Mit olvasott egy sci-fi, fantasy rajongó 2018-ban?

A cikk megjelenése: 2019-01-04
2018 Top könyvei

Az év Top 10 könyves listája

2018-ban sok könyv közül válogathattunk sci-fi és fantasy világban egyaránt. Most összeszedtünk közülük az előző év 10 legnépszerűbb könyvét nektek. Sok éves várakozás után nem volt meglepő, hogy a két M.A.G.U.S. regény lett a kedvenc, de mellettük a jól megszokott Warhammer könyvek és George R.R. Martin is szerepet kapott a listában.
Nézzétek át, minden megvolt-e a listáról, amit el akartatok olvasni.

Krán

1. Krán
(M.A.G.U.S. regény)


Ranagol fekete határon túli birodalmában, ahol minden teremtett lény felett a Változás törvénye uralkodik, csak az irgalom számít ritka vendégnek – az olyan, külvilágban is sokra tartott erényekben, mint a hűség, a kitartás és a merészség, nem szűkölködnek a Kos országának hősei sem.

Raoul Renier, a homály világának avatott krónikása, két évtizednyi szünet után veszi fel legendás elbeszélése, a Kráni krónika fonalát, hogy tetteikről önálló kötetben adjon számot.



Ősi Titok

2. Ősi titkok láza, acélnak vihara
(M.A.G.U.S. regény)


A Gorduin és Garmacor regényeiről ismert szerző tizenharmadik önálló kötetének számos hőse van, de főszereplője csak egy: a világ, melyet műveiben megteremtett és a fejlődés egyedülálló képességével ruházott fel. A szférák övezte Satralis, mely minden múló évtizeddel elevenebben él a szerzők és az olvasók képzeletében – az ősöreg Ynev, mely tárt kapukkal várja mindazokat, akik a magukénak érzik.
Wayne Chapman regényes hangvételű tanulmányait elsősorban azoknak ajánljuk, akik jól eligazodnak Yneven, de annak születéséről és fejlődéséről, az ifjabb civilizációk felemelkedéséről és az utóbbi négy világkorszak sorsdöntő csatáiról még nem tudnak eleget.



Vaják VIII. - Viharidő

3. Vaják VIII. - Viharidő
(Vaják 8.)


Pinden bonyodalom azzal kezdődik, hogy Ríviai Geralt kardjainak rejtélyes módon lába kél. Ezt követi egy démonidéző rejtélye, egy furcsa hajóút és egy meglehetősen fordulatos királyi esküvő. A régi barát, Kökörcsin szokás szerint most is Geralt „segítségére siet”, akár akarja a vaják, akár nem. Felbukkan egy varázslónő is, aki megpróbálja irányítani Geraltot, szokás szerint. És ismét akadnak olyanok, akik a vaják útjába állnak, szokás szerint.
Ez a kötet Sapkowski utolsó regénye a Vaják-világban, és a sagához csak könnyű szállal kapcsolódik, de a szerző nem okoz csalódást: ismét egyszerre szembesülünk népek sorsával és az egyes ember drámájával, de mindezt ismét olyan gazdag képzeletvilággal ötvözve és olyan humorral tálalva, ami letehetetlenné teszi a kötetet. Szokás szerint.



Szörnyek családja

4. Szörnyek családja
(M.A.G.U.S. regény)


Valaran U’Chak a küzdővermek rejtélyes származású hőse, az abasziszi arénák királya, a Kobrák bajnoka. Mindene megvan, amit csak egy magafajta gladiátor kívánhat: hírnév, pénz, annyi szerető, amennyit csak akar. Ám amire igazán vágyik, az számára elérhetetlen.
Mindaddig, amíg nem kap egy váratlan ajánlatot. Ezt követően olyan küzdelem veszi kezdetét, amelyben mit sem számít a nyers erő, vagy az évtizedeken keresztül csiszolt harctudás. És az U’Chak sorsát irányító hatalmak nem érik be az életével, ha veszít.
De ha győz… nos, az ár még mindig lehet magasabb annál, mint amit hajlandó megfizetni.
Malcolm J. Hunt, a Bosszúangyal és a Kígyószív szerzőjének harmadik regénye ezúttal nem ősi titkok, vagy epikus háborúk közé kalauzolja olvasóit, a tét azonban most sem kisebb, mint a korábbiakban: a döntés szabadsága, a felelősség súlya és egy család, ami talán Ynev jövőjét is meghatározza.



Tűz és vér

5. Tűz és vér
(A tűz és jég dala)


Több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt a Targaryen-ház - a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család - Sárkánykőt tette meg székhelyéül. A Tűz és vér a Vastrón megalkotójától, Hódító Aegontól veszi fel történetük fonalát, és a legendás trón megtartásáért küzdő Targaryenek nemzedékein át egészen a dinasztiát majdnem végleg széttépő polgárháborúig regéli el Westeros sorsfordító eseményeit. Mi történt valójában a Sárkányok tánca alatt? Miért vált Valyria oly halálos hellyé a Végzet után? Honnan származik Daenerys három sárkánytojása? Ezekre és még rengeteg más fontos kérdésre ad választ a Fellegvár egy tanult mestere által írt kihagyhatatlan krónika, melyet a neves rajzoló, Doug Wheatley több mint nyolcvan fekete-fehér illusztrációja gazdagít. Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet pár részletébe olyan kötetek révén, mint például a Tűz és jég világa, ám most először tárul fel teljes egészében a Targaryenek históriája.



Perszepolisz felemelkedése

6. Perszepolisz felemelkedése
(Térség 7.)


Egy régi ellenség visszatér.
Az immár ezerháromszáz naprendszert magába foglaló emberi civilizáció új gyarmatbolygói a puszta fennmaradásért küzdenek. Minden új világ az összeomlás és a csoda között húzódó pengevékony határon táncol, a Rocinante nehézfegyverzetű naszád korosodó legénységének pedig minden idejét lefoglalja, hogy fenntartsa a törékeny békét.
A Föld és a Jupiter között húzódó hatalmas térségben a belső bolygók és az öv ideiglenes és bizonytalan szövetséget kötöttek, ám nem sikerült sem az előítéleteiket levetkőzni, sem a háború emlékétől megszabadulni. A Laconia nevű elveszett kolónián közben egy rejtőzködő ellenség új jövőt képzel el az emberiségnek, és rendelkezik is a megfelelő erővel a megvalósításához.
Amint az új és a régi technológiák hívei összecsapnak, az emberek közötti konfliktusok visszatérnek a háború és a leigázás jól bevált sémáihoz. De nem az emberi természet az egyetlen ellenség, a szabadjára engedett erők ugyancsak komoly árat követelnek – olyan árat, amely váratlanul és örökre megváltoztatja az emberiség – és a Rocinante – jelenét és jövőjét...



A hadúr

7. A hadúr
(Gaunt szellemei)


A Megváltáson véghezvitt lehetetlen küldetés sikere után Gaunt komisszár ezredes és a Tanithi Egyes Urdesh stratégiai fontosságú kohóvilágára siet, melyet Sek anarch kegyetlen seregei vettek ostrom alá. A tét azonban jóval nagyobb, mint egyetlen világ sorsa. A birodalmi erők az oszd meg és uralkodj elvét kihasználva igyekeznek éket verni az ellenség erői közé, ám a személyesen Macaroth hadúr vezette urdeshi hadjárat egy lehetséges új célt adott az Ellenség támadásának – egyetlen csapással lefejezhetik a birodalmi parancsnoki láncot. A kérdés csak az, hogy a hadúr valóban védtelen célponttá vált-e? S vajon a Szellemek képesek lesznek-e megvédeni őt a Káosz válogatott gyilkosaitól és hadigépeitől?



Télkovács

8. Télkovács
(Sajogi Stefánia - sorozat 3.)


"ÍNNYÉ! EZ AZTÁN JÓ MURI LESZ!"
–  Rabló Bandi, a nac mac fíglik Nagy Embere

Sajogi Stefánia, az ifjú boszorkány beleveti magát egy táncba – mire váratlanul beleszeret a tél szelleme. Hópelyhekkel árasztja fel, és jégből készült koronát ajánl fel neki – ami elég hátborzongató, ugyanakkor valahol… elég király.

Stefániának innentől kezdve úgy kell táncolnia, ahogy ő fütyül. Nem változtathat a koreográfián.

De, hacsak ki nem találja, hogyan bánjon el a Télkováccsal, nem lesz többé tavasz...



A kígyó testvérisége

9. A Kígyó Testvérisége
(Warhammer 40 000 regény)


A 41. évezred sötét valóságában az űrgárdisták az emberiség legfőbb védelmezői, a Császár legvégső rohamcsapatai.

A Vaskígyók esküt tettek, hogy megvédik a Zátony-csillagokat a romlástól, kerüljön az bármibe is. A Kígyó Testvérisége Priad őrmesterrel és Damoklész osztaggal az élen harcol, hogy megoltalmazzák az emberiséget a számtalan fenyegető ellenségtől, legyenek azok a romlott sötét eldák, vagy akár a hatalmas ork Waaagh.



Sötét Imperium

10. Sötét Impérium
(Warhammer 40 000 regény)


Sötét idők járnak a galaxisra. Cadiát elpusztították a Káosz erői. Hasadék nyílt a valóság szövedékén, mélyéről pedig az Öreg Éjszaka démonai és szörnyetegei özönlenek elő. Ám a remény nem veszett még el… visszatért egy régen látott hős, oldalán az újjászületett Ultragárdisták minden haragjával. A színre lépő Roboute Guilliman az Impérium élére állt és olyan hadjáratba kezdett, melyet a Császár ideje óta nem látott a galaxis. A Romlás erői azonban sosem gyülekeztek még ekkora számban, ártó hatalmuktól pedig senki sincs biztonságban. A rettegett Ostorcsillagok felől támadásba lendülnek Nurgle, a Járványatya seregei, véreres szemeiket pedig Macragge-ra szegezik. Az Indomitus Hadjárat végeztével Guilliman a lehető leggyorsabban Ultramar felé veszi az irányt, hogy szembenézzen a Halálgárdával.

Írj üzenetet!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.