2019 Március kedvencei a Sci-fi és Fantasy könyvespolcokon

A cikk megjelenése: 2019-01-01

Új hónap új könyves toplista. Ahogy már megszokhattátok a korábbi hónap legnépszerűbb könyveit egy csokorba szedjük.

Lássuk, most mely regények voltak rivaldafényben a tavasz kezdetének első hónapjában.

Top 10 megjelent könyv



Ullanor árnyéka1. Ullanor Árnyéka
(Warhammer 40k)

Ha az orkok megsemmisítésére indított utolsó, kétségbeesett offenzíva kudarcot vall, az az emberiség végét jelenti.

Az Impérium erőfeszítései a zöldbőrű fenyegetéssel szemben látszólag az első pillanattól kezdve kudarcra vannak ítélve. Az idegenek diadala és az emberiség végső pusztulása csak idő kérdése. Ám még nincs minden veszve – a Birodalmi Öklök Káptalana újjáéledt hamvaiból, és a Csend Nővérei sem tűntek el végleg. Az űrgárdisták még egyszer utoljára az Ullanor ellen vonulnak az Adeptus Mechanicus tudásának és seregeinek teljes támogatásával. Ezúttal nincs visszavonulás, sem megadás. Vagy győznek... vagy mind odavesznek.




A Fekete Lap napja2. A Fekete Lap napja
(Wild Cards 3)

1946. szeptember 15-én szabadult a világra a Fekete Lap nevű vírus, ekkor kezdődött az ászok és jokerek viadala. Szeptember 15. azóta a Fekete Lap Napja, melyre évről évre egyre nagyobb szabású ünnepséget szerveznek. Az 1986-os, a negyvenedik évfordulóra tervezett program ígérkezik a valaha volt legizgalmasabb eseménynek. New Yorkban azonban nem mindenki készül önfeledten ünnepelni: a Csillagász nevű torzszülött, nagyhatalmú zseni saját fesztivált tervez, hogy bosszút álljon azokon, akik szembeszálltak vele… A Wild Cards-sorozat harmadik története, A Fekete Lap napja a szuperhősök és szupergonoszok regénye.

George R. R. Martin és írótársainak fantasztikus világából az Universal Cable Production készít tv-változatot.



Krán3. Krán
(M.A.G.U.S.)

Ranagol fekete határon túli birodalmában, ahol minden teremtett lény felett a Változás törvénye uralkodik, csak az irgalom számít ritka vendégnek – az olyan, külvilágban is sokra tartott erényekben, mint a hűség, a kitartás és a merészség, nem szűkölködnek a Kos országának hősei sem.

Raoul Renier, a homály világának avatott krónikása, két évtizednyi szünet után veszi fel legendás elbeszélése, a Kráni krónika fonalát, hogy tetteikről önálló kötetben adjon számot.






Szörnyek családja4. Szörnyek családja
(M.A.G.U.S.)

Valaran U’Chak a küzdővermek rejtélyes származású hőse, az abasziszi arénák királya, a Kobrák bajnoka. Mindene megvan, amit csak egy magafajta gladiátor kívánhat: hírnév, pénz, annyi szerető, amennyit csak akar. Ám amire igazán vágyik, az számára elérhetetlen.

Mindaddig, amíg nem kap egy váratlan ajánlatot. Ezt követően olyan küzdelem veszi kezdetét, amelyben mit sem számít a nyers erő, vagy az évtizedeken keresztül csiszolt harctudás. És az U’Chak sorsát irányító hatalmak nem érik be az életével, ha veszít.

De ha győz… nos, az ár még mindig lehet magasabb annál, mint amit hajlandó megfizetni.

Malcolm J. Hunt, a Bosszúangyal és a Kígyószív szerzőjének harmadik regénye ezúttal nem ősi titkok, vagy epikus háborúk közé kalauzolja olvasóit, a tét azonban most sem kisebb, mint a korábbiakban: a döntés szabadsága, a felelősség súlya és egy család, ami talán Ynev jövőjét is meghatározza.




Hollóvér5. Hollóvér
(A holló jele 2)

Négy ​év telt el azóta, hogy a Nall-gépezet visszaverte a Mély Királyait a Kárhozatba, de a szörnyek így is tüzes esőt ontanak az égből, és más sötét erők is szervezkednek a köztársaság ellen. Új hatalom van születőben: a Fénylányként ismert, ragyogásba burkolózó szellem látomásokként jelenik meg városszerte, az őt istenítő szekta pedig egyre nagyobb erő és befolyás birtokába jut. Az eluralkodó káosz megállíthatatlan.

Galharrow és az Éjszárnyak vajmi keveset tehetnek a szekta – vagy a Névtelenek különös parancsai – ügyében, de mikor ismeretlen tettesek feltörik Szarkaláb széfjét, és nyoma vész egy rettentő hatalmú tárgynak, akkor mindent meg kell tenniük, hogy visszaszerezzék. Csakhogy ehhez válaszokra lesz szükségük, márpedig ezekért kénytelenek fejest ugrani a lidércnyomásba: a Kárhozat kellős közepébe.

Ed McDonald lehengerlő stílusban, váratlan húzásokkal bővíti ki és mélyíti el az Éjszárny veszélyekkel és pusztulással teli világát. A Hollóvér méltó folytatása 2017 egyik legjobb grimdark fantasyjének.



A Császárért6. A Császárért
(Warhammer 40k)

A híres komisszár, Ciaphas Cain és két elpusztított egységből összeállított, forrófejű regimentje, a Valhalla Gárda a háború kellős közepén találja magát a tau űr szélén egy birodalmi előörs-világon. Miközben az Astra Militarum a világszintű felkelés megfékezését tervezi, képes lesz-e a ravasz Cain komisszár megtalálni a valódi lázítót, mielőtt a bolygó örökre elveszik a birodalom számára?









Ezer Fiak7. Ezer Fiak
(Warhammer 40k)

A Nagy Hadjárat elérte csúcspontját, az Ezer Fiakat pedig legelkötelezettebb harcosai között tartják számon. Noha a végletekig hűségesek, Magnus, a Vörös légiójára gyanúval tekintenek misztikus képességeik miatt. Magnust, akit éppen az a Birodalom fél, amelynek szolgálatára felesküdött, Nikaeára hívják, hogy feleljen a boszorkányságért ellene hozott vádakra. Amikor a balsorsú primarcha megjövendöli Hórusz, a Hadúr árulását, és tiltott hatalmak segítségével figyelmezteti a Császárt, az Emberiség Ura felszólítja Leman Russt, az Űrfarkasok primarcháját, hogy támadja meg a Prosperót. De Magnus Hórusz árulásánál sokkal többet is előre látott, látomásai pedig mindörökre megpecsételik légiója sorsát.





Assassin's Creed: Odisszea8. Assassin's Creed: Odisszea

Miszthiosznak (zsoldosnak) nevezik, és megszerzi, ami jog szerint őt illeti.

Kasszandrát vadnak és szenvtelennek, vagyis ideális spártai gyermeknek nevelték. Fényes jövő állt előtte. Ám amikor egy szörnyű tragédiát követően Kefalonia szigetén ragadt, úgy döntött, zsoldosként dolgozik tovább. Felégetett minden hidat maga mögött és megszakította spártai kötelékeit.

Évekkel később Kasszandra egy zsarnok árnyékában él és adósságok súlya alatt nyög, amikor egy rejtélyes idegen alkut ajánl neki: gyilkolja meg Farkast, a spártaiak neves tábornokát, ő pedig rendezi a nő adósságait. A feladat nem annyira egyszerű, mint az ajánlat, mert teljesítéséhez be kell szivárognia az Athén és Spárta között dúló háború csatamezőire.

Kasszandra odisszeája ellenséges vonalak és bizonytalan szövetségesek között vezet. Összeesküvések hálója fenyegeti az életét, és ha meg akarja ismerni az igazságot, bármi áron végeznie kell az ellenségeivel.

Szerencsére egy született spártai pengéje mindig éles.



