Pandemic - Legacy (Season 2)

Megjelent !!

Az egész világ az összeomlás szélén áll. Egy leírhatatlanul veszélyes járvány söpört végig a bolygón, hátrahagyva egy maroknyi embert kiknek száma túl kevés ahhoz, hogy változást érjenek el. Elsötétültek a városok. Most van szüksége a világnak új vezetőre, aki vissza tudja hozni az emberiséget a kihalás széléről.

Ez a feladat rád hárult.
Utat kell találnod a káoszon át, vagy senki nem fog.
Te vagy az emberiség utolsó reménye.

Nagy örömmel mutatja be a Z-Man Games a Pandemic Legacy: 2. évadot, az önállóan játszható folytatását a hatalmas sikernek örvendő Pandemic Legacy: 1. évadnak.

A Pandemic Legacy: 2. évad egy kooperációs játék kettőtől négy fő részére, mely végigvezet egy történeten melyben a fő motívum a túlélés minden áron. A 2. évad 71 évvel játszódik az első után, egy olyan korszakban, ahol az emberiséget már térdre kényszerítették a járványok. Az utolsó városokat magányos újratöltő állomások látják el élelemmel és nyersanyaggal, melyek messze a vírusoktól lebegnek kint az óceánokon. Ezeket a parányi vizi bázisokat három generációnyi túlélő hívja otthonának. A legtöbb lakos nem is látott partot.
De sajnos minden jó és biztonságos véget ér egyszer; elfogynak az ellátmányok és az izoláció őrületbe kergeti az embereket. Rád hárult a feladat, kire felnéznek, hogy egy csapatot a szárazföldre vezess és próbálj meg megtenni mindent a városok és emberek megmentésére.

Az expedíció előreláthatólag egy évig tart majd és csapatoddal mindent meg kell tenned, hogy megtaláld a modern pestis elleni fegyvert, miközben fenn kell tartanod egy egészséges és erős utánpótlási vonalat. Akcióid hatással lesznek minden későbbi epidzódokra és döntéseid következményeképp városok menekülnek meg vagy buknak el. Karaktereid új képességekre tesznek majd szert és új szabályok is életbe lépnek majd, ahogy haladunk előre a történetben. Minden döntés alakítani fogja ezt a poszt-apokaliptikus világot és benne a karaktereket.

Létfontosságú segélynyújtás

A Pandemic Legacy: 2. évadban azonnal belesöpörnek minket az akcióba. Fel kell térképeznünk a sötét városokat és egyéb rejtélyeket, melyeket a szárazföldek tartogatnak.

Ez nem lesz egy egyszerű feladat, mivel már annyira elenyészett minden, hogy semmi esély egy normális labor létezésének, így az ellenszer kialakításának a lehetősége elveszett. Egyensúlyozni kell majd az ellátmányokat a megmaradt városok között és biztonságos karavánutakat kell létrehozni. Az egyedi csavar, mely új a Pandemic szériához az, hogy a meglévő város, epidemic és event lapok mellett, melyek visszatérnek, ott lesznek a ‘járvány kockák’, amiket már nem tudunk levenni, csak mellérakni egy ellátmány kockát, ami ellensúlyozni hivatott a járvány hatását. Legjobb esetben is ez egy szélmalom harc.

Ha felhúzunk egy város lapot rajta kell lennie egy ellátmány kockának, vagy terjed a vírus és még rosszabb lesz a helyzet. Ezért fontos, hogy a városokat ellássuk megfelelő mennyiségű segéllyel, hogy a kitöréseket jobban bírják. Ha ez nem történik meg akkor az a város fertőzött lesz, mely növeli számos tekintetben a veszélyeket.

Egy ismeretlen tartomány

Drasztikusan megváltozott a világ az első évad után. A játék elején csak töredékét látjuk a világnak, azt a néhány várost, melyet ismerünk. Amellett, hogy aintibiotikumokkal, orvosságokkal, étellel és eszközökkel kell ellátni a megmaradt városokat ott van a fő feladatunk, hogy válaszokra bukkanjunk. Ezt úgy érjük el, hogy a sötét részeit felfedezzük a térképnek ahol fontos felfedezések, ellenfelek és egyéb veszélyek várnak ránk

A társadalom elbukásával a modern komfortok is odalettek: kommunikáció, széleskörű orvosi ellátás és nehézkes az átjutás egyik pontból a másikba. A légi közlekedés megszűnt és az utak nagy része is használhatatlan. A fő metódus az utazásra a hajózás lett; a legjellemzőbbek a kikötők, melyek összekötik a túlélő városokat.

Minél mélyebbre mentek egy-egy földrészen annál nehezebb lesz csapataitoknak fenntartani egy biztonságos életvonalat a civilizáció szélén lévő településekhez.

A saját történeted

Egész életedben az óceánt és a kis főhadiszállásotokat ismerted, most itt az ideje felkutatni a válaszokat, melyeket a szárazföld rejteget.

A Pandemic Legacy: 2. évad folytatja az emberiség epikus harcát a túlélésért. Nem kell végigjátszani az első évadot, hogy élvezhető legyen a második. (Ellenben nagyon ajánlott.)