Módosítottunk az oldalon, ha nem jön be jól, frissítsd Ctrl F5-tel!

Small World - Be not afraid...


Játékidő90 perc  Játékosszám2-5  (4 játékossal a legjobb)
Figyelem: önállóan nem játszható!

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Philippe Keyaerts

Kiadó: Days of Wonder
Kiadás éve: 2010
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: Angol
Sorozat: Small World játékok

4990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Röviden a játékról, játékismertető


Nem kell félni

A Small World: Be not afraid mini-kiegészítő új fajokat és tulajdonságokat hoz el kicsiny világunkba, szám szerint ötöt-ötöt, ami az eddigi minikhez képest jelentős mennyiség. No de lássuk csak, milyen újabb lények próbálnak helyt szerezni a szűkös világban és ehhez milyen rafinált eszközöket képesek bevetni!

Barbarians (barbárok) – A köröd végén nem csoportosíthatod át a barbárjaid, valamint ha a végső hódítás sikertelen, a felhasznált lapkáid nem oszthatod szét, a következő köröd elejéig nem kerülnek játékba.

Homunculi (homunkuluszok) – A fajválasztás során, ha a homunkulusz fajra kerül egy érme, helyezzetek rá egy homunkulusz lapkát is. Mikor valaki átveszi az irányítást e faj felett, nem csak a rajta lévő érméket kapja meg, hanem a lapkákat is.

Leprechauns (koboldok) – Az átcsoportosítás során felhelyezhetsz bármely területedre egy fazéknyi aranyat. Ha a terület a következő köröd elején még mindig a tied, az arany a győzelmi jelzőid közé kerül. Ha viszont elvesztetted a területet, a hódítóé az arany. Egy győzelmi pontot ér minden egyes aranyjelző.

Pixies (tündérkék) – Az átcsoportosításkor minden területeden csak egyetlen tündérke maradhat. A maradék lapka lekerül a tábláról a következő köröd elejéig.

Pygmies (pigmeusok) – Amikor elveszítesz egy pigmeust, dobj az erősítés kockával. Amennyit dobsz, annyi pigmeus lapkát kapsz. Ezeket a köröd végén helyezheted fel a táblára.

Ez az öt új faj tökéletesen beleillik a világ hangulatába. Ezek a kis apróságok sok bosszúságot fognak okozni a többi versengő népnek.

Harcias képességek

Barricade (barikád) – Minden olyan körben kapsz három érmét, ha csapataid négy vagy kevesebb területet uralnak.

Catapult (katapult) – Körönként egyszer felrakhatod a katapultot valamelyik saját területedre, hogy segítségével elfoglalhass egy mező távolságban levő területet (szomszédos terület szomszédos területén) eggyel kevesebb lapkával. Továbbá ahol a katapult áll, az a terület ellenáll az ellenfél támadásainak és képességeinek. Hanyatlásnál kerül le a tábláról.

Corrupt (korrupt) – Ha valaki elfoglalja valamely területed, begyűjthetsz tőle egy érmét.

Imperial (birodalmi) – Elszámolsnál extra győzelmi pontokat kapsz, méghozzá számszerűen az általad uralt régiók száma -3 darabot.

Mercenary (zsoldos) – Egy győzelmi pontért cserébe kettővel kevesebb lapkára van szükséged ahhoz, hogy elfoglald a megtámadott területet. Természetesen továbbra is kell legalább egy fajlapka. Kockázás után is működik.

A leírást készítette Kováts Balázs


Hivatalos honlap

Szabálykönyv

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Hauszknecht Imre
Dátum: 2011-05-25 15:42:42

Egy hasznos kis kiegészítő, ha már unod az eddigi fajokat és tulajdonságokat. Mindegyikből kapunk 5-5 újabbat. A katapultos tulajdonság kifejezetten tetszik, mint ahogy a fajok közül a barbárok és a Leprechaun-tok. Semmi különleges, de vérfrissítésnek, vagy szülinapi ajándéknak tökéletes.

Értékelés:

írta Halász-Szabó Dániel
Dátum: 2012-03-19 22:14:31

Jópopfa kiegészítő. Minden faj és képesség érdekes benne. Az Undergrounddal is tökéletesen működik. A pigmeusok nagy kedvencek, nomeg a pontért olcsóbban foglalós képesség se rossz.
Az árához képest kicsit keveset kap az ember, de hát ez így szokott lenni a felkapott játékoknál.

Értékelés:

írta Kovács Máté
Dátum: 2012-12-19 17:05:23

Jó fajok vannak benne, plusz ez a seregtartó tálca is jól jön a többi kieg miatt is.

Értékelés:

írta Györki Virág
Dátum: 2013-04-15 17:03:12

Nagyon jó ez a kiegészítő. Hiánytalan és hibátlan volt :) Nem is tudom miért játszottunk eddig nélküle

Értékelés:

írta Schafranek Norbert
Dátum: 2013-08-13 13:48:09

Nagyon hasznos kiegészítő, jók a lények, és remek a doboz. Végre olyan a kialakítása, hogy kivehetők a lénylapkák. Sajnos ezt az alap Small World játékban nagyon elszúrták, ott külön kis "lapát" kell, hogy kiszabadítsd a lényeket. A doboz miatt ez a "must have" kategória! :)

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjátékok:


12990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


12990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


13490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kiegészítők:


2990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


2990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


3990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


Nem rendelhető,
nem tudjuk lesz-e


Nem rendelhető, nem tudjuk lesz-e


Nem rendelhető, nem tudjuk lesz-e


1790,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


1390,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


7990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


9990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban