Isla Dorada


Játékidő60 perc  Játékosszám3-6  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Bruno Faidutti
Alan R. Moon

Kiadás éve: 2010
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: MAGYAR
Kiadó: Delta Vision
Címkék: Típus: Családi,
12490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


Trópusi sziget, bennszülöttek, régi városok és persze sok kincs!

Ez az Isla Dorada! Egy sziget, melyre expedíciótok során vetődtök. Mindenkit hajt a vágy, hogy elinduljon és felfedezze mit is rejt ez a titkos sziget. Azonban csak egy expedíció vezető van, ezért el kell döntenetek merre induljatok el. Mindenkinek más célja, más és más városba szeretne eljutni. Meg tudod győzni a többieket?

Sors, átok, kincsek...és a segítők?!
Néhány apróság, mely befolyásolja majd merre szeretnél menni. Minden játékosnál van néhány lap, melyeket a játék elején választotok ki - így bizonyos helyek plusz pontot hoznak, bizonyosak mínusz pontot, ha meglátogatod őket. A játékot az nyeri aki a legtöbb kincset, pontot gyűjti össze.
A sziget bejárásához különböző közlekedési "eszközök" állnak rendelkezésedre, mint pl. Kamel, Jak, Gonogo, Kayak, attól függően milyen terepen akartok továbbhaladni. Vannak speciális lapok is melyekkel az utazást megkönnyíthetitek, ilyen pl. Zeppelin, Drako. Ha a Shaman segítségét kéred átváltoztathatod állataid. 
A Leviathan és Big Foot két olyan bábu, melyeket az ösvényre helyezve elállják az expedíció útját.

A játék szerencse részét a felhúzott lapok, a stratégiai részét pedig ezen lapoknak a megfelelő kihasználása adja. Ha ügyesen taktikázol lapjaiddal, a te expedíciód lesz a legsikeresebb.

Negatívumok
Léghajó: Egy igen erős lap, melyből csak 1 van a játékban. Aki hozzájut, nagy előnyre tehet szert.

Pozitívumok
- Egyszerű szabályok, mulatságos és izgalmas játékmenet.
Licitálás: A játék egyik alap mozgató rugója, mellyel elég jól lehet ellensúlyozni a szerencse szerepét, ugyanis a legtöbb stratégiát a kártyák megfelelő időben történő kijátszásával viheted a játékba. 
Titkos szívatás: A játék közben folyamatosan keresztbe próbáltok tenni egymásnak azzal, hogy eldöntitek merre menjen az expedíció. Az csak a játék végén derül ki, hogy egy adott döntéssel épp segítetted vagy hátráltattad ellenfeleid.
Gyönyörű grafika: A játék kivitelezése, a képek, a térkép, a hatalmas figurák nagyon izlésesek, gyönyörűen kidolgozottak. Kellemes hangulatot ad a játéknak.

Kinek ajánljuk?
A játék szabályai nagyon egyszerűek, pillanatok alatt megtanulhatók. Ezért bátran ajánljuk bárkinek, aki egy rövidebb, szórakoztató, gyorsan tanulható és kellemes témájú játékot keres.
 

A magyar játékszabályt letöltheted a Kecskeméti Társasjáték Klub oldaláról. 

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Telefonos, Személyes Rendelő
Dátum: 2012-08-24 14:42:25

Vélemény a játék tartozékairól: Jó minőségűek.
Vélemény a szabálykönyvről: Már ismertük a szabályokat.
Vélemény általában a játékról: Nagyon jól szórakoztunk játék közben.
Kiknek ajánlaná: Családnak, fiataloknak.
Ami a legjobb volt: Gyors, egyszerű játékmenet.
Ami a legkevésbé tetszett: Kis létszámmal nem olyan izgalmas.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.