Hajnal9. Hajnal
( Xenogenezis-trilógia 1)

Lilith ​ismeretlen helyen ébred fel. Hamar megtudja, hogy az oankáli nevű idegen faj űrhajóján tért magához, ahol több száz évig tartották mélyalvásban. Találkozik a földönkívüli lényekkel is, akik megosztják vele a tudásukat: a nukleáris holokauszt idején vették fel a kapcsolatot a kipusztulásra ítéltetett emberiséggel, megmentették, akit lehetett, majd az évszázadok alatt meggyógyították a Földet. Kifejlesztették a rák ellenszerét is, és olyan genetikai módosításokat végeztek az embereken, melyek eredményeként nemcsak, hogy nem lesznek betegek többé, de a mentális és fizikai képességeik is egyaránt javultak. Az oankálik úgy érzik, eljött az idő, hogy felébresszék az embereket, és visszavezessék őket a Földre.

Lilith az egyik első ébredő, az ő feladata lesz egységet kovácsolni a többiekből, és megkezdeni a visszatérést. De ahogy a nő idővel megismeri az oankálikat és a kultúrájukat, rádöbben, hogy az idegenek nagy árat kérnek a segítségükért cserébe. Talán akkorát, hogy az embereknek nem is kellene elfogadniuk.

Octavia E. Butler 1987-es sci-fijének megjelenése komoly hiánypótlás a magyar könyvkiadásban. A Hajnal mélyen elgondolkodtató regény az embernek az ismeretlenhez való viszonyáról, a hatása ráadásul a mai napig érződik a popkultúrában, elég csak az Érkezés című filmre gondolni, de szintén tökéletes olvasmány Ursula K. Le Guin és Naomi Alderman rajongóinak.



A királyok útja I.A királyok útja II.10. A királyok útja I-II.
(Viharfény krónika)

Roshar a kő és a viharok világa. Rejtélyes, óriási erejű förgetegek söpörnek végig a sziklás terepen – gyakoriságuk nemcsak a környezetet, hanem a civilizációt is átalakította. Az állatok páncéljukban bújnak meg, a fák behúzzák ágaikat, a fűszálak pedig visszavonulnak a terméketlen földbe. Az emberek csupán ott építenek városokat, ahol a táj védelmet nyújthat.

Évszázadok elteltek a tíz felszentelt rend, a Tündöklő Lovagok bukása után, ám szilánkpengéik és szilánkvértjeik megmaradtak – a titokzatos kardok és páncélok, amelyek átlagos embereket szinte sebezhetetlen harcosokká változtatnak. Egész királyságokat adnak értük, háborúkat vívnak miattuk, és háborúkat nyernek velük.
Éppen ilyen küzdelem dúl a Széthasadt Síkságnak nevezett, romos tájon. Kaladin, aki öccse védelmében seborvosi jövőjét a lándzsára cserélte, rabszolgaként szolgál itt. Egy értelmetlen háborúban, ahol egyetlen közös ellenfél ellen tíz sereg küzd egymástól függetlenül. Kaladin azon igyekszik, hogy megmentse az embereit, és hogy megértse a vezetőket, akik feláldozhatónak látják őket.

Dalinar Kholin fényúr vezeti a tíz sereg egyikét. Akárcsak bátyját, az egykori királyt, őt is lenyűgözi az ősi kötet, A királyok útja. Felkavarják őt a régmúlttal és a Tündöklő Lovagokkal kapcsolatos látomásai – már a saját épelméjűségében sem bízik.

Hosszú mérföldekkel arrébb egy Shallan nevű, tapasztalatlan fiatal nő szeretne a kiváló tudós és megrögzött eretnek, Jasnah Kholin, Dalinar unokahúga alatt tanulni. Habár őszintén szereti a tudományos munkát, indítékai közel sem tisztességesek. Vakmerő lopásra készül, ám Jasnah-val végzett kutatása a Tündöklő Lovagok titkaira, és a háború valódi okára világíthat rá.

A királyok útja, ami több mint tíz évig tartó tervezés, írás és világépítés eredményeként jött létre, csupán a Viharfény krónika nyitókötete.

Élet a halál előtt. Erő a gyengeség előtt. Utazás a cél előtt.

Hangozzanak el újra az ősi fogadalmak, és kapják vissza az emberek egykori szilánkjaikat.

A Tündöklő Lovagoknak újra fel kell emelkedniük.

Írj üzenetet!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.