Júniusi könyvek toplistája

A cikk megjelenése: 2019-07-09
Júniusi Toplista

Június Top 10 könyves listája

Már jócskán a nyárban vagyunk, a frissítők mellé a tengerparton vagy a medence szélén jól esik egy könyv... Ha még nem döntötted el mit olvass a nyaralásnál, nézd át az elmúlt hónap legnépszerűbb regényeit!

Íme a júniusi legkedveltebb könyvek listája

Rémes regiment

1. Rémes regiment
(Ipari forradalmak 3)


Hirtelen, vad ötletként kezdődött…

Mellék Marinak sietve fiúvá kellett válnia. A haját levágni és nadrágot húzni könnyű volt. De azt megtanulni, hogy nyilvánosan szellentsen meg böfögjön, és hogy úgy járjon, akár egy majom, sokkal több időt vett igénybe…

Aztán felcsapott a seregbe, és elveszett bátyja keresésére indult.

Csak épp tombol a háború. Bár mindig is tombolt valamilyen háború. És Mari a bajtársaival bármiféle kiképzés nélkül a kellős közepén találja magát – az ellenség pedig vadászik rájuk.

Az ő oldalukon ezzel szemben csupán a sereg legcsavarosabb eszű őrmestere és egy kávémániás vámpír áll. Vagyis hát… van egy Titkuk is. És ahhoz, hogy a háborút az ellenséges seregek szívében megnyerje, minden tehetségét latba kell vetnie…a Rémes regimentnek.



A korona szövetsége

2. A korona szövetsége
(Mysterious Universe: Pannon legendák 2)


A.D. 2672. Két évvel Stephanus koronázása után a pártoskodó és egymással vitézkedő politikai erők újra felsorakoznak az északi és a déli törzsek oldalán; a korona szövetsége felbomlani látszik, a polgárháború előszele újra megérinti a pannoni magyarságot. Mikor Barkóczi János bán, a déli Tamas klán vezére, a király akaratával szembeszállva saját gyarmatbirodalom kialakításába kezd, a pannoni csatában vereséget szenvedett Űrtemplomos Lovagrend elérkezettnek látja az időt, hogy bosszút álljon. Archer Orsoly, a turáni fényíjászat új reménysége, és Bánfihunyadi Szabolcs, a nemesi származását eltitkoló őrkatona Barkóczy roncshalmazzá vált csillagrombolóján találkoznak először, ahol a bán és pár száz hadra fogható katonája vérszomjas zsoldosok és templomosok tízezreivel néz farkasszemet. Amikor Barkóczy világossá teszi, hogy a Székely Dózsa György roncsát „egy talpalatnyi magyar földnek” tekinti, amit élete árán is megvédelmez, a fiatalok megértik, hogy sorsuk hamarosan beteljesedik…



Nemezis

3. Nemezis
(The Horus Heresy 13)


Az Isstvan V-ön történt rémtetteket követően Hórusz nyílt háborút hirdet a Birodalom ellen. A Császári Palota árnyai közt nagy hatalmú alakok gyülekeznek. Azt tervezik, orgyilkosok csapatát küldik, hogy végezzenek Hórusszal, a Legfőbb Árulóval, és eképpen vetnek véget az emberiség galaxisáért vívott háborúnak, mielőtt az még elkezdődhetne. Azt azonban nem tudhatják, hogy Hórusz és sötét szövetségesei máris hozzákezdtek a saját, hasonlóan baljós tervük megvalósításához.



Elveszett próféciák

4. Elveszett próféciák

Isten hét nap alatt teremtette a világot.

Az Ördög hét nap alatt elpusztíthatja azt… már ha sikerül neki.

Ismerkedjünk meg Adammel, az Antikrisztussal, akit elcseréltek: az Apokalipszis Négy Motorosával, akik bőszen igyekeznek beteljesíteni az Armageddont, egy démonnal és egy angyallal, akik szívesen megakadályoznák ezt; és Anatéma Apparáttal, bizonyíthatóan boszorkánnyal, akinek kezében ott a kulcs, de még nem tudja ezt, ráadásul üldözőbe vette az újjáalakult Inkvizíció…

Ez lenne tehát az Útikalauz az Armageddonhoz Terry Pratchett, a méltán híres Korongvilág-regények írója, és Neil Gaiman, a több fantasy díjat nyert Sandman képregény-sorozat, és megannyi dark fantasy történet megalkotója tollából.



A Rózsa és Tövise

5. A Rózsa és Tövise
(Riyria - A kezdetek 2)


Egy kegyetlenül helybenhagyott jóbarát. Két válaszokat kereső tolvaj. Megszületik a Riyria.

Royce Melborn több mint egy éven át próbálta elfelejteni Gwen DeLancy-t, aki őt és társát, Hadrian Blackwatert, a biztos haláltól mentette meg. Mivel a tolvajnak nem sikerült kivernie a fejéből a nőt, Hadriannel visszatér Medfordba, de ezúttal megdöbbentő fogadtatásban van részük – Gwen látni sem akarja őket. Feltett szándékuk kideríteni, hogy mi a rejtélyes visszautasítás oka. Eközben az udvarban titkos összeesküvés van készülőben a királyi család ellen, amelynek csak két vétlenül belekeveredett kisember állhat az útjába. Az események megállíthatatlanul száguldanak a drámai végkifejlet felé, amely valamennyiüktől nagy árat követel.

A Ryiria – A kezdetek a nagy sikerű fantasysorozat, a Riyria-krónikák előzménytörténetét meséli el.



Az első eretnek

6. Az első eretnek
(The Horus Heresy 14)


Miközben a Nagy Hadjárat galaxisszerte felmorzsolja a Birodalom ellenségeit, az Igehirdetőket megbüntetik, amiért élő istenként imádják a Császárt. Lorgar és fiai az ítélettől zavarodottan keresnek új utat, miközben bolygót bolygó után elpusztítva engednek utat haragjuknak és elkeseredettségüknek, megszámlálhatatlan csatatéren.

Az anyagi világegyetem legszélén azonban ősi ellenségekkel találkoznak, amelyek sokkal hatalmasabbak, mint ahogy valaha is képzelték – bár azért keltek útra, hogy megvilágosodást hozzanak a Birodalomnak, ehelyett a Káosz rontó erői találnak fogást a XVII. Légión, hogy új, mindennél sötétebb sorsot kovácsoljanak nekik.



Krán

7. Krán
(M.A.G.U.S.)


Ranagol fekete határon túli birodalmában, ahol minden teremtett lény felett a Változás törvénye uralkodik, csak az irgalom számít ritka vendégnek – az olyan, külvilágban is sokra tartott erényekben, mint a hűség, a kitartás és a merészség, nem szűkölködnek a Kos országának hősei sem.

Raoul Renier, a homály világának avatott krónikása, két évtizednyi szünet után veszi fel legendás elbeszélése, a Kráni krónika fonalát, hogy tetteikről önálló kötetben adjon számot.



A Hosszú Utópia

8. A Hosszú Utópia
(A Hosszú Föld 4)


A huszonegyedik század közepét írjuk.
Az Átlépés Napjának és a Yellowstone kitörésének kataklizmája nyomán az emberiség nekivágott a Hosszú Földnek. A társadalom a viharvert Irányjel Földön és azon túl folyamatosan fejlődik és átalakul. És új kihívások érik.

Egy messzi, távoli világon az idősödő és házsártos mesterséges intelligencia, Lobszang Agnes nővérrel Új-Springfieldben éli békés mindennapjait. Még egy gyermeket is örökbe fogadtak. Ám mindenféle pletykák keringenek az égen látott kísérteties, különös dolgokról. Ezen a világon valami nincs rendjén.

Több millió átlépéssel távolabb Joshua sürgős hívást kap Új-Springfieldből. Lobszang úgy véli, hogy ami az ő Földjét megfertőzi, immár a Hosszú Föld összes világát fenyegeti.

A veszély elhárításához az emberiség, a gép és a szuperintelligens Következők együttes erőfeszítésére lesz szükség. És valakinek meg kell hoznia a végső áldozatot is…



Mozgó képek

9. Mozgó képek
(Ipari forradalmak 1)


A Korongvilág alkimistái felfedezték az ezüstvászon varázslatát. Vajon mily sötét titkot rejteget a Holivud domb? Viktor Tugelbendre ("Nem tudok énekelni. Nem tudok táncolni. Valamennyire tudom forgatni a kardot.") és Theda Withelre ("Egy olyan kicsinyke faluból jöttem, hogy valószínűleg még soha nem hallottál róla") vár a feladat, hogy kiderítse...



Ezer Fiak

10. Ezer Fiak
(The Horus Heresy 12)


A Nagy Hadjárat elérte csúcspontját, az Ezer Fiakat pedig legelkötelezettebb harcosai között tartják számon. Noha a végletekig hűségesek, Magnus, a Vörös légiójára gyanúval tekintenek misztikus képességeik miatt. Magnust, akit éppen az a Birodalom fél, amelynek szolgálatára felesküdött, Nikaeára hívják, hogy feleljen a boszorkányságért ellene hozott vádakra. Amikor a balsorsú primarcha megjövendöli Hórusz, a Hadúr árulását, és tiltott hatalmak segítségével figyelmezteti a Császárt, az Emberiség Ura felszólítja Leman Russt, az Űrfarkasok primarcháját, hogy támadja meg a Prosperót. De Magnus Hórusz árulásánál sokkal többet is előre látott, látomásai pedig mindörökre megpecsételik légiója sorsát.

Írj üzenetet!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.