Ticket to Ride Europa - 1912


Játékidő60 perc  Játékosszám2-5  (4 játékossal a legjobb)
Figyelem: önállóan nem játszható!

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Alan R. Moon

Kiadás éve: 2009
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: Angol, Német
Kiadó: Days of Wonder
Sorozat: Ticket to Ride játékok

4590,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 60*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 60*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 1980,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


Az Óvilág ismét utazásra hív! Az új kor új útvonalakat és lehetőséget nyitott meg előttetek, így a verseny újra Európában kerül megrendezésre!

Az új Óvilág

Ez a kiegészítő néhány új aprósággal dobja fel az eddig megszokott Ticket to Ride – Europe játékot. Az egyik ilyen új elem a raktárak és a lerakatok megjelenése, valamint az új menetjegykártyák. Ezeken kívül három új játékmódra is lehetőség nyílik.

Raktárak és lerakatok

Bármelyik Ticket to Ride játékban használhatjátok őket, nem csak a Europe-ban. Az alapszabályok megmaradnak a következő változásokkal.
A játék kezdetekor mindenki kap egy raktárt és öt lerakatot. A raktár a játékos elé kerül az asztalra és mellé kell helyezni négyet a lerakatok közül. Az ötödik lerakat a térkép valamely városára kerül.
Ha valamelyik játékos vagonkártyát szeretne húzni, előbb fel kell vennie a legfelső lapot és anélkül, hogy megnézné azt, be kell raknia egy raktár alá. Nem csak a saját raktár alá lehet lehelyezni, bármelyik játékoséba bepakolhatsz.
Amikor olyan útvonalat foglal el a játékos, ami összeköttetésben áll egy lerakattal, akkor a tulajdonosának a raktárát kipakolhatja, így jó időzítéssel elég sok kártyához jutva. Ehhez az akcióhoz el kell dobnia a játékosnak egyet a saját lerakatai közül.
Bármikor lehetőség van arra, hogy felhelyezd az egyik lerakatodat a térképre. Ez nem mindig hasznos, hiszen a játék végén a fel nem használt lerakatok tíz-tíz pontot hoznak.

Új játékmódok

Europe Expanded: az alapszabályok változatlanok maradnak, csupán az új, 1912-es logóval ellátott menetjegykártyákat is bele kell keverni az alapjáték kártyái közé.
Mega Europe: keverjétek össze a tizenkét hosszú útvonalat, majd osszatok ki mindenkinek kettőt-kettőt. Ezek közül maximum egyet tarthatsz meg. Az eldobott, illetve nem kiosztott kártyákat tegyétek félre, nem fognak kelleni a továbbiakban. A többi menetjegykártyából osszatok ki ötöt-ötöt. Ezek közül annyit kell megtartania mindenkinek, hogy legalább három lap legyen a kezében. Az alapszabályok nem változnak.
Big Cities of Europe: ebben a változatban a hosszú útvonalakra nem lesz szükség. A nagyváros menetjegyekből ötöt osszatok mindenkinek. Ezekből legalább kettőt-kettőt meg kell tartania a játékosoknak. Ha valaki menetjegykártyák akar húzni, négyet kell felvennie a pakliból, amiből legalább egyet kell megtartania.
A doboz tartalma
Öt raktár és 25 lerakat jelző (öt különböző színben), 55 új menetjegykártya az 1912-es logóval (hat hosszú útvonal, 19 hagyományos menetjegykártya és 30 nagyváros útvonal), valamint 46 menetjegykártya az eredeti változatok kicserélésére.

Vélemény

A kiegészítő csak néhány újdonságot hoz a Ticket to Ride világába, mégis ajánlott a kipróbálása. A raktárak és lerakatok felbolygatják a játékot, ha sikerül jókor, jó helyre lehelyezni őket. Az új játékmódok nem sokat változtatnak a szabályokon (ami nem is baj), de még így is teljesen más élményt nyújtanak, mint az alapjáték.
Tetszik a Ticket to Ride – Europe? Ha igen, akkor semmiképpen ne hagyd ki ezt a kiegészítőt! Új csavarokat hoz az óvilági utazásba!

Hivatalos honlap

Szabálykönyvek


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjátékok:


12990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


8990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


12990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


Nem rendelhető,
nem tudjuk, hogy lesz-e

Kiegészítők:Nem rendelhető,
nem tudjuk, hogy lesz-e4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


6990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban10990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap