Módosítottunk az oldalon, ha nem jön be jól, frissítsd Ctrl F5-tel!

Small World - Grand Dames


Játékidő90 perc  Játékosszám2-5
Figyelem: önállóan nem játszható!

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Philippe Keyaerts

Kiadó: Days of Wonder
Kiadás éve: 2009
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: Angol
Sorozat: Small World játékok

2990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Röviden a játékról, játékismertető


Találkoztál már a Small World bájos hölgyeivel?

A Small World: Grand Dames egyike az első kiegészítőknek. A benne levő három új faj és két új tulajdonság rendesen megkavarja a játékot.
Lássuk mit is tudnak az újdonságok.

Gypsies (cigányok) - A kör kezdetén minden olyan területre tegyél egy győzelmi pontot, ami elhagysz. Ezeket a területeket nem tudod meghódítani ebben a körben, viszont a kör végén megkapod a letett pontokat.

Priestesses (papnők) - Amikor hanyatlásba fordulnak, minden területről fogj maximum 1db papnőt és egy területre rakd le ezeket, a maradékot vissza a tálcára. Ezek fogják képezni az Elefántcsonttornyot. A papnők a hanyatlás során a számuk után kapják a győzelmi pontot, nem a területekért. De vigyázat, hiszen egy nagy sereg, vagy éppen a sárkány könnyedén meg tudja őket hódítani.

White Ladies
(fehér hölgyek) - Miután hanyatlásba fordultak, a fehér hölgyek immúnisak minden hódításra, faji képességre és tulajdonságra.

Historian
(történész) - Amikor kiválasztod a fajt, azonnal kapsz győzelmi pontokat minden egyes éppen hanyatlásban lévő faj után. És a későbbiekben, amikor egy faj hanyatlásba fordul, azonnal kapsz egy győzelmi pontot, akkor is ha az éppen a történész faj.

Peace-Loving
(békeszerető) - Minden kör végén kapsz három győzelmi pontot, ha abban a körben nem hódítottál meg aktív fajnak területét. A hanyatlásban is mozgó Ghoul-okat nyugodtan támadhatod, nem veszélyeztetik a jutalom pontokat.

Kiknek ajánljuk?

Ha az alapjáték tetszett, akkor a Grand Dames egy kötelező kiegészítő. Ugyan kevés újdonság van benne, de ez a kevés nagyon kellemes órákat tud okozni.

Hasonló játékok:
Fantasy - Middle-Earth Quest
Harci stratégia - Age of Conan

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Kovács Máté
Dátum: 2012-12-19 17:09:07

Nincs benne sok minden, de én örömmel színesítettem ezzel a szettel a SW kollekciómat. Ha a cigányok kikapnak egy jó képességet, elég szépen lehet velük keresni, nagy kedvenc.

Értékelés:

írta Schafranek Norbert
Dátum: 2013-08-13 13:51:15

Egy picit csalódás, nem mindegyik faj használható, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy nagyon különleges "csillagállás" kell ahhoz, hogy ki tudd használni a faj képességeit (pl papnők). Ennek ellenére érdemes beszerezni, ha már nincs más amit vennél a Small World-höz.

Értékelés:

írta Gyurátz Péter
Dátum: 2014-09-19 12:19:54

A leggyengébb kiegészítő! Amennyire erős a Cursed!, ez annyira gyenge, igazából nem is értem a koncepciót. Ha szeretsz mindent összegyűjteni egy játékhoz, akkor vedd meg, de amúgy felejtős.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjátékok:


12990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


12990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


13490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kiegészítők:


2990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


3990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


Nem rendelhető,
nem tudjuk lesz-e


Nem rendelhető, nem tudjuk lesz-e


Nem rendelhető, nem tudjuk lesz-e


1790,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


1390,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


7990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


9990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban