Last Will


Játékidő90 perc  Játékosszám2-5  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Vladimír Suchý

Kiadó: Czech Games Edition
Kiadás éve: 2011
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: Angol
Sorozat: Last Will játékok
Címkék: Gazdasági stratégia, Típus: Stratégia
9990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 1980,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


A sosem látott bácsikád elhunyt, nagy vagyont hagyva rokonaira, így rád is. Ám nem olyan egyszerű hozzájutni a pénzhez! Ahhoz, hogy meggazdagodhass, egy tetemes összeget kell elköltened minél gyorsabban. Sietned kell, hisz’ nem te vagy az egyetlen rokon, akinek a pénzre fáj a foga.

Szórjuk a pénzt!
Mi sem lehet szórakoztatóbb, mint minél több pénz elkölteni élményekre, és így még több pénzhez jutni. A Last Will ezt kínálja játékosainak. Nem lesz más dolgotok, mint költekezni. Persze ehhez alaposan át kell gondolnotok, hogy miként is osztjátok be az időtöket, és a lehetőségek közül melyik kecsegtet minél nagyobb számlával.

Mi a mai programod?
A pénz nagy felelősséggel jár, és még inkább oda kell figyelni, ha minden egyes fillértől meg akarunk szabadulni záros határidőn belül. Minden egyes napot meg kell tervezned. El kell döntened, hogy mennyi emberre lesz szükséged, akik járják a várost a nevedben, vadászva a legdrágább lehetőségekre. Tudnod kell, hogy mennyi időt akarsz magadra és az élményekre költeni. No és az sem árt, ha pontosan tudod, hogy a rokonság, mit tervez.

Irány a környék
A küldönceid jó szolgálatot fognak tenni neked, így sosem lesz elég belőlük. Nem is tudnád, mire mennél nélkülük. A reggeli megbeszélés után már indulnak is a városba.
Segítségükkel fogtok új társakat szerezni a feladathoz, például egy hűséges kutyát vagy egy kedves vendéget. A küldöncök intézik a későbbi programok előkészületeit is. Egy extravagáns vacsorához illik előre lefoglalni az asztalokat, ahogy egy utazás megszervezése is tervezést igényel. Ezeket mind-mind kártyák jelképezik, amiket a küldöncök segítségével vehettek magatokhoz.
Nem csak kártyákat szereznek nektek, hanem akár az ingatlanpiacot is befolyásolhatják, vagy az operában is eltölthetnek egy estét, így növelve a kiadásokat.

Várnak az élmények
Amint a küldöncök elrendeztek mindent, most rajtatok a sor, hogy belevessétek magatokat az életbe. A tervezéskor kapott akciópontokat fogjátok felhasználni kártyák kijátszására és azok használatára.
Például lehet nálad egy kártya, amivel elmehetsz vacsorázni. Ha felhasználod, el kell költened egy kevés pénzt, így közelebb jutva a győzelemhez. Az érdekes része az, hogy a vacsora mellé kijátszhatsz még kártyákat, például elviheted a barátnődet is egy gyertyafényes helyre, ahol a saját séfed főz nektek, miközben a város legnevesebb zenészei szolgáltatják a hangulatot. Minél több lapot sikerül így összefűznöd, annál üresebb lesz a pénztárcád.
Egy hosszú hajóút, egy fergeteges parti, egy új ingatlan. Néhány jó lappal és ügyes tervezéssel hatalmas összegeket költhetsz el minden egyes nap. Erre szükséged is lesz, hisz’ aki a leghamarabb jut el a csődig, az örökli a vagyont és nyeri meg a játékot.

A doboz tartalma
A játéktábla, amely duplaoldalú és több részből áll. A játékosok számától függ, hogy melyik oldalt használjátok majd.
Öt játékoslap és a bővítő lapok, 140 kártya és számos apróbb jelző. A jelzők között akadnak mind fa, mind karton jelölők is. Ingatlanpiaci módosítók, küldöncbábuk minden színben, fa társjelzők négy színben, akciójelzők, ház alakú ingatlanjelzők, valamint bankjegyek a pénz nyomon követéséhez.

A végakarat
Az alapötlet nagyon jó, nem sok ilyen témájú játék található a polcokon. Akit megfog a történet, annak érdemes kipróbálnia a Last Willt.
A szabályok nem nehezek, elég egyszer átolvasni őket és utána a játéktábla és az ikonok vezetni fognak titeket. A kártyák színesek, minden szükséges tudnivaló szerepel rajtuk. Igaz, a nyerő taktika megtalálásához sok játékra lesz szükségetek, mert a lehetőségek száma nagyon magas.

A Last Will egy könnyed, stratégiai játék, amely akár családdal, akár barátokkal is játszható. A játékidő két órára tehető, amely tele lesz szórakozással. Pénzt költeni remek móka lesz!

Magyar nyelvű szabályok

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Bakonyi Dániel
Dátum: 2013-01-14 22:34:22

Szilveszterre kölcsönöztük ki a játékot, nem is vittük vissza annyira jó volt!
Újdonságokat böngészve leírás alapján vettük ki, pár másik játékkal együtt, de ez volt a főnyeremény! Többen szabadságot vettünk ki 2.ára és aznap is játszottunk vele!

Az elején bonyolultnak tűnik, és kell mindenképpen 1-2 játék hogy rájöjjenek az emberek arra hogy miről is van szó igazából, de minnél többet játszottunk annál jobban bejött, és csak akkor kezdi el látni az ember hogy mennyi lehetőség is van a játékban.

Valójában a szabályrendszer elég egyszerű, de félelmetesen sok lehetőség van benne, és nagyon sok irányba el lehet indulni az elején, és tényleg sokat játszottunk vele, de nincsen biztos recept a nyerésre, mindíg más a "nyerő irány".
Pont emiatt tartom egy nagyon jó játéknak mert nagyon nehéz kitapasztalni, és sokadik játékra is voltak nagy meglepetések, és "utolsókból elsők" a különböző takitkák, és szerencsének köszönhetően.
Jól ki van egyensúlyozva, nagyon sok múlik az emberi döntéseken, de a szerencse is jelen van valamennyire, de egyedül egyik sem elég hogy gyözzön valaki.

Nálunk egyből egy új kedvenc lett.

Talán annyit tennék hozzá hogy itt 90 percet írnak egy játékra... Hát mi amikor már belejöttünk akkor is inkább 3 óra volt (180perc) egy menet, függetlenül attól hogy 3 vagy 5-en játszottuk.
De az is nagyon jó, és izgalmas 3 óra volt, szinte mindíg az utolsó körökben dőlt el minden, és szinte soha nem lehetett előre megmondani hogy ki nyert.

Nálunk ez egy 5/5! Csak ajánlani tudom!

Értékelés:

írta Szoleczky István
Dátum: 2013-06-02 10:37:39

Nagyon jó, hangulatos, egyedi mechanikájú játék. Szépek a grafikák és az egyéb játékelemek. A játékmenetben vannak csavarok amik állandóan újabb és újabb döntések elé állítják az embert. Minden nyíltan zajlik így lehetőség van a saját stratégiát az ellenfeleké szerint módosítani. Mindenkinek csak ajánlani tudom, remek szórakozás.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Kiegészítő:


6490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban