7 Wonders (7 Csoda) - Wonder Pack


Figyelem: önállóan nem játszható!

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Antoine Bauza

Kiadás éve: 2013
Szabály a dobozban: Angol
Kiadó: Asmodee
Sorozat: 7 Wonders játékok

3290,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


Ebben a kiegészítőben 4 új csodát építhetünk fel, melyek természetesen új lehetőségeket biztosítanak.

- Kínai nagy fal - Különlegessége, hogy a csoda (fal) részeit bármilyen sorrendben felépíthetjük, hiszen ez a csoda nem magasságával, hanem inkább szélességével tűnik ki.

- Stonehenge - Ennél a csodánál érthető módon a sok kő ér majd sokat, mind pénz, mind győzelmi pont szempontjából.

- Abu Simbel-i sziklatemplom - Ez egy különleges csoda, ugyanis a templomban elhunyt vezetőket (Leaders) temethetsz el győzelmi pontokért. Ebből következik, hogy ha ezt a csodát szeretnéd használni, mindenképp szükséged lesz a 7 Wonders - Leaders kiegészítőre.

- Manneken Pis - Egy kisebb bronz szobor, mely egy pisilő kisfiút ábrázol. Több történet is kering erről a szoborról és történelmi jelentőségéről, hogy a pisilő fiúcska várost mentett meg a katonai támadástól. A játékban, történelmi jelentőségéhez mérten, komoly pontokat, pénzt és katonai hatalmat szerezhetünk, ha felépítjük.

Összességében, ez a kiegészítő igen jól sikerült, tovább színesíti az alapjátékot. Ajánljuk minden 7 Wonders rajongónak.

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Balázs Attila
Dátum: 2013-05-24 17:57:11

A kiegészítőt már régóta vártuk és nagyon klassz. A kínai nagy fal határozott kihívást jelent stratégiai szempontból, hogy tényleg kihasználható legyen, Stonehenge, kevesebb játékosnál komoly erőforrás gondokat okozhat, Abu Simbel a meglepetések és az utolsó pillanatban győztesnek bekanyarodás nagymestereinek ajánlott. Az Manneken Pis átdolgozott változata is élvezetes, bár nekem a különkiadás (ami egyébként továbbra is használható, mert más a csoda-kártya, tehát nem keveredik) jobban tetszett -- hiába, egy korsó hideg sör a játék forgatagában nem elhanyagolható előnyt ad. Ha nem tudsz várni a kiegészítőre, keress meg, talán tudok segíteni.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjátékok:


9690,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


12490,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap

Kiegészítők:


5990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


5990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


9990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


2490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


2490,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap


8990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


5690,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


7590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban