Változások a Citadel festékkészletben

A cikk megjelenése: 2019-05-31
Citadel Contrast

Érkezik a Contrast család

A Games Workshop nagy átalakítást tervezett a festék palettájában. Sok pletyka járt körbe, de mostmár látjuk, hogy mi lesz az új rendszer. Jönnek dolgok, mennek dolgok, ahogy az lenni szokott.

Létrehoztak először is teljesen külön oldalt a festékeknek, elég érdekes új tartalmakkal: https://citadelcolour.com/ 
Ezt érdemes megnézegetni, de utána nézzük akkor a változásokat!

A nagy bejelentés: a CONTRAST festékcsalád

Az új Contrast termékcsalád a kezdőket támogatja. Egy rétegben egyszerre alap festékréteg, árnyékoló és kiemelő hatása is van. A különleges állagának köszönhetően egy rétegben tudsz vele színárnyalatokat létrehozni. Befolyik a mélyedésekbe, de világosabb hatást kelt a kiemelt részeken. Utána már csak a talapzatot kell megcsinálnod és harcra készek az egységeid. Több, mint 30 féle új festék érkezik majd ezzel az új kategóriával a Citadel családba.

Contrast Paint

Feltűnt valami a fenti képen? A Texture már Technical néven fut

A 24 ml-es kiszerelésű (jelenleg már az összes ilyen) Texture típusú festék innentől a már eddig is létező Technical termékcsaládba fog átkerülni. A korábban még létező, de egy ideje már nem elérhető 12 ml-es Texture festékek pedig végleg megszűnnek. Ez 3 terméket jelent mindössze: a Lustrian Undergrowth, a Mourn Mountain Snow és a Blackfyre Earth festékeket.

Új termékek a Contrast kiemelésére

Sprays

Érkezik 2 új fajta Spray alapozó, amik a Games Workshop tervei szerint tökéletesen illeszkednek majd az új Contrast festékekhez. A két szín, a Grey Seer és a Wraith Bone érkezik majd emellett Base festékként is. És ha ez nem lenne elég, a Contrast festékekhez egy új közvetítő médiumot is terveznek, a Technical Contrast Medium néven, mert vízzel nem ajánlják higítani az új termékeket. 

A jó dolgok sosem tartanak örökké

Megszűnik a Glaze festékkategória teljes egészében. Igaz, hogy csak 4 festék tartozott ide (Guilliman Blue, Bloodletter, Waywatcher Green és Lamenters Yellow), de azok mind népszerűek voltak. Nálunk legalábbis. Megszűnik továbbá a Spray alapozók közül a Caliban Green, a Stormvermin Fur, a The Fang és az Averland Sunset is. Ezek így sajnos már csak a készlet erejéig lesznek elérhetőek. 

Nem vész el csak átalakul

A név végülis nem fontos. Reméljük ezen kívül semmi nem változik. Az eddig Edge néven futó festékek mostantól csatlakoznak a Layer családhoz. A Lahmian Medium és az 'Ardcoat Technical festékek pedig nagyobb kiszerelést kapnak, innentől 24 ml-es csomagban lesznek elérhetőek.

Menjen a régi jöjjön az új

Érkezik azért bőven új dolog is, nem csak búcsúznunk kell a megszeretett festékeinktől. 17 féle új Base festéket várunk, 8 féle új Layer-t, plusz a korábban említett Edge festékek, amik innentől Layer-ként működnek tovább. És persze várjuk a Contrast családot is a 34 új színnel.

Contrast Paint

Az új termékek Június 8-tól válnak előrendelhetővé a honlapon keresztül és Június 15-től lesznek elérhetőek a boltban és a webshopon is.

Írj üzenetet!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.