War of the Ring


Játékidő180 perc  Játékosszám2-4  (2 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Roberto Di Meglio
Marco Maggi
Francesco Nepitello

Kiadó: Ares Games
Kiadás éve: 2011
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Sorozat: War of the Ring
Címkék: Fantasy, Harci stratégia, Típus: Stratégia, tematikus: Lord of the Rings
24990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Röviden a játékról, játékismertető


Az orkok seregei Gondor határainál gyűlnek, a Bakacsinerdő mára átkozott helynek számít, az utakon pedig sötét lovasok bukkannak fel. Eközben a Megye békés lankái közt előkerül egy régi varázstárgy is. A Harmadkor nagycsatája hamarosan kezdetét veszi.
 
A Gyűrű háborúja
A War of the Ring egy stratégiai játék, melyben a Gyűrűk Ura eseményeit követve megvívjátok a háborút, mely eldönti, mi lesz Középfölde sorsa. Az egyik játékos a Szabad Népek csapatait vezeti csatába, míg a másik fél Szauron seregét állítja hadrendbe. A harcok hátterében pedig folyik a diplomácia, a neves hősök dicső tettei és a Gyűrű is elindul végzete felé.
 
A háború gépezete
A főszerepet a kockák kapják. Minden kör elején dobnotok kell a kockáitokkal, amely eldönti, hogy az adott fordulóban mit tehettek majd. Mozgathatod a csapataid, háborúba hívhatsz új királyságokat, felállíthatsz hadtesteket, kijátszhatsz különleges kártyákat és így tovább. A két játékos felváltva használja fel a kockáit.
Az ütközeteket is kockadobások döntik el, így van szerepe a szerencsének, de sokkal fontosabb az, hogy az előző néhány lépés során hogy helyezkedtél, kiket vezényeltél a csatatérre és így tovább. A kockák mellett a kijátszott kártyák is nagy hatással lesznek a kimenetelre. A harcok egyszerűen kezelhetőek, gyorsan követik egymást, még akkor is, ha két nagy sereg találkozik össze a harctéren.

War of the ring

A Harmadkor vége
Mivel a két oldal célja teljesen eltérő, így a győzelmi feltételek is különböznek. Ha a katonai győzelmet nézzük, akkor Szauronnak tíz, míg a Szabad Népeknek négy ellenséges erődítményt kell elfoglalniuk. A sötétség seregei sokkal nagyobb létszámmal rendelkeznek, így hiába kell nagyobb területet magukénak tudni, általában a harctéren ők győzedelmeskednek.
A Gyűrű elpusztításával azonban nem csak a seregeket számolhatjátok fel, de Szauront végleg kiűzhetitek a világból. Ha a Gyűrű eljut a Végzet-hegyéig, akkor a győzelem a Szabad Népeké, kivéve, ha sikerül maga mellé állítani a hordozót Szauronnak.
 
A játék tartalma
Egy játéktábla, 2 segédlet, 21 dobókocka, 110 kártyalap, 81 jelző és 205 műanyag figura.
 
Középfölde előttetek áll
Ez a játék maga a Gyűrűk Ura trilógia. Az első csapatmozgásoknál és a Szövetség megalakulásától követitek Középfölde eseményeit, melyben minden fontos szereplő és hadi lépés jelen van. Középfölde megelevenedik az asztalotokon. Nem csak kiváló játék, de jó adaptációja is trilógiának.
Mielőtt azonban belevágtok a kalandba, alaposan fel kell készülnötök. A játék akár egész nap elhúzódhat. Rengeteg bábut mozgattok, a politika is szerepet kap, a Szövetség küldetésével is foglalkozni kell. A játék nagyon mély és összetett, ezért csakis azoknak ajánljuk, akik élvezik ezt a stílust. Ha ezt soknak érzitek, de mégis akartok egy ilyen játékot ebben a világban, akkor a Battle of the Five Armies lesz a jó választás. A játék közel azonos, de az sokkal kisebb léptékű és két óra alatt lejátszható egy parti.
Korunk nagy háborúja elkezdődött. Te kik mellé állsz?
 


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Kiegészítők:


8490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


12990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap