelyik nagyvároshoz kapcsolódnak. Ezek a nagyvárosok a következők: Chicago, Dallas, Houston, Los Angeles, Miami, New York és Seattle. Ez összesen 35 menetjegykártya. A játék elején négy lapot kell kiosztani, amikből legalább kettőt meg kell tartani. Ha húzni akartok új kártyákat a későbbi körökben, négyet kell kiosztani és legalább egyet kell megtartani. Az eldobott lapok a pakli aljára kerülnek.

A doboz tartalma
35 új menetjegykártya az 1910-es logoval, egy új bonuszkártya (Globetrotter), valamint a régebbi változatok kártyáinak újranyomása nagyobb alakban (30 hagyományos menetjegykártya, négy menetjegykártya a Mystery Train kiegészítőből, 110 vagonkártya és egy leghosszabb út bonusz kártya).

Vélemény
Igaz, hogy ez a kiegészítő nem tartalmaz sokmindent, mégis érdemes kipróbálni. Az újranyomott kártyát szépre sikerültek, ráadásul jóval nagyobbak, mint az eredetik. Sokkal jobban néz ki az egész!
A három új játékmód, habár nem elsőre nem hoznak nagy változást a játékba, kipróbálva őket mégis új élményt nyújtanak.
Az új útvonalkártyák jelentősen megdobják a már megszokott, fejből is ismert útvonal-kombinációkat - tapasztalt játékosokat is megzavarva!
Ha tetszett az alapjáték, de már kívülről ismeritek a célokat, akkor ezt a kiegészítőt ajánlott beszerezni mellé!


Hivatalos honlap
Szabálykönyvek
Más Ticket to Ride játékok 

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Puchard Márton
Dátum: 2015-04-17 11:18:51

Lehet e nélkül is jtászani a USA térképet, de minek? :) A nagyobb kártyák sokkal jobban kézre állnak a fiúknak és az úticél kártyák is kicsit jobban ki vannak egyensúlyozva, mert eddig voltak olyan utak, amik sokkal jobb pont/nehézség aránnyal rendelkeztek, mint mások.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjátékok:


12990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


8990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


12990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


Nem rendelhető,
nem tudjuk, hogy lesz-e

Kiegészítők:4590,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


Nem rendelhető,
nem tudjuk, hogy lesz-e6990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban10990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap