Through the Ages


Játékidő240 perc  Játékosszám2-4  (3 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Vlaada Chvatil

Kiadás éve: 2006
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Kiadó: Czech Games Edition
Sorozat: Through the Ages játékok
Címkék: Összetett stratégia, Történelmi, Gazdálkodás, Számítógép játékosoknak
Nem rendelhető,
nem tudjuk, hogy lesz-e

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 45*70 mm Standard (160 db-os) 3 db
Össz ár: 2970,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 45*70 mm Premium (100 db-os) 4 db
Össz ár: 3960,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Hauszknecht Imre
Dátum: 2011-06-22 16:12:26

Nehéz erről a játékról véleményt írnom, mert folyton kettős érzés fog el, ahányszor csak meglátom a dobozát.
Az elején leszögezem, ez egy jó játék. Tetszik a hangulata, az ötlete, tényleg fejlődik a civilizációd, a híres emberek jól illeszkednek a startégiádhoz, gondolkodós játék, sok lehetőséggel, szűkös erőforrásokkal. Viszont az éremnek másik oldala is van. Sajnos. Például a design. Amilyen pofás a játék doboza, olyan semmitmondó a belbecs kinézete. A kártyák, a táblák, a grafikák a \'90-es éveket, a Windows hőskorát idézik. De ez általában olyasmi, ami felett simán felülemelkedek, ha a játék maga hozza a megfelelő hangulatot. Sokkal nagyobb probléma, \"titkárnőmentesség\". Ebben a játékban ugyanis nagyon-nagyon, de tényleg nagyon sok mindenre oda kell figyelned. Etetned kell az embereidet, le kell számolnod a korrupciót a kör végén, számolnod kell a boldogtalan emberekkel és a munkanélküliséggel. Nem felejtheted el, hogy adott államforma mellett hány városi épületet emelhetsz stb. Annyi mindent kell menedzselned a körökben, kis kockák ide-oda tologatásával, amihez már tényleg egy titkárnőre lenne szükséged. Ehelyett a stratégiai/taktikai döntések árnyékában folyton elfelejtődik ez-az, és csak körökkel későbbb döbbenünk rá, hogy nem etettük meg az embereinket már jó ideje. Amit egy ilyen civilizációs játék számítógépes verziójában simán kezel a gép, addig a tábla mellett neked ezeket mind fejben kell tartanod. Ennek eremdményeként, minden egyes partymat komoly fejfájással fejeztem be, azt kívánva, hogy legyen már vége a játéknak, mert sokkal több volt összességében a befektetett energia, mint amennyi szórakozást a játék a végén nyújtott. Hármast adok neki a jó ötletekért, de nálam már régóta eladásra vár...

Értékelés:

írta Bősze Gábor
Dátum: 2013-01-31 20:56:57

Azt gondolom senkit se rémítsen vissza a játéktól, hogy sok az adminisztráció. Valóban. De ez a játék olyan játékélményt nyújt amit én magam még nem tapasztaltam más társas esetében. Nagyon komoly stratégia, és előretervezés, izgalom társul hozzá. Hát az idő az ami, nem barátja, mert hosszú lefolyású, de két emberrel nagyon jól működik, sőt nekünk így tetszik a legjobban, mert vagy 20 parti után, kb. 2 óra alatt lemegy és nem érezzük, hogy kárba veszett. Az ára az sajnos nem a legjobb, de megéri megvenni.
A párommal ez a kedvenc. De vigyázat, a betanulás nem zökkenőmentes, itt volt pillanat amikor majdnem feladtuk. Türelem, Türelem!Az bizony kell hozzá, mert lassan épül fel. Hajrá.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.