Vs System 2PCG kiegészítők - 3. rész

A cikk megjelenése: 2019-09-11
Vs System Végtelen háború

Végtelen háború

Cosmic Avengers (Infinity War ciklus – 1. rész)


Lapok száma:: 55

Main karakterek: Black Panther, Captain Marvel, Hawkeye

Játszható-e önállóan? Nem, mivel nem tartalmaz basic location lapokat

Mi ajánlott mellé? Marvel Battles, Galactic Guardians, Black Order


A Bosszúállók kezdetektől fogva a játék részei és a csapat most egy saját kiegészítővel edzi magát a Thanos elleni harcra. Az olyan jól ismert karakterek mellett, mint pl. Fekete Párduc és Thor, több kozmikus hős is csatlakozik a bosszúálláshoz.

Az Örökkévalókat nevükhöz hűen nehéz véglegesen kiiktatni, ha ugyanis elhagyják a játékzónát, akkor automatikusan visszakerülnek a tulajdonosuk kezébe. Mindegyiküknek van azonban egy sajátos gyengesége, melynek hatására elveszíthetik halhatatlanságukat…

A kiegészítőben két Marvel Kapitány szerepel. A filmből ismert hölgy itt is főszereplő, main karakterként a 3. szintre érve ingyen támadásokat indíthat, ha harcba bocsátkozik. A másik Marvel Kapitány az eredeti változat, egy férfi, aki elsőként viselte ezt a címet. Általa körönként egyszer képessé válsz olvasni az ellenfeled gondolataiban!

Ha Thor központú paklit építenél, akkor a kiegészítő két lap miatt is hasznos lehet. Odinson Thor kegyvesztett változata, de önfeláldozása révén újra méltóvá válhat (te pedig 4 ponttal olcsóbban kijátszhatsz egy Thor karaktert). Addig is Jane Foster kiválóan helyettesíti Thort, ha pedig elbukik a harcban, akkor a paklidból előkereshetsz egy Thor karaktert!

Érdekes a Sólyomszem main karakter, aki nagyon flexibilis számos trükkös nyílvesszőjének köszönhetően. A számos alatt pedig nem kevesebbet értek, mint kereken 20-at! Robbanó, bumeráng, füstbombás, mágneses, stb., minden nyílvessző megtalálható, amire csak szüksége lehet egy íjásznak. Igen, természetesen a klasszikus bokszkesztyűs nyíl is. :)

Fontos játékmechanikai újítás következett be a helyszín (location) lapok terén. A helyszín lapok eddig csak erőforrásokat adtak, amivel szuper képességeket aktiválhattál. A ciklusban megjelentek olyan helyszínek, amelyeknek egyéb különleges képességük van, nem erőforrást termelnek. Az első ilyen Wakanda, ahol a vibránium technológia a felszerelések kutatását segíti, vagyis kikereshetsz a paklidból egy equipment kártyát.

Milyen kiegészítő ajánlott a Cosmic Avengers mellé?

A legfontosabb egyértelműen a Marvel Battles, mely nem csupán sok Avengers lapot, de basic helyszíneket is tartalmaz. Ajánlom még a ciklus következő két részét is (Galactic Guardians, Black Order), melyek szintén Végtelen háború témájúak, a Galaxis Őrzőivel és Thanos csatlósaival bővítik a sagát. Nem mellesleg, a Marvel Battles a Galaxis Őrzőihez és a gonosztevőkhöz is sok lapot tartalmaz.



Galactic Guardians (Infinity War ciklus – 2. rész)


Lapok száma: 55

Csapatok: Guardians of the Galaxy, minimális X-Men

Main karakterek: Adam Warlock, Cosmo, Star-Lord (aki valójában Kitty Pryde az X-Menből)

Játszható-e önállóan? Nem, mivel nem tartalmaz basic location lapokat

Mi ajánlott mellé? Monsters Unleashed vagy Alien Battles vagy Predator Battles, Marvel Battles, Cosmic Avengers, Black Order


Ahogy a galaxis a végtelen furcsaságok tárháza, úgy a Galaxis Őrzői kiegészítő is teli van különleges, nem szokványos mechanikájú lapokkal. Kutyák, kacsák, sárkányok, angyalok és istenek egy kiegészítőben? Lássuk!

