Bang! (magyar)


Játékidő45 perc  Játékosszám4-7

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Emiliano Sciarra

Kiadás éve: 2008
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Szabály a dobozban: MAGYAR
Kiadó: Gém Klub Kft.
Sorozat: Bang játékok
Címkék: Sokan játszható, Kártyajáték, Csapatépítő játékok, Ajándék partijátékosoknak, Vadnyugat, Top25, Típus: Party játék, Nyomozós,
4990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 1980,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


Ki volt a kedvenc vadnyugati hősöd?

A seriff, a törvény embere, a mindenkitől független magányos farkas, esetleg a mindenre elszánt rosszfiúk? A Bang! című kártyajátékban az ő bőrükbe bújva szállhatsz versenybe barátaiddal a győzelemért.

A jó, a rossz és a csúf

A játék központi eleme a különböző betölthető, rejtett szerepekben rejlik, mely a játékosok számától függően a következőképpen alakul:

 • 4 játékos: 1 seriff, 1 renegát, 2 törvényen kívüli (bandita)
 • 5 játékos: 1 seriff, 1 renegát, 2 törvényen kívüli, 1 seriff-helyettes
 • 6 játékos: 1 seriff, 1 renegát, 3 törvényen kívüli, 1 seriff-helyettes
 • 7 játékos: 1 seriff, 1 renegát, 3 törvényen kívüli, 2 seriff-helyettes
A szerepeket a játék elején kártyaosztással kapjuk meg és mindvégig rejtve maradnak, a seriff kivételével, az ő kiléte mindvégig ismert. Attól függően, hogy kit testesítünk meg, céljaink a következők lehetnek:

 • Seriff: a törvény védelme érdekében likvidálnia kell a törvényen kívülieket, illetve a renegátot
 • Helyettes: céljuk, hogy megvédjék a seriffet és őt győzelemre segítsék
 • Renegát: akkor győz, ha ő az utolsó életben maradt játékos, ehhez a serifftől kell utolsóként megszabadulnia
 • Törvényen kívüli: egyedüli céljuk, hogy a seriffet likvidálják
A játékot körökre osztva játsszuk, ahol lehetőségeink a következők:

 • 2 lapot húzunk a pakliból (ezek közül kerülnek ki fegyvereink, használható tárgyaink, illetve egyéb akciókártyáink, melyekkel különböző cselekvéseket hajthatunk végre)
 • kijátszunk a kezünkből bármennyi lapot, három megkötéssel:
  • „BANG!” feliratú lapból körönként egyet lehet (elsősorban így tudunk támadni)
  • egy kártyatípusból csakis egy lap lehet játékban
  • egyszerre csak egy fegyverünk lehet játékban
 • eldobjuk a többlet lapokat a kezünkből (annyi lapunk lehet, amennyi az aktuális életerő-pontunk)
Ily módon egészen addig játszunk, míg vagy a seriff, vagy az összes törvényen kívüli és a renegát is meg nem hal. Előbbi esetben a törvényen kívüliek győznek, illetve a renegát, ha ő az utolsó, aki életben maradt. Utóbbi esetben pedig természetesen a seriff és helyettesei kerülnek ki győztesként.

Párbaj vagy börtön?

A rendelkezésünkre álló tárgyak, illetve akciókártyák változatosak, nem kevés borsot törhetünk vele vélt ellenfeleink orra alá. Használhatunk távcsövet, hogy könnyebben eltaláljuk célpontunkat, (a távolság attól függ, ténylegesen milyen messze ül tőlünk a célpont) musztángot, hogy magunk kerüljünk távolabb, börtönbe zárhatunk valakit, vagy bebújhatunk hordó mögé a golyózápor elől és még sok-sok egyéb ravasz trükköt vethetünk be célunk érdekében. Tovább fokozza az élményt, hogy mindegyik szerep más-más stratégiát követel meg. Seriffként, mivel mindenki ismeri kilétünket, ki vagyunk szolgáltatva ellenfeleinknek, helyettesként pedig minél jobban ügyelnünk kell kilétünkre, hiszen nélkülünk a törvény őre biztosan nem húzza sokáig. Ám ha két helyettes játszik, vajon ki lehet a másik? Nem feltétlenül az, aki a seriff védelmére kel, hiszen a renegátnak is elsődleges célja, hogy minél tovább életben maradjon, és utolsóként tudjon végezni vele. Ha pedig a törvényen kívüliek közé kerülünk, senki sem szent: bár a seriffre vadászunk, ha egy törvényen-kívüli társunkat intézzük el, három extra lap üti markunkat (ez bármely törvényen kívülit likvidáló játékosra igaz).

Vélemény

A Bang! egy egyszerű kártyajáték, ráadásul nagy előnye, hogy kis helyen, akár a zsebünkben is elfér, így könnyed fel-, illetve levezetésnek, utazójátéknak tökéletes. A rejtett szerepek, pörgős játékmenet, valamint a tizenhat választható karakter, melyek mindegyike egy-egy rá jellemző különleges képességgel bír, biztosítják, hogy egyhamar nem fogunk unatkozni a spagetti western és a vad tűzpárbajok világában.

Magyar nyelvű szabály

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Rosanics Patrik
Dátum: 2012-12-31 11:45:36

Nagyon jó, ötletes játék, tényleg a vadnyugaton érezheti magát az ember! Az alapjáték nagyon jó, kiegészítőkkel ISTENKIRÁLY lesz!

Értékelés:

írta Treuer Áron
Dátum: 2010-10-15 17:06:48

Kihagyhatatlan, must have,az egyik legjobb party játék. Gyors, pörgős, megunhatatlan. A szabályok egyszerűek, a röhögés garantált. Az én társaságomban már jó ideje ez a favorit és ez a függőség gyorsan terjed...

Értékelés:

írta Doktor Gábor
Dátum: 2009-03-11 17:28:36

Pörgős, látványos játék. A kellékek jó minőségűek és szépek. Egyszerűen nem lehet megunni! Mindig történik benne valami új, nincs két ugyanolyan játék. Valóban érdemes minél többen játszani, mert úgy csak izgalmasabb (jobban váltakoznak a szerepek, több ellenfél, több segítő, jobban szétoszlanak a kártyák). Már csak a magyar nyelvű kiegészítőket hiányolom! Tökéletes szombat esti játék!

Értékelés:

írta Udvari Gergely
Dátum: 2009-09-25 13:03:21

Aki szereti a szerepjátékokat, nem fogja tudni, hogyan sikerült idáig kibírni a Bang! nélkül. A játék lényege, hogy egy titkos személy vagy, aki vagy jó vagy rossz, vagy akár ez is az is és az általános lövöldözés közepette próbálsz érvényesülni. Mi jó benne: A szereped titkos (kivéve ha seriff vagy) és fantáziád a határ, hogyan cselekszel vele. Karakteredtől függően minden játékban másféleképpen kell játszanod. Időnként valahogy nagyon jól esik egy Bang! kártyát vagy akár csak egy börtönt odadobni a téged már hosszú ideje zaklató egyénre. Nagyon sok lehetőség a nevetésre, bár időnként rajtad nevetnek... Egyetlen gyengéje a játéknak, hogy mivel egyesével esnek ki az emberek, ezért általában hosszan kell várakozni a korai áldozatoknak. Összesítve, egy nagyon jó és szórakoztató játék. Ritka nálunk a Bang! mentes társasjáték este.

Értékelés:

írta Tóth Marcell
Dátum: 2009-10-05 09:14:46

Már kicsit meguntuk az Aranyásókat (törpés kártyajáték), ezért vettünk egy Bang!-et. Nem bántuk meg. Van hasonlóság, de egy kicsit összetettebb. Jobban lehet "játszani" a titkos szerepekkel. Vicces, pörgős, azok is szokták szeretni, akik nem szeretnek társasozni. Csak elsőre tűnik bonyolultnak a szabály.

Értékelés:

írta Bolla Zsolt
Dátum: 2009-11-14 20:38:12

valóban remek játék, pörgős és nem igazán lehet megunni annyiféleképpen jöhetnek ki lépések.
nálunk is megszerették olyanok is akik nem szeretnek társasozni.
emellett nem köt le hosszú órákra,tehát kis alkalmi kikapcsolódásnak is remek,a szerepek jól kitaláltak,azonban a renegát 1 őrültség, tiszta kamikáze karakter,elég nehéz dolga van:)
valóban remek lenne a magyar nyelvű kiegészítő még több lappal, hiszen még több lehetőséget teremt. de idővel hátha...

Értékelés:

írta Kis Ferenc
Dátum: 2010-01-04 11:32:38

csak hasonlóakat tudok mondani mint az előttem szólók. Gyors, pörgős és élvezetes játék. 5-7 játékossal az ideális. Hátránya, h ha peches az ember gyorsan meghal, akár még sorra se kerül, és sokat kell várnia mire véget ér. (30 perc is sok ilyenkor :) )

Értékelés:

írta Török Balázs
Dátum: 2010-09-29 14:08:17

6-7 játékossal az igazi, 5nél kevesebben neki se álljunk mert nem tudja visszaadni a játék ízét. Elég hamar megtanulható, ha van aki már játszotta, akkor egy kör után mindenki nagyon könnyen megtanulhatja. Sokkal érdekesebb a játék ha a Renegát egy tapasztalt játékos, mert tapasztalatom szerint ezt a karakter a játék fűszere.

Értékelés:

írta Toldi Bence
Dátum: 2011-03-29 21:18:33

az eddigi legjobb társasjáték amit eddig kipróbáltam! minden tartozéka kötelező, mert egyszerűen zseniális!

Értékelés:

írta Fazekas László
Dátum: 2011-05-10 10:43:20

Hát nem tudom... vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban.
Nagyon nagy a szerencse szerepe a játékban. 4en játszva hamar kiderül ki a renegát. Sokan játszva pedig kevés a bandita. ráadásul ha valaki már az első körben kiesik ( sajna ilyenre is van példa ) akkor nagyon el mehet a további játéktól a kedve. ráadásul a 2db 3 életerős karakter szinte életképtelen. azokat ki is vettük a pakliból.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Kiegészítők:


3890,- Ft
Várható érkezés:
2019-09-20


Nem rendelhető,
nem tudjuk, hogy lesz-e


3790,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


2990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


2890,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


Nem rendelhető,
nem tudjuk, hogy lesz-e


2990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


5490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


3890,- Ft
Előrendelhető,
várható:
2019-08-30