2019 Április legnépszerűbb Sci-fi és Fantasy könyvei

A cikk megjelenése: 2019-05-06
Áprilisi Toplista

Április Top 10 könyves listája

Itt a május, jó idő, madárcsicsergés... öhm bocsánat az régen volt... szóval itt a május, esős borús idő, pont alkalmas bekuckózni és olvasni egy jó könyvet. A regény választáshoz segítségedre lehet a top 10 listánk, melyben összeszedtük április hónap legkedveltebb könyveit.

Lássuk, mely regényeket szerettéttek a legjobban múlt hónapban.

Rémes regiment

1. Rémes regiment
(Ipari forradalmak 3)


Hirtelen, vad ötletként kezdődött…

Mellék Marinak sietve fiúvá kellett válnia. A haját levágni és nadrágot húzni könnyű volt. De azt megtanulni, hogy nyilvánosan szellentsen meg böfögjön, és hogy úgy járjon, akár egy majom, sokkal több időt vett igénybe…

Aztán felcsapott a seregbe, és elveszett bátyja keresésére indult.

Csak épp tombol a háború. Bár mindig is tombolt valamilyen háború. És Mari a bajtársaival bármiféle kiképzés nélkül a kellős közepén találja magát – az ellenség pedig vadászik rájuk.

Az ő oldalukon ezzel szemben csupán a sereg legcsavarosabb eszű őrmestere és egy kávémániás vámpír áll. Vagyis hát… van egy Titkuk is. És ahhoz, hogy a háborút az ellenséges seregek szívében megnyerje, minden tehetségét latba kell vetnie…a Rémes regimentnek.



A júdás császár hagyatéka

2. A júdás császár hagyatéka

Christophe Becket, egy aprócska csillagállam propagandafőnökét az uralkodó meggyilkolásával vádolják. Menekülni kényszerül, de ha ez még nem volna elég, a fejében az ismert világegyetem legnagyobb hírszerzési anyaga lapul, amivel birodalmakat emelhet fel vagy rombolhat le. Ennek köszönhetően Beck egy titokzatos csoportnak, a galaxist irányító Érdekeltségnek is a célpontjává válik.
Mindeközben Rozsenko ezredes, az elit Árnyékbrigád veteránja a politikai játszmák sűrűjében találja magát, amikor a hírszerzés egykori vezetője a segítségét kéri egy
rejtélyes ügy felgöngyölítésében. A nyomozás során árulásra, összeesküvésre, orgyilkosokra, meglepő állatokra és állati meglepetésekre lel, miközben kénytelen segíteni annak, akit mindenkinél jobban gyűlöl a galaxisban: Christophe
Becknek.
Dwayne Hudson (Valyon Tamás) regényével a Mysterious Universe egy kevéssé ismert korszakába, a kolóniaháborúk korába látogat el. Hamisítatlan, epikus űroperájában bátor katonák, kétszínű politikusok, ádáz orgyilkosok és misztikus őslakosok csapnak össze, hogy végül lángba borítsák az egész galaxist.



A Hosszú Utópia

3. A Hosszú Utópia
(A Hosszú Föld 4)


A huszonegyedik század közepét írjuk.
Az Átlépés Napjának és a Yellowstone kitörésének kataklizmája nyomán az emberiség nekivágott a Hosszú Földnek. A társadalom a viharvert Irányjel Földön és azon túl folyamatosan fejlődik és átalakul. És új kihívások érik.

Egy messzi, távoli világon az idősödő és házsártos mesterséges intelligencia, Lobszang Agnes nővérrel Új-Springfieldben éli békés mindennapjait. Még egy gyermeket is örökbe fogadtak. Ám mindenféle pletykák keringenek az égen látott kísérteties, különös dolgokról. Ezen a világon valami nincs rendjén.

Több millió átlépéssel távolabb Joshua sürgős hívást kap Új-Springfieldből. Lobszang úgy véli, hogy ami az ő Földjét megfertőzi, immár a Hosszú Föld összes világát fenyegeti.

A veszély elhárításához az emberiség, a gép és a szuperintelligens Következők együttes erőfeszítésére lesz szükség. És valakinek meg kell hoznia a végső áldozatot is…



Képtelen történetek, másvilági mesék

4. Képtelen történetek, másvilági mesék

A kutya, aki egyedül védelmezi a világot a mélységlakó, csápos szörnyetegtől. Az okkult nyomozó, aki évezredes mítoszok nyomába ered London utcáin. A bürokrata, aki nem fél szembeszállni a túlvilági hatalmakkal. A fiatal rabló, aki nem is sejti, miféle entitás vár rá a sikátorok sötétjében. A kiégett zsaru, aki próbál emberséges maradni az állatok bűntől fuldokló városában. A rendőr, aki ördögűzésre vállalkozik az Osztrák-Magyar Monarchia babonás végein. És a barbár, akinek az Apokalipszis után a budai vár romjai közt kell meglelnie a hírhedt Necronomicont. Hét főhős – hét történet. Mindegyik egy-egy olyan magyar képregényszerző műve, akitől nem áll távol a kép nélküli mesélés sem. De a kötet nemcsak novellákat tartalmaz: egy izgalmas sci-fi képregény köti össze a krimi és a horror határmezsgyéjén lebegő írásokat. Reméljük, e különleges műfaji elegy a kedves olvasó tetszését is elnyeri!



Mesterséges sors

5. Mesterséges sors
(Az Öldöklő-naplók 2)


Az Öldöklő-naplók Hugo-, Locus-, Nebula- és Alex-díjas története folytatódik!

Mindenki kedvenc BiztEgysége tovább fürkészi nem éppen fényes múltját – ahol jónéhány ember veszítette miatta életét. Ezért is nevezte el magát Öldöklőnek. Mivel a mészárlással kapcsolatos emlékeit a cég törölte, úgy dönt, utánajár, mi is történhetett valójában.

A véletlen siet a segítségére KÖX, egy kutatóhajó rendkívül gyakorlatias mesterséges intelligenciája személyében, amivel kényszerű szövetséget köt, és útnak indul a bányakomplexum felé, ahol annak idején véghezvitte rejtélyes ámokfutását.

De egyáltalán nem biztos, hogy mesterséges elméje fel van készülve arra, amit a sors tartogat számára…



Kantáta

6. Kantáta
(Pap ciklus 1)


Papok, bárdok és mások kik a tudást keresik, tanulnak a Hópihe-hegység magaslatai között fekvő Épülés Könyvtárában. A könyvtár alatti pincerendszerben elszabadult egy pusztító átok, és egy fiatal papnak kell szembeszállnia, a rémisztő szörnyekkel, melyet egy gonosz, pusztító elme teremtett e világra.

R. A. Salvatore a Sötét-elf trilógia híres írójának legújabb sorozata Cadderlyről a tudós-papról, és az ő hűséges társainak kalandjairól szól, amint szembeszállnak egy ősrégi gonosszal.

"Igazán szerettem írni ezt a sorozat... mert... a kapcsolat Cadderly és Danica között sokkal érettebb mint bármi más amit kipróbáltam Drizztel és az álnok gazemberekkel." - R. A. Salvatore



Én vagyok a Mészáros

7. Én vagyok a Mészáros
(A Bestia felemelkedése 1)


A harminckettedik évezredben járunk, a Birodalomban béke uralkodik. A Káoszt szolgáló Áruló Légiók tettei távoli emlékek csupán, az emberiséget régóta gyötrő, megannyi idegen fajt pedig féken tartják az űrgárdisták. Mikor az egyik ilyen xeno faj ellen indított irtóhadjárat során nagy erőket vonnak össze Ardamantua világára, a Birodalmi Öklök több mint ezer év után először hagyják el a Terra falait. Ekkor azonban egy másik, még veszedelmesebb ellenség sújt le, s lehet, hogy még Rogal Dorn hősies fiai is tehetetlennek bizonyulnak vele szemben.
A Bestia felemelkedett... és hatalmas.



A karmazsin lobogó

8. A karmazsin lobogó
(Az úri csirkefogó 2)


Miután kegyetlen harcot vívtak Camorr alvilágával, Locke és Jean Tal Verrar távoli partjaira menekülnek, hogy begyógyuljanak a sebeik. Ám hamarosan visszatérnek ahhoz, amihez a legjobban értenek – rabolnak a gazdagoktól, és megtartják a bevételt. Most azonban a létező legnagyobb díjat szemelték ki maguknak: a Bűntornyot, a világ legzártabb körű, legerősebben védett játékbarlangját, amelynek egyetlen szabálya van: a csalásért halál jár.

A szégyentelenül vakmerő Locke és Jean alaposan kitervelték, hazugságaikkal és trükkjeikkel hogyan furakodhatnának a Bűntorony kincsekkel teli páncéltermének közelébe, valaki azonban ismeri kettejük titkát, és szándékában áll felelősségre vonni őket a bűneikért…

Hihetetlenül sikeres első regényében Scott Lynch szédítő kalandra invitált minket egy csapat vakmerő tolvaj társaságában, akiket nem más, mint a hihetetlen Locke Lamora vezetett. Locke most visszatér, új terve megvalósításához pedig csodára lesz szüksége…



Dorn utolsó fia

9. Dorn utolsó fia
(A Bestia felemelkedése 10)


Az emberek, törpök, manók és tündék több mint száz esztendőn keresztül éltek békében egymás mellett. De ennek a békének vége, és a fajok ismét egymás ellen - és maguk ellen - harcolnak.

Ahogy az ork fenyegetés végigdúlja a galaxist, a Birodalom a legsötétebb óráival néz szembe. A flottája romokban hever, seregei elpusztultak – köztük a nemes Birodalmi Öklök is – és még a mítoszok egy primarchája is elbukott a Bestiával szemben. Amint a puszta erő csődöt mond, Koorland az erőforrásait egy elkeseredett taktikára áldozza a zöldbőrűekkel szemben. Az utolsó reménysugár a vitatott Halálőrség és a Csend Nővéreinek egy pontos csapása az ork birodalom szívére. Ahogy a helyzet még rosszabbra fordul, Koorland szimbólummá kell hogy váljon, Dorn utolsó fiává, vagy az emberiség elkárhozik.



Prometheus: Élet és halál (képregény)

10. Prometheus: Élet és halál (képregény)

A Tartaruson lezajlott öldöklés után egy maroknyi tengerészgyalogosnak sikerül megszereznie és elindítania a bolygón talált titokzatos idegen űrhajót. Még csak nem is sejtik, hogy a fedélzeten újabb, véres összeütközésbe keverednek magával a Tervezővel, aki egy különös planétára, az LV-223-ra irányítja a hajót. Hamarosan az is kiderül, hogy a hely minden szerves élet forrása, ám egyben a vérengző pusztítás és halálos veszedelmek világa is. Így amikor megjelennek a mindent elözönlő xenomorfok, kilátástalan helyzetükből csak két ember mentheti meg a katonákat, a jó ideje itt rekedt Angela Foster kapitány és társa Galgo...

Ez a képregény-gyűjtemény a DARK HORSE Life and Death c. sorozatának 5-8. számát tartalmazza, Andrea Mutti rajzaival és a díjnyertes Dan Abnett szövegével. A fordítást Szántai Zsolt készítette.

Írj üzenetet!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.