Adam Warlock Thanos nagy ellenfele, a Lélekkő őrzője és három szinten fejlődni képes main karakter. Ha első szinten elfogynak az életpontjai, akkor második szintre lép és egy gyógyító gubóba kerül, melynek biztonságában nem támadható, nyugodtan regenerálódhat. Amikor igazán fenyegetővé válik a helyzet (az ellenfélnek legalább 15 pont összköltségű karaktere van játékban), Adam megújulva kitör a gubóból és a Lélekkővel felszerelt, 3. szintű main karakterként tesz igazságot.

Űrlord szerepét Peter Quill helyett ezúttal Kitty Pryde ölti magára, aki a Földön az X-Men Árnymacskájaként ismert. Kitty képes anyagtalanná válni, mely formájában gyakorlatilag sebezhetetlen, átsétálhat a falakon vagy átnyúlhat az ellenfél lapjain. Vagyis nem csupán az ellenfél játékban levő, hanem a kezében tartott karaktereit is megtámadhatja! Rossz cica… de rossz kutya is akad a Milano fedélzetén, Cosmo. Ez az eb megnevezhet egy képességet, amelyet aztán elveszít az ellenfél összes karaktere. Az állatkertet Kitty házisárkánya, Lockheed és a támadások kikerülésében jeleskedő Howard, a kacsa egészítik ki.

A Spawn képregény olvasói emlékezhetnek Angelára, a démonvadász angyalra. Hosszadalmas szerzői jogviták folyományaként Angela régóta nem szerepelhet a Spawnban, viszont pár éve átigazolt a Marvelhez, ahol csatlakozott a Galaxis Őrzőihez. Különleges képességével játékonként egyszer kaput nyithat az angyalok dimenziójába erősítésért, vagyis felfeded a paklid 10 felső lapját és onnan minden karaktert játékba tehetsz.

A Living Tribunal egy isteni hatalmú lény, a játék legmagasabb költségű karaktere a maga 15 pontjával. Nagy árat kell fizetni a segítségéért, viszont a képességeinek megfelelő kiválasztásával a main karaktereken kívül mindent elpusztíthat a játéktéren.

Milyen kiegészítő ajánlott a Galactic Guardians mellé?

A kiegészítő lapjai használnak Space basic helyszínt, amely jelenleg csak a Monsters Unleashed, Alien Battles és Predator Battles kiegészítőkben található meg. (A Monsters Unleashed Marvel kiegészítő.) Ha nem akarsz proxyzni Space helyszínt, akkor a fentiek közül szükség lesz az egyikre. A ciklus másik két kiegészítője ajánlott a hangulat miatt, sőt, a Black Order kötelező, ha az Adam Warlock main karaktert használod, mert abban van a Soul Gem lap, mely kell Adamhez. A Marvel Battles ajánlott, mert sok Galaxis Őrzői karaktert találhatsz benne.



Black Order (Infinity War ciklus – 3. rész)


Lapok száma: 55

Csapatok: Super-Villains

Main karakterek: Thanos, Death, Nebula

Játszható-e önállóan? Nem, mivel nem tartalmaz basic location lapokat

Mi ajánlott mellé? Monsters Unleashed vagy Alien Battles vagy Predator Battles, Marvel Battles, Cosmic Avengers, Galactic Guardians


A ciklus záró darabjában a hősök után eljutottunk a sötét oldalhoz is. A kiegészítő témája természetesen mi más is lehetne, mint Thanos, a Végtelen Kövek és a Végtelenség Kesztyűje!

Mielőtt szert tehetnénk az áhított isteni hatalomra, előbb meg kell találnunk a paklinkban rejtőző Végtelen Köveket. Hogy ez ne tartson a végtelenségig, érdemes igénybe venni a Fekete Rend segítségét. A kiegészítőben szinte mindegyik supporting karakter a Rendhez tartozik és többek között azzal a képességgel bírnak, hogy játékba érkezésükkor megnézheted a paklid felső 6 lapját, ha pedig találsz köztük One of a Kind felszerelést (mint a Végtelen Kövek), akkor a kezedbe teheted.

Amíg talpnyalói a köveket kutatják, addig Thanos sem tétlenkedhet, hosszú utat kell bejárnia, ha el akarja érni a 4. szintet. (Egyébként a játékban jelenleg Thanos és Deadpool az egyedüli karakterek, akik 4. szintűek lehetnek.) Mondjuk megkönnyíti a helyzetet, ha maga a Halál a szeretőd, aki feltámaszt, ha elér a vég, ráadásul még erősebben, mint amilyen voltál. Második szinten Thanos nem bízza magát a szerencsére, húzás helyett egyszerűen kikeresheted a paklidból azt a lapot, amire éppen szükséged van. Harmadik szinten az ellenséges karakterek leütésével feltöltheted a kezed, negyedik szinten és a kesztyű birtokában pedig következhet az a bizonyos csettintés. Minden karakter esetében fel kell dobni egy érmét, rossz választás esetén pedig a karakter elpusztul…

A Végtelen Kövek mindegyike két egyedi képességgel bír, melyek igencsak erősek. A Hatalom Kövével pl. a kör végéig minden karakterünk ATK értékét megnövelhetjük 10-zel vagy lecsökkenthetjük 10-zel az ellenfél karaktereinek ATK-ját. A Lélekkővel kikereshetünk a paklinkból egy karaktert és a kezünkbe rakhatjuk vagy megnevezhetünk egy karaktert, ami ezután semmilyen módon nem kerülhet játékba. Az igazi hatalmat azonban a Végtelenség Kesztyűje rejti. Ez egy külön lap, melybe gyűjthetjük a köveket. A kesztyű rendelkezik az összes belé helyezett kő képességeivel. Ha végül mind a 6 követ összegyűjtöd és elköltesz az összes fajta erőforrásból egyet, akkor megnyitod a végtelen hatalmat: bármit megtehetsz a játékban. Ez természetesen azt jelenti, hogy innentől kezdve az ellenfél nem tud nyerni, ha te nem akarod, de rajtad áll, hogy csak simán bejelented a győzelmed vagy valamilyen vicces, érdekes szabálymódosítással folytatjátok a meccset. Pl. ezentúl mindkét játékos a másik paklijából húz lapot, az ellenfélnek csak 30 másodpercig tart a köre vagy amit csak el tudsz képzelni.

Milyen kiegészítő ajánlott a Black Order mellé?

A kiegészítő lapjai használnak Space és Earth basic helyszíneket, amelyek jelenleg csak a Monsters Unleashed, Alien Battles és Predator Battles kiegészítőkben találhatóak meg. (A Monsters Unleashed Marvel kiegészítő.) Ha nem akarsz proxyzni Space és Earth helyszínt, akkor a fentiek közül szükség lesz az egyikre. A ciklus másik két kiegészítője ajánlott a hangulat miatt. A Marvel Battles ajánlott, mert sok Super-Villains karaktert találhatsz benne.



A folytatásban az X-Men és Dark Avengers témájú Utopia Battles ciklus bemutatása következik!



Kérdés, érdeklődés esetén szívesen látunk a VS SYSTEM 2PCG HUNGARY nevű facebook csoportban. Üdv: Mannász Viktor

Írj üzenetet!
Szellemlovas cégadatok

A cég neve: Szellemlovas Kft.
Cím: 1067 Budapest Szondi u. 18.
Telefonszám: +361/302-2326
Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-718457
Adószám: 13094744-2-42

Bank adatok

Bank neve: K&H Bank
Bank címe: H-1095, Budapest, Lechner Ödön fasor 9.
A számlatulajdonos neve: Szellemlovas Kft.
Számlaszám: 10404072-50526565-72751004
SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB
Számlaszám IBAN: HU76 1040 4072 5052 6565 7275 1004

A Tárhelyszolgáltató adatai

Tárhelyszolgáltató neve: Naxonet Bt.
Székhelye: 2400 Dunaújváros, Nap utca 2.
Adószáma: 22581886-2-07
Cégjegyzékszáma: 07-06-015006, Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága
Telefonszám: +3630-591-7759
Tárhelyszolgáltató e-mail címe: naxonet@naxonet.hu

A bolt:

NYITVA hétköznap 12-19-ig, szombaton  10-18-ig!
Cím: 1067 Budapest Szondi u. 18/a
Telefon: +361/3022326

Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.