Társasjáték bolt. Fantasy / Sci-Fi könyvesbolt és antikvárium. Szerepjáték. Terepasztalos játék.

Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

Még Több Gonoszság a boltban

A hír megjelenése: 2023-02-04
Tokió királya (King of Tokyo) - Még Több Gonoszság (Even More Wicked!)

A Szamarkand egy pörgős kereskedelmi és értékesítési játék, amely az egzotikus Kis-Ázsiában játszódik. Ravasz kereskedők vásárolnak, cserélnek és adnak el árukat, hogy gyarapítsák vagyonukat. A Bazárban a játékosok megpróbálják ügyes cserékkel megszerezni az áruk megfelelő kombinációit, majd megvásárolni a bazárban lévő termékeket.

What Do You Meme? a boltban

A hír megjelenése: 2023-02-03
What Do You Meme?

Úgy gondolod, hogy túl tudod szárnyalni a többiek mém szövegeit? A What Do You Meme? egy parti kártyajáték, egyenesen a közösségi média generációjának! Minden fordulóban az egyik játékos a bíró szerepét tölti be, és kijátszik egy fotókártyát, amelyen egy jól ismert, vagy egy kevésbé jó ismert mém szerepel. Az biztos, hogy valamelyikőtök már találkozott ezzel a képpel, valahol. :) A többi játékos pedig a keze ügyében lévő szöveg kártyákból választ egyet, ami szerinte a legviccesebben passzol az adott képhez. A bíró teljesen szubjektíven választ egyet, hogy melyik tetszik neki a legjobban, és aki a győztes kártyát játszotta ki, az nyeri a kört. Mosás, öblítés, és jöhet a következő!

Minden doboz és más jóságok a boltban

A hír megjelenése: 2023-02-01
Cards Against Humanity

Ti is úgy érzitek, hogy kijátszottátok a Cards Against Humanity-t, és valami új, friss, humoros, obszcén tartalomra vágytok! Akkor hát nézzetek rá a képre, és örüljetek! Látod, van ott egy Everything Box, amin csak azért van egy bagel (gyk. zsemle), mert a készítők éhesek voltak, pedig mennyivel jobban hangzott volna, hogy a Minden Doboz (Zoli nem hivatalos, saját fordítása) tükröt tart széttöredezett, kaotikus világunknak, ahol mindent pénzzé tesznek, és az ópiumfüggő megacégek amorális közösségi médiaalgoritmusokkal irányítanak minket... Nos, ilyenről szó sincs, a mondatot talán maguk a készítők sem értik, csak jól hangzik, mert hosszú, és benne van az „amorális” szó. De ha tematikusabb tartalomra vágytok, van ott a képen még két féle nosztalgia pakk (attól függően, hogy ki mikortól számítja magában a nosztalgia kezdetét), egy Sci-Fi pakk, amiben rendkívül tudományos, és még inkább fantasztikus kártyák lapulnak, és hát végül egy s*gg pakk. Igen, szigorúan csillaggal, mert semmi trágár szót nem akartunk ide posztolni. Igen, ez egy *e** pakk. Se**ekről. Elvileg.

ELŐRENDELHETŐ! Star Wars: Shatterpoint játékok

A hír megjelenése: 2023-01-31
Star Wars: Shatterpoint

Ezek azok a minifigurák, akiket keresel! [képzett Jedi kézmozdulat] A Star Wars: Shatterpoint a kulcsfontosságú karakterek közötti harcokra és egy kiváló, egyedi harcrendszerre összpontosít, amely az epikus Star Wars-párbajok hangulatát hozza el az asztali játéktérre. Az alapdoboz pedig már indulásként 16 karaktert (pl. Anakin Skywalker, Ahsoka Tano, Asajj Ventress, Lord Maul) ad a kezetekbe, hogy azonnal elkezdhessétek felépíteni az osztagokat. A karakterek mellett válogatott tereptárgyak is dobozban lapulnak, hogy magát a csatateret is megalkothassátok! Az alapdoboz mellett pedig számos kiegészítő is érkezik az első hullámban!

