Diplomacy


Játékidő180-240 perc  Játékosszám2-7

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.


Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: Angol
Kiadó: Gibson Games
Címkék: Harci, Típus: Stratégia,
8490,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Röviden a játékról, játékismertető


Az intrika, a bizalom, és az árulás klasszikus játéka!
A 20. század fordulóján, a hét európai nagyhatalom folytat kűzdelmet a fennhatóságaikért. Hadseregek indítanak inváziót és vonulnak vissza, határok tolódnak el és a nagyravágyó hatalmak merész lépésekre szánják el magukat.

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Gerencsér Ádám
Dátum: 2015-12-02 14:38:03

Stratégiai játéknak pehelysúlyú, viszont ha öt-hétfős társasággal csak 4-5 óránk van játszani (pl. munkanap este), akkor ideális választás. Nagyon egyszerű szabályok, nincs dobkocka, a lényeg a körök közötti titkos tárgyalásokon dől el. Az adott szó itt senkit nem köt, így sértődősek kerüljék. Jó, ha van játékmester. Azonos számú női-férfi játékossal igen izgalmas, az eltérő vérmérsékletek miatt. Egyébként mi az Axis&Allies 1914 3Ds figuráival játsszuk, mert a Diplomacy eredeti kartonjelzőivel kevésbé hangulatos.

Értékelés:

írta Bacsák Gábor
Dátum: 2016-01-06 19:32:19

A játékot eredetileg kikölcsönöztük, hogy megnézzük, van-e nálunk létjogosultsága, mert bár a leírások alapján ígéretesnek tűnt, de 7 embert ajánlanak hozzá és az egyes játszmák hossza akár 7-8 órára is rúghat.

Ehhez képest ez alatt az egy hét alatt már 4-szer játszottunk vele és volt, hogy csak 4-en. Meg is vettük végül.

Az első játéknál 6-an tudtunk csak összegyűlni, de a kisebb létszám azóta sem okoz problémát, mert a játékszabály kellően rugalmas ahhoz, hogy kevesebb játékossal is legalább olyan élvezhető legyen. Először 8 órán át viaskodtunk egymással, míg végül a fáradtságra hivatkozva békét kötöttünk egymással, de a legszívesebben azonnal elölről kezdtük volna.

A játék menete nagyon gyorsan megtanulható, de több játék után is előfordul, hogy egy-egy harci szituációt alaposan ki kell elemezni, hogy biztosak legyünk a helyes lépésben. Ez magába foglalja azt is, hogy a taktikai részletessége az egészen egyszerűtől a viszonylag bonyolultig terjed. Azért írom így, mert a könnyebb helyzeteket 6 éves fejjel is meg lehet érteni, de a nehezebbeknél az is elgondolkodik néha, aki kívülről fújja a szabályokat. Mindezt egyébként pozitív értelemben.

Aki szereti a taktikázást és a hosszan tartó köröket, mert szereti végiggondolni a lépéseit, az ebben abszolút megtalálhatja a számítását, mert minden döntés nagy jelentőséggel bír.

Aki viszont nem szereti a konfrontációt és hogy bizony hátba kell döfni a másikat, annak nem lesz a kedvence, szinte csak így lehet játszani.

A szerencsének semmi helye nincs benne és ettől lesz egyre jobb minden egyes játszma, mert az ember fejlődhet közben.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.