7 Wonders (7 Csoda) - Cities


Figyelem: önállóan nem játszható!

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Antoine Bauza

Szabály a dobozban:
Kiadó: Asmodee
Sorozat: 7 Wonders játékok

5990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 65*100 mm Standard (165 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 65*100 mm Premium (85 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


A régi világra nem csak a csodák miatt tekintünk oly’ nagy tisztelettel. A piramisok és a Nagy Fal mellett városok is állnak, melyek talán még nagyobb jelentőséggel bírtak a korukban, mint azok a gigászi építmények. Most ezek a városok kerülnek terítékre, melyek irányításával Ti lehettek az ókor legnagyobb szereplői!

Az ókori városok
A 7 Wonders második kiegészítője a korábban megismert csodákkal szakít és egy új világot tár a játékosai elé. Most már a városok irányítását is megkaphatod két helyszínen. Ez a két város Petra és Hagia Szophia. Ezek teljesen úgy működnek, mint a csodakártyák, igaz teljesen más képességekkel rendelkeznek. Petra rengeteg győzelmi pontot hoz, míg Hagia Szophia a pontok mellé a diplomáciában segít.

A diplomácia egy új játékelem. Segítségével kimaradhattok a csatározásokból, így elkerülhetitek a katonai vereséget. Igaz, a győzelemből sem részesülhettek.

Egy másik újdonság az adósság. Bizonyos lapok hatására a játékosoknak érméket kell eldobniuk. Ha nem tudtok, vagy nem akartok eleget eldobni, adósságkártyát kaptok, ami a játék végén a győzelmi pontokból fog levonódni.

A város épületei
A kiegészítő új paklija a városkártyák fekete lapjait tartalmazza. Ezek a városok különböző épületeit jelképezik, amik rengeteg új taktikázásra adnak lehetőséget.
Például itt a kémhálózat, amely a játék végén fejti ki a hatását. A tulajdonosa lemásolhatja az egyik szomszédjának egy zöld kártyáján látható tudományos szimbólumát.

A játékbarlang sok pénzt hoz a konyhára, de nem csak annak, aki megépítette. A szomszéd városokból is szívesen járnak játszani, így másik is részesülnek a pénzjutalomból, igaz jóval csekélyebb mértékben.
Vagy itt van a feketepiac is, amely nyersanyagot termel, amihez a csodakártya nem juttatja hozzá.
Ez csupán néhány példa volt a pakli lapjai közül. A teljes kínálat még ennél is változatosabb elemekkel szolgál.

Régi újdonságok
Természetesen a korábbi kártyapaklik is kaptak új lapokat. Ezeket csak bele kell kevernetek a megfelelő paklikba és játszhattok is velük.
A vezetők kapták a legtöbb új kártyát. Itt van például Caligula, aki szívesen emel saját dicsőségére emlékműveket, azaz ingyen is kijátszhatsz városkártyákat. Dareiosz, a perzsa uralkodó is jelen van, aki a fekete kártyái után győzelmi pontokat is kap, így érdemes építkezni vele.
A céhek is bővültek néhány lappal, köztük például a pénzhamisítók céhével, amely a birtokosának győzelmi pontot ad, míg a többi játékosnak pénzvesztést okoz.

A kiegészítő tartalma
2 csodatábla, 2 csodakártya, 27 városkártya, 3 céhkártya, 6 vezetőlap, 31 adósságjelző, 3 diplomáciajelző, 1 pontozótömb és cégül a szabálykönyv.

Remek kiegészítő egy csodás játékhoz
A Cities egy nagyon jó kiegészítő, ami hoz új játékelemeket és a régieket is kibővíti oly’ módon, hogy továbbra is egységes marad a játék és nem bonyolítja azt. Az új városkártyák és a csodák is remekül illenek az alapjátékhoz és a Leaders kiegészítőhöz is. Csak ajánlani tudjuk!

Hivatalos honlap
Szabálykönyv a Ketaklubról

Kártyák száma:
38db


Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Gere László
Dátum: 2013-03-18 21:01:53

Imádom a 7 csoda sokrétűségét, és eddig (bár még csak ketten játszottunk vele) a Cities kiegészítő is maximálisan megfelelt az elvárásoknak.
Van két új város, az új kártyákkal pedig számtalan lehetőség, gyakorlatilag mindenhez hozzá lehet tenni (pontgyűjtés, nyersanyag-előállítás, pénzszerzés, tudományos kártyák kijátszása, hadászkodás...). Plusz már nyolcan is lehet játszani, és a csapatban játszós verzióra is kíváncsi vagyok, milyen!
Párat játszottam már a Leaders-el is, de szerintem ez sokkal jobb annál, aki szereti az alapjátékot, az mindenképpen tegyen a Cities-zel egy próbát, ha tud!

Értékelés:

írta Udvari Gergely
Dátum: 2015-02-19 16:53:37

A Cities, akárcsak a Leaders szinte nélkülözhetetlen kiegészítő. Gyakran játsszunk csapatjátékot ami nagyon különbözik a normál játéktól, lehetővé teszi a 8 személyes játékot míg a fekete lapok egy kis random elemet adnak a játékba plusz mindenki örül, hogy 1-el több lapot játszhat ki.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjátékok:


9690,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


12490,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Kiegészítők:


5990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


3290,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


9990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


2490,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


2490,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


8990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


5690,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


7590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban