Dixit


Játékidő30 perc  Játékosszám3-6  (6 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Jean-Louis Roubira

Kiadás éve: 2010
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: MAGYAR, Angol, Német
Kiadó: Gém Klub Kft.
Sorozat: Dixit játékok
Címkék: Kártyajáték, Mesélős, Év játéka (nyertes/jelölt), Csapatépítő játékok, Ajándék partijátékosoknak, Top25, Típus: Party játék,
7590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 80*122 mm Standard (170 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 80*122 mm Premium (90 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


Tudod, hogy mikor, mire gondolnak a barátaid?

Ha nem, akkor most itt a lehetőség a Dixit játékkal, hogy megtudd.
Az idei, 2010-es év játéka egy felhőtlen, vidám szórakozásra invitál, szakítva a korábbi díjazottak stílusával. Alapvetően egy kommunikációs, asszociációs játék, amelyben szépen kidolgozott képekről kell gondolatokat megosztani a többiekkel, úgy hogy lehetőleg ne legyen egyértelmű, de mégis rá lehessen ismerni.
Ez most így első olvasásra, gondolom nem feltétlen a legérthetőbb, ezért nézzük is, hogy pontosan miről is van szó.
Találj egy megfelelő gondolatot

A játék legnehezebb része. A kezedben lévő hat lap közül ki kell választanod egyet és arról egy gondolatot, idézetet, dalszöveget, vagy bármit mondani. Majd ezt követően képpel lefelé betenni középre.
Amint ez megvan, a többieken a sor. A kezükben lévő hat kártya közül ki kell egyet választaniuk, amire nagyjából vagy egészében illik a leírás, majd ugyanúgy képpel lefelé középre betenni.
Miután mindenki kiválasztott így egy képet, fogd az összes kártyát és keverd meg őket, majd tedd ki immár arccal felfelé az asztal közepére egymás mellé őket. A többieknek most az a feladatuk, hogy kitalálják melyik volt az amelyiket te raktad be és amelyikről te beszéltél.A pontozás

Te mint mesélő akkor kapsz pontot, szám szerint hármat, ha valaki eltalálta, hogy melyik volt a te kártyád és valaki nem. Ha mindenki eltalálta, vagy éppen senki, akkor nem kapsz pontot.

A többiek akkor kapnak pontot, mégpedig egyet, ha eltalálták a te kártyád, vagy éppen az általuk betett lapra voksolt valaki más.

Kiknek ajánljuk?

A Dixit nem véletlen lett a 2010-es év játéka. Kellő szórakozást nyújt minden korosztálynak, szabályai könnyen elmagyarázhatók. Nem kell hozzá hosszú előkészület, hamar lejátszható egy-egy játék, ráadásul még nem találkoztam két hasonló játékkal. A könnyed játékok kedvelőinek kötelező darab!

Magyar szabályok megtekintéséhez kattints ide! 

Hasonló játékok:
Kártyajáték - Bang
Partijáték - Concept

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Kazár György
Dátum: 2010-08-19 10:19:42

Tegnap próbáltam először, és felhőtlen szórakozást okozott, sok nevetéssel karöltve. Az, hogy a játékban elért eredményre van-e tudatos stratégia, még nem teljesen egyértelmű, és fennáll a veszélye, hogy sok játékkörnél ugyanazzal a játékpartnerrel ugyanazt a lapot húzva (össz 84 lap van) sablonossá válhat ugyanazzal a gondolattal jellemezve a lapot, hogy a másik rájöjjön: melyik lap lehetett a mesélőé. A kártyák ugyanakkor gyönyörűen vannak illusztrálva, és a játékban tényleg mindenki megtalálja benne az örömét, illetve motivációját a játékra.

Értékelés:

írta Hauszknecht Imre
Dátum: 2011-01-18 11:02:17

Kiváló játék. Két perc alatt elmagyarázható szabályokkal, bármikor bevethető. Icebraker bulik előtt, vagy családi időtöltés kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nem véletlenül kapott egy zsák díjat az elmúlt egy évben.

Mivel asszociációs játékról van szó, kell hozzá egy bizonyos érettség, hogy gyerekekkel is lehessen játszani, de 10-11 éves kortól ők is bele tudnak folyni.

