Dungeons & Dragons társasjátékok, minden mennyiségben!

A cikk megjelenése: 2017-04-05
A Dungeons & Dragons egy gazdagon kialakított világ, mely már az 1970es évek elején létrejött és azóta csak fejlődésen ment keresztül. Alapvető koncepció egy toll/papír szerepjáték, ahol a képzeletünket és a fantáziánkat használjuk, hogy egy előre kialakított rendszerben megpróbáljuk a lehető legjobban eljátszani azt a karaktert, akit éppen alakítunk. Lehet egy alternatív improvizációs gyakorlatnak is nevezni, de ami biztos, hogy sok-sok éve rántja be magával az embereket.

A pálya kész
Mikor a modernizált társasjátékok világa ötvöződik a szerepjátékokkal nagyon érdekes és egyben zseniális kombinációk jönnek létre. Gyönyörűen, előre megcsinált pályák, szörnyek és egyéb ellenségekkel teli kész dobozok, kitöltött karakterek és kiegyensúlyozott küldetések várnak ránk, ha belemerülünk a következők egyikébe;

Castle RavenloftRavenloft
Legend of Drizzt
Wrath of Ashardalon
Lords of Waterdeep
(És a hozzátartozó Scoundrels of Skullport kiegészítő.)
Tyrants of the Underdark
Temple of Elemental Evil
Conquest of Nerath

Végezetül pedig a legújabb addíciója a D&D családnak:

Assault of the Giants

Amit meg kell említeni mindenképp, hogy ezek a játékok követik a hivatalos D&D történetet, melyeket előre megírt kampánymodulokból lehet lejátszani. (A legújabb a Storm King's Thunder, melyet a legutóbb említett játék valósít meg.)

Amikben megegyeznek ezek a társasjátékok, hogy az összes tartalmaz elemekből összerakható pályát és mindegyikben vannak miniatúrák, melyek lefedik a szövetséges és ellenséges egységeket is. Továbbá mindegyik tartalmaz sok-sok küldetést, szintlépésre lehetőséget és mágikus fegyvereket, mik segíthetik utunkat.
 

Wrath

Összességében elmondható, hogy mind a veterán szerepjátékosok, mind azok, kik soha nem hallottak a Dungeons & Dragons univerzumáról egyaránt el fognak tudni merülni a fent említett társasokban és remek élményekkel fognak gazdagodni végigjátszásuk során.
Írj üzenetet!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.