Szamarkand bazár a boltban

A hír megjelenése: 2023-01-31
Szamarkand bazár (Samarkand Bazaar)

A Szamarkand egy pörgős kereskedelmi és értékesítési játék, amely az egzotikus Kis-Ázsiában játszódik. Ravasz kereskedők vásárolnak, cserélnek és adnak el árukat, hogy gyarapítsák vagyonukat. A Bazárban a játékosok megpróbálják ügyes cserékkel megszerezni az áruk megfelelő kombinációit, majd megvásárolni a bazárban lévő termékeket.

In Too Deep - Kickstarter Edition a boltban

A hír megjelenése: 2023-01-30
In Too Deep - Kickstarter Edition

Mássz be a bűnöződ elméjébe… és vigyázz magadra! Az In Too Deep egy egyedülálló, narratív, feszültséget sem nélkülöző, stratégiai játék, amely egyenesen a jövőbe repít. Válassz karaktereket, költs akciókat a kitűzött célok teljesítéséhez. Vajon a törvény melyik oldalán kötsz majd ki?

Gamenight - Wolfenstein: The Board Game

A cikk megjelenése: 2023-01-30
...tovább a részletekhez

A csodák terme a boltban

A hír megjelenése: 2023-01-27
A csodák terme (Chamber of Wonders)

Az angol nemesek egyikeként egy új divathullámot követve elhatározzátok, hogy megteremtitek a leghíresebb „Csodák termét”. A játék célja a leghíresebb Csodák termének megnyitása. Ehhez ügynökeitekkel csodakártyákat gyűjtötök majd London számos helyszínén, melyeket azután kiállíthattok a vitrineitekben. Minden játékos pontokat kap az összegyűjtött csodái és a bölcsen felhasznált akciói után. Az a játékos lesz a győztes, aki a legtöbb hírnévpontot gyűjti össze.

Sabika a boltban

A hír megjelenése: 2023-01-26
Sabika

Lény részese „A vörös erőd” megépítésének! A granadai Al-Sabika dombon a Naszrid dinasztia (1232-1492) létrehozta a történelem egyik legimpozánsabb építményét, az Alhambrát, ezt a monumentális komplexumot, amely 2 km hosszú falai között a klasszikus Arab Iszlám legjobb állapotban fennmaradt palotáit őrzi. A Sabika-ban az egyik ilyen naszridi nemes szerepét alakítod, aki hozzájárulhat eme ősi műemlék tornyainak, kertjeinek és palotáinak megépítéséhez. E tiszteletreméltó vállalkozás mellett kereskedelmi útvonalakat is ki kell építened Európán és a Maghreb régión keresztül, hogy az útvonalak segítségével elegendő bevételt szerezhess, amivel teljesíteni tudod a Katolikus Királyok által kiszabott követeléseket. Munkádért cserébe katonai védelmet kapsz a Taifas Királysággal fennálló konfliktusok kezeléséhez.

Hellboy: The Roleplaying Game a boltban

A hír megjelenése: 2023-01-26
Hellboy: The Roleplaying Game

Pokolfajzatok, gyülekező! Merüljetek el a paranormális jelenségek birodalmában a Hellboy: The Roleplaying Game játékkal. Az alapkönyv mindent tartalmaz, ami a kalandok felépítéséhez és Mike Mignola Hellboy világának felfedezéséhez szükséges. Alkosd meg saját B.P.R.D. ügynökeidet, és szállj szembe a gonosz erőivel!

Harry Potter: Roxforti csata - Bűbájok és bájitalok a boltban

A hír megjelenése: 2023-01-25
Harry Potter: Roxforti csata - Bűbájok és bájitalok (Harry Potter: Hogwarts Battle - The Charms and Potions Expansion)

Baj készülődik, így csak közös munkával tudjátok megvédeni a varázsló világot az ellenségtől. Ebben az új kiegészítőben új kalandok és Ginny Weasley is vár. Ez a kiegészítő is csak az alapjátékkal a Harry Potter: Roxforti csatával lesz játszható. A játékban bájitalokat, hozzájuk tartozó alapanyagokat kell megszerezni és mindenféle izgalmas bűbájokat kell elkészíteni, a varázstáblák pedig különleges képességekkel ruháznak majd fel. Baj készülődik, így csak közös munkával tudjátok megvédeni a varázsló világot az ellenségtől. A négy új csomagban új gonosztevőkkel is találkozhattok mint Pansy Parkinson vagy Marcus Flint, valamint új varázslatok, szövetségesek is besegítenek. Készen állsz a legújabb varázslatos kalandra?

Green Team Wins a boltban

A hír megjelenése: 2023-01-25
Green Team Wins

Kerülj be a Zöld csapatba. Maradj a Zöld csapatban. És nyerj. A játékosok a Narancs csapat tagjaként kezdenek. Majd átkerülhetnek a Zöld csapatba. De visszakerülhetnek a Narancs csapatba. A játék végén a Zöld csapat nyer. 3 különféle kategóriából (Választás a 3 közül, Kitöltendő válasz, Ez vagy az) kell egy 15 lapos (210 kártyából) játékpaklit összeállítani. Adott forduló során mindenkinek ugyanazt a kérdést kell megválaszolnia, majd egyszerre felfednie. A legnépszerűbb választ adok bekerülnek a Zöld csapatba, vagy a Zöld csapatban maradnak és extra pontokat szereznek. Nem arról van szó, hogy a legjobb, a legokosabb vagy a legviccesebb válaszra van szükség. A legnépszerűbb válasz nyer - az, amelyet a legtöbb játékos a lapjára írt. Ha valaki alul marad, visszakerül a Narancs csapatba.

ELŐRENDELHETŐ! Még több cica vár a szigeten!

A hír megjelenése: 2023-01-23
The Isle of Cats (Macskák szigete)

Tovább bővül The Isle of Cats (Macskák szigete) játékcsalád, 2 új kiegészítővel (Boat Pack és Kittens + Beasts), és egy teljesen önálló írós/rajzolós ("karmolós" - szerk. Zoli) játékkal (Explore & Draw)! Ha szeretted az alapjátékot, az újdonságok is megérnek egy pillantást!

Tölgy a boltban

A hír megjelenése: 2023-01-19
Tölgy (Oak)

A Tölgy játékban a négy különböző druidarend egyikének vezetői vagytok. A célotok, hogy becsületet szerezzetek a Tölgynek, hogy titeket válasszanak ki arra, hogy megismerjétek a titkait. Használjátok okosan a gyűléskártyáitokat, hogy hatékony akciókat hajtsatok végre a Tölgyet körülvevő templomokban, vagy erőforrásjutalmakat és GYP-t szerezzetek az ágaira mászva. Idézzetek meg mágikus lényeket, amik állandó bónuszokat adnak nektek, vagy használjatok misztikus ereklyéket személyes akcióterületként. Akár szent helyeket vagy menhireket is építhettek, hogy rendetek növekedjen és terjeszkedjen. Képesetek lesztek-e bebizonyítani a Tölgynek, hogy rendetek méltó a bizalmára? Képesek lesztek-e feltárni az ősök titkait?

Transmissions KS Deluxe a boltban

A hír megjelenése: 2023-01-17
Transmissions KS Deluxe

A Transmissions című játékban Matt Dixon gyönyörű illusztrációi nyomán életre kel a mechanikus kis barátok világa. A játékban robotokat mozgatunk egy rondella-stílusú táblán engramokat (emléknyomokat) és elektromosságot gyűjtve. Ezeket arra használjuk, hogy ötleteket gyűjtsünk, miként lehetne a robotok vagy tárgyak használatát feljavítani, így szerezve pontokat a játék végén. Saját összefüggő, csővezetéket is építhetünk, miközben madarakat és lepkéket gyűjtünk, hogy még több pontra tegyünk szert. A játék akkor ér véget, amikor már nem maradnak ötletek, egy játékos robotjai elkészültek, vagy nem maradt cső, amelyet meg lehetne építeni. Egyenlő számú kör után a legmagasabb összpontszámmal rendelkező játékos nyer!

Hírek/cikkek folytatása

A Tarsasjatekok.com kiemelt partnere!