Arkham Horror - Miskatonic Horror


Figyelem: önállóan nem játszható!

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.


Kiadás éve: 2011
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Kiadó: Fantasy Flight Games
Sorozat: Arkham Horror játékok

Nem rendelhető,
nem tudjuk, hogy lesz-e

Röviden a játékról, játékismertető


Miskatonic tanárai szembekerültek az őrülettel és a sötétséggel. Sokkal többet tudtak meg, mint szabad lett volna. Újabb mélységeit fedezték fel a rettegésnek. Dunwich, Kingsport és Innsmouth rémségei még többet mutatnak magukból, mint valaha. Az egyiptomi ásatások új ereklyéket fedtek fel, melyekért a Sötét Fáraó el fog jönni. A Fekete Kecske kultusza még nagyobb hatalomhoz jutott és az Árnyak ismét embereket csalnak tőrbe. Az elemi gonosz köztünk jár!

Még rémesebb, még rettenetesebb, még iszonyatosabb

A Miskatonic Horror egy új típusú kiegészítő. Rengeteg újdonságot tartalmaz, melyek többségét csak más kiegészítőkkel együtt lehet használni. Minél több kiegészítővel rendelkeztek, annál több lehetőségetek van a Miskatonic Horror használatára. Tekintsük át, hogy a kiegészítő egyes elemeit hogyan tudjátok majd használni!

The Curse of the Dark Pharaoh
- A kilenc új kiállítási találkozó és az öt új kiállítási tárgy a The Curse of the Dark Pharaoh-val használható. Az egyiptomi kincsekből még többet találhatunk Arkham, például a Holtak Könyve vagy a Sötét Fáraó Maszkja is megkerült.

Dunwich Horror
- Tizenkét új sérülés és ugyanennyi új őrület kapott helyet a dobozban. Vérmérgezés, allergia, elfertőződött seb, hallucinációk, rémálmok, pánik… csupán néhány a lapok közül.
- Hatvan új találkozáskártya kifejezetten Dunwich helyszíneire koncentrálva.
- A Dunwich-i Rém Hírnök lapja. A Nagy Öreg segítője, aki előkészíti az ébredést. Rendesen megnehezíti a nyomozók dolgát!
- Hat Dunwich-i Rém kártya, melyek akkor használatosak, ha a nyomozók harcba kerülnek ezzel a szörnyeteggel. Ezekkel a harci kártyákkal Dunwich szörnye rendkívül erősnek bizonyul majd.

The King in Yellow
- Hét új ártó szándékú karakter jelenik meg a városban, akik találkoztak a Sárga Királlyal. Őket a megfelelő város térképével lehet használni és csakis akkor, ha a Hírnök maga a Sárga Király.
- Négy új fejezetkártya, melyek a Sárga Király tevékenységét követik a városban. Ha elérkezik a negyedik szakasz, a várost elborította az őrület és a játékosok elvesztek. Ez a négy kártya az eredetik helyettesítésére való.

Kingsport Horror
- Kingsport őrzői is kapnak új lapokat. Hypnos tizenhat új látomást, míg Nodens hat új áldást.
- Nyolcvan új találkozáskártya, amelyik Kingsport helyszínein zajlanak. Ezekkel változatosabb lesz Kingsport mint valaha!
- Nyolc új harci kártya a végső összecsapáshoz a Nagy Öreggel. Ezek két új harci laptípust is hoznak a játékba. Kizárólag az „epikus csata” játékmódban használatosak.

The Black Goat of the Woods

- Összesen huszonnégy új találkozás a kultusszal, amelyeket akkor lehet felhúzni, ha a nyomozó a szekta tagja.

Innsmouth Horror

- Hatvan új találkozáskártya Innsmouth helyszínein. A mélységlakók városa félelmetesebb és színesebb, mint volt.
- Öt Innsmouth-i külső, melyek újabb átkokat hoznak a nyomozók nyakára. Jól meg kell gondolni, hogy mennyit időztök a halászfaluban!

The Lurker at the Threshold
- Tizennégy új leszámoláskártya, amelyeket a sötét paktumok mellett kell használni. Egyre kockázatosabb szövetséget kötni az Árnyékkal.
- Hat új kapcsolatkártya, mely még több lehetőséget ad a közeli nyomozóknak az együttműködésre.

Egyéb újdonságok
- A hét új képzettség mind-mind valamely kiegészítőhöz kapcsolódik. Például az egyiptológus lapja The Curse of the Dark Pharaoh esetében használható, míg a festő a Kingsport Horror új képzettsége. Ezek a lapok rendkívül hasznosak, ám nehéz megszerezni őket.
- Ötvenhat külsővilágbeli találkozás. Mindegyiken szerepel egy ikon, hogy mely kiegészítők megléte szükséges a használatához. Elég sok újdonság vár a külső síkok vándoraira.
- Negyvenhárom mítoszkártya, melyek tovább bővítik az ellenség lehetőségeit.
- Négy referencialap, amelyeken szerepel a kapuk és szörnyek maximális száma, illetve hogy hány szörny jelenik meg. Minden játékos számra megtaláljuk a megfelelőt.
- Három alapítványi lap. Ezek olyan szervezetek, amik szívesen segítik a játékosokat, ám megkérik az árát. A három „szervezet” a „Nyomozók Hivatala”, a „Miskatonic Egyetem” és a „Szervezett Bűnözés”. A játék elején lehet kiválasztani egyet, ami végig az asztalon marad.
- Nyolc „Miskatonic hallgatója” kártya, melyek értékes előnyöket biztosíthatnak. Kizárólag akkor használható, ha a „Miskatonic Egyetem” alapítványi lapja a játékban van.
- Harmincnyolc ügynökjelző, akik a „Nyomozók Hivatalának” munkatársai. Ők figyelik az utcákat, segítve ezzel a játékosoknak.
- Három expedíciójelző, amik a Miskatonic Egyetem kutatóit jelképezik. Az Arkhamen kívüli területeken folytatnak kutatást, így segítve a nyomozókat.

A több mindig jobb?

A rengeteg új kártya kétségkívül változatosabbá teszi az Arkham Horrort. Mindenből kapunk még egy kicsit vagy inkább sokat, így biztos, hogy sosem lesz ugyanolyan két játék. Jó ötlet volt minden kiegészítőhöz lapokat adni, sok helyen szükség is van ezekre. Negatívumként azt tudnám felhozni, hogy sajnos nincsenek új nyomozók, szörnyek, tárgyak, igaz ezekből bőven van a többi kiegészítőben.
Bátran ajánlom a megvételét, de csakis akkor, ha legalább két-három kiegészítővel már rendelkeztek. Kevesebb kiegészítő mellett nem fogtok tudni elég kártyát felhasználni, így nem éri meg az árát. Viszont ha vannak más kiegészítőitek és esetleg már ráuntatok a kártyákra és az ismétlődő eseményekre, ez a doboz biztosan segíteni fog!

Az angol nyelvű szabálykönyv megtekintéséhez kattints ide!


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjáték:


17990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kiegészítő:


Nem rendelhető,
nem tudjuk, hogy lesz-e