Értékelés:

írta Fodor Szilvia
Dátum: 2011-04-14 17:58:05

A játék nagyszerű, már ismertem, amikor megrendeltem a Szellemlovas.hu-n-- a barátnőmtől hallottam, hogy van egy hely, ahol lehet játékokat kölcsönözni, így találtam rátok-- Ez hagyján! A játékot hihetetlen gyorsan megkaptam, a lány a boltban nagyon kedves volt... és mindezek után érkezik egy email tőletek, hogy minden rendben volt-e a játékkal és tetszik-e. Mert, ha nem, akkor segítetek kapcsolatba lépni a gyártóval, illetve kibontva is visszavásároljátok 70%-ért. Szuperek vagytok, minden vállalkozónak példát kellene venni az üzletpolitikátokról! Csak ajánlani foglak titeket! :)

Értékelés:

írta Czicza Ádám
Dátum: 2011-05-20 19:15:41

Ideális bevezető-, befejező-, party játék, kortól és nemtől függetlenül. Szabályai fél perc alatt megérthetőek, egy játék 30-40 perc alatt lemehet és tényleg gondtalan kikapcsolódást kínál a fantáziadús asszociálásoknak köszönhetően. Néhány mondata, amit egyes játékosok sütöttek el lapjuk láttán baráti társaságomban már szállóigévé vált, szóval tényleg csak ajánlani tudom, senki nem bánja meg a könnyed kikapcsolódásra vágyók közül, aki ezt a játékot választja.

Értékelés:

írta Csukás Csaba
Dátum: 2011-08-24 22:34:32

A játék szuper, de fel kell rá készülni, hogy a sok használattól meg fognak kopni a lapok. Így amikor kieget veszel hozzá, akkor rögtön lehet tudni, hogy új vagy régi lapot tett le a mesélő, ami sokat segít. Tehát a legegyszerűbb, ha az ember a játék kipróbálása után meg is veszi az összes kieget. Szerintem nagyon megéri.

Értékelés:

írta Schmidt Gergő
Dátum: 2011-12-29 16:19:03

Nagyon jó játék, mindenkinek csak ajánlani tudom, a kivitelezés gyönyörű, a szabályokat kb. 2 perc alatt meg lehet tanulni és ebben a játékban sokkal több jelenik meg magából a játékosból, mint általában egy társasnál.

Értékelés:

írta Berze Noémi
Dátum: 2012-08-21 14:27:56

Fantasztikus játék! Ami egészen érdekes benne, hogy mindenki egyenlő esélyekkel indul, mivel mindenkinek annyira máshogy jár az agya. Eddig két készletet próbáltam, és azok lapjai kifejezetten jól kiegészítik egymást, a Dixit 2 nagyon ráépül az alapkészletre. A hosszú hétvégére kölcsönöztem ki, és hiába volt a társaságnál vagy tízféle társasjáték, csak ezt forgattuk lelkesen, minden nap :)

Értékelés:

írta Göbölös Viktor
Dátum: 2012-10-30 13:13:57

Csodálatos játék. Bármilyen társaság számára ideális, az anyukánktól a kistestvérünkig mindenki rengeteg örömöt fog lelni benne. A kártyák gyönyörűek, a pontozótábla cuki. Egyetlen hibája, hogy az alapjátékban csupán 84 lap van, ami elég kevés. Minimum egy kiegészítőt érdemes beszerezni hozzá, hogy nagyobb legyen a változatosság.

Értékelés:

írta Kucskáné Schrempf Erika
Dátum: 2012-12-25 14:27:00

A játék felhőtlen szórakozás. Csak ajánlani tudom. A képek nagyon szépen megrajzoltak, öröm őket nézni. :)

Értékelés:

írta Lehoczkyné Sz. Edina
Dátum: 2013-02-15 09:06:14

Nálunk is nagy sikert aratott a Dixit, rögtön el is indítottam a 2-es és 3-as beszerzését-még folyamatban van. A kártyák rajzolata fantasztikusan szép, az ember szívesen csodálja őket, miközben zakatol az agya, hogyan is írhatná le úgy,hogy "szinte" mindenki felismerje, de azért egy valaki mégse!:D Valóban gyorsan végigmegy a játék a 84 lappal, és körönként egyre 'nehezedik', már ha a fantáziánk használata nehézséget okoz...:D Annak ellenére,hogy a korosztály meghatározás magasabb korhoz kötött, időnként az 5,5 éves fiam is be tudott csatlakozni sikerrel!!!

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Kiegészítők:


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4990,- Ft
Várható érkezés:
Talán 2019. október


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4990,- Ft
Várható érkezés:
Talán 2019. október


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


6490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban