Zooloretto Aquaretto


Játékidő45 perc  Játékosszám2-5  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.


Kiadó: Abacus Spiele
Kiadás éve: 2008
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: MAGYAR
Sorozat: Zooloretto játékok
Címkék: Év játéka (nyertes/jelölt), Típus: Családi
7990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


Szeretnél egy jegesmedvét és egy fókát otthonra?
 
Itt a lehetőséged, hogy állatkertedbe az északi vízi világ legérdekesebb tagjait is begyűjtsed. De óvatosan ám, mert a túl sok állat nem fér el egymás mellett és ez tönkreteheti az állatkertedet.
Az Aquaretto a nagy sikerű Zooloretto kiegészítője, mely a kiegészítőkhöz képest szokatlan módon önmagában is játszható.

Gyűjtsd az állatokat, de csak mértékkel

A játék folyamán az állatkertedbe kell gyűjteni a különböző fajú kedves állatokat, hogy azokért győzelmi pontot kaphass a játék végén.
Ám nem minden állatot érdemes gyűjteni, ugyanis az állatkerted kapacitása véges és minden példányért, ami nem fér el a karámokban mínusz pontok járnak.

Ide nekem a nagy piros teherautót!

Minden körben annyi teherautót kell a játéktér közepére raknotok, ahányan aktuálisan játszotok. Ezek után a kezdőjátékossal kezdve mindannyian akcióztok mindaddig amíg a teherautók el nem fogynak.
Amikor rád kerül a sor két dolgot tehetsz. Húzol véletlenszerűen egy állatot jelölő lapkát és azt valamelyik teherautó szabad helyére rakod, vagy elviszel egy olyan teherautót amin már legalább egy lapka van. Ebben az esetben te már többször nem cselekedhetsz.
Ilyetén módon körről körre gyűjtened kell az állatokat, hogy a végén a lehető legtöbb pontot szerezd meg, azaz megfelelően feltöltsd az állatkertedet.

Különbségek az Aquaretto és Zooloretto között

Három alapvető dologban különbözik az Aquaretto az alapjátéktól. Egyrészt más állatok szerepelnek benne, másrészt az állatkert nincs külön karámokra osztva, hanem egy nagy területed van ahová kell rakosgatnod az állatokat, mégpedig úgy hogy két különböző típusú állat nem lehet szomszédos mezőn.
A harmadik különbség az, hogy itt már nincsenek bódék, helyettük alkalmazottakat vehetünk fel, akik bónuszpontokat érnek a végén.

Kiknek ajánljuk?

Kiváló családi játék, az össze korosztálynak megfelelő lehet. Könnyed, szórakoztató, a gyerekek az állatok miatt imádják, míg a felnőtteknek a trükkös megoldások és a másik féllel való kiszúrások okozhatnak örömet.

A magyar szabályt a kiadó honlapján megtekintheted: Magyar szabály

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Pető András
Dátum: 2011-06-07 22:13:59

Ha nem tudsz dönteni, hogy Zooloretto vagy Aquaretto, nem kérdés: Aquaretto. Hasonlóan könnyű játékmenet mellett sokkal több izgalmat és taktikát nyújt. A kettőt kombinálva pedig a családi szórakozásból könnyedén készíthetünk egy közepes nehézségű stratégiai játékot.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjáték:


Nem rendelhető,
nem tudjuk lesz-e