Anonim Társasjátékfüggők?

A cikk megjelenése: 2019-07-02
Anonim társasjátékfüggők

Az anonim társasjátékfüggők ülését megnyitom

Anonim Társasjátékfüggők?

A legtöbben közülünk még csak nem is anonim módon társasjátékfüggők. Elgondolkodtam ezen pár nappal ezelőtt, hogy mik is azok a játékok, amik engem anno bevonzottak ebbe a hobbiba, olyannyira, hogy ma ez a munkám, a hobbim és a társasági életem alapja is.

Kicsit több, mint 3 éve még egy felmérést is készítettünk erről a Szellemlovas vásárlói körében (páran még emlékezhettek is erre), hogy ti melyik játékoktól datáljátok a társasjáték függőségeteket. Akkor elsősorban saját okulásunkra készítettük ezt a felmérést, de pár napja amikor ez a téma felmerült bennem, eszembe jutott, hogy miért ne osszam meg veletek az eredményeket és a saját 10-es listámat a függőséget okozó játékokról.

Úgyhogy további időhúzás nélkül lássuk most a közösségi listát, a ti listátokat. A jövő héten pedig, bevallom kicsit izgatottan, a saját toplistámat mutatom majd be. A játékokat, amikkel egy egész életét a társasok bűvöletében töltő lány beleszeretett a játékokba.

Small World

10. helyezett - Small World
Túl kicsi a világ! Te kiket támogatnál?
A világ túl kicsi, hogy minden faj békében és harmóniában élhessen egymás mellett. Itt az ideje eldönteni, hogy kik érdemesek arra, hogy ezen a világon éljenek. Az alapötlet egyszerű. Rendelkezésre áll több faj és ők küzdenek az életben maradásért. Meg kell hódítani az új területeket és elsöpörni a konkurenseket.

Ticket to Ride

9. helyezett - Ticket to Ride
Van menetjegyed?
Ha nincs, gondoskodj róla, mert felejthetetlen játékban lesz részed. A Ticket to Ride egy igazán pörgős, taktikai játék, pofonegyszerű szabályokkal. Feladatunk, hogy Amerika városait vasúton körbeutazzuk. A rendelkezésre álló vagonokkal minnél több városba kell ellátogatnunk, s ezt minél hosszabb útvonalon tesszük, annál több pontot kapunk érte.

Elder Sign

8. helyezett - Elder Sign
Arkham Horror light
Arkham városa sosem nyugodhat békésen. Ezúttal a helyi múzeumban készülnek a Mérhetetlen Vének világunkra törni. Az Elder Sign egy igényes, pörgős kockajáték, az Arkham Horror alkotóitól. Első ránézésre a játék az Arkham Horror kistestvére. Kooperatív játékmenet, ugyanaz a végcél: megakadályozni a Mérhetetlen Vén felébredését.

Rizikó

7. helyezett - Rizikó
Bemutassuk? Tényleg?
A Rizikó talán mondhatjuk, hogy a harci stratégia atyja, amit talán mindenki játszott gyerekkorában legalább egyszer. Sokszor hallottam már, hogy a Rizikó nem tartozik a modern társasjátékok közé, de ezek szerint ismét beigazolódott, hogy sokakat ez vezetett el a modern társasjátékokhoz.

Pandemic

6. helyezett - Pandemic
Dolgozzatok össze!
A Pandemic-ben nektek kell megmentenetek a világot az emberiséget fenyegető vírusoktól, miközben mindent elárasztanak a fertőzések és az idő egyre fogy... A kooperatív játékok alapja, hogy a csapatnak össze kell dolgoznia, mert ha mindenféle megbeszélés nélkül akciózik mindenki, annak bizony az lesz a következménye, hogy váratlanul ellepik a világot a vírusok és kikaptatok.

Trónok Harca

5. helyezett - Trónok Harca
Kardok vihara
A király halott. A hét királyság háborúban áll. George R. R. Martin népszerű regényciklusának világában játszódó társasjáték, melynek immáron második kiadása látott napvilágot, ahol hat nemes ház egyikeként szállhatunk versenybe a Vastrónért. Stratégiai játék, melyben legfőbb feladatunk Westeros területeinek elfoglalása, és ami még fontosabb: megtartása.

Bang!

4. helyezett - Bang!
Ki volt a kedvenc vadnyugati hősöd?
A seriff, a törvény embere, a magányos farkas, esetleg a mindenre elszánt rosszfiúk? A rejtett szerepek, pörgős játékmenet, valamint a tizenhat választható karakter, egy-egy rá jellemző különleges képességgel, biztosítják, hogy egyhamar nem fogsz unatkozni a spagetti western és a vad tűzpárbajok világában.

Carcassonne

3. helyezett - Carcassonne
Verseny a legjobb területekért
A Carcassonne egy egyszerűbb stratégiai játék, melyben több pontot kell összegyűjtenetek, mint játékostársaitoknak. Ezt úgy tudjátok megtenni, hogy jókor, jó helyre teszitek le embereiteket a folyton bővülő terepen. A szabályok egyszerűek, a játék pörgős, gyorsan lejátszható egy-egy parti.

Arkham Horror

2. helyezett - Arkham Horror
Féltél már valaha az életben?
A Rettegés Arkhamban játék minden képzeltedet felülmúlja és még tovább is lép rajta. Kooperatív játék, gyönyörű képek, hangulatos szövegek és rengetegszer újrajátszható. A kártyákon rengeteg szöveg szerepel, mind azért hogy megfelelően sötét és félelmetes hangulatot teremtsen a Lovecraft-i hangulathoz.

Catan Telepesei

1. helyezett - Catan Telepesei
Meglepődtél az első helyezetten? Én sem!
Gyűjtsd össze a szükséges nyersanyagokat, építs utakat, falvakat, városokat. Ha szükséged van valamire, cserélj a többi birtokossal. Legyen tied a legnagyobb lovagi hatalom, vagy a leghosszabb út. Gyűjts össze tíz győzelmi pontot, mielőtt valaki megelőz. Sokan a modern társasjátékokat a Catan-hoz kötik és ez látszólag itt is beigazolódott.

Írj üzenetet!
Szellemlovas cégadatok

A cég neve: Szellemlovas Kft.
Cím: 1067 Budapest Szondi u. 18.
Telefonszám: +361/302-2326
Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-718457
Adószám: 13094744-2-42

Bank adatok

Bank neve: K&H Bank
Bank címe: H-1095, Budapest, Lechner Ödön fasor 9.
A számlatulajdonos neve: Szellemlovas Kft.
Számlaszám: 10404072-50526565-72751004
SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB
Számlaszám IBAN: HU76 1040 4072 5052 6565 7275 1004

A Tárhelyszolgáltató adatai

Tárhelyszolgáltató neve: Naxonet Bt.
Székhelye: 2400 Dunaújváros, Nap utca 2.
Adószáma: 22581886-2-07
Cégjegyzékszáma: 07-06-015006, Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága
Telefonszám: +3630-591-7759
Tárhelyszolgáltató e-mail címe: naxonet@naxonet.hu

A bolt:

NYITVA hétköznap 12-19-ig, szombaton  10-18-ig!
Cím: 1067 Budapest Szondi u. 18/a
Telefon: +361/3022326